Ahojte, asi vtipna otazka pre niekoho, ale ja len prvy raz predavam nieco cez internet a budem potrebovat take tie plastove obaly na oblecenie a aj s bublinkami. Objednam si ich viac, ale ja by som potrebovala nejake uz v pondelok, da sa to zohnat bezne v papiernictve?
väčšinou recyklujem obaly, v ktorých príde tovar mne
Aj na pošte predávajú obálky, klasické listové, protinárazové (bublinkové), aj plastové.
Ja recyklujem obaly, co pridu mne a pouzivam krabice z obchodov, v ktorych im chodi tovar. ako plnku (ak je to krehke) pouzivam vacsinou pokrcene noviny alebo zase, recyklovanu plnku z baliku, co prisiel mne. Este v zivote som nekupovala na toto obal a uprimne... kedze predavam veci aj za 2 - 3€, tak by bolo zaujimave este kupovat obal :D
A vela neobjednavam, ale teda mne uz prisli veci zabalene v sackoch do kosa, v papierovnej taske, v sacku od plienok, v krabici od cestovin obalenej v novinach, zarolovane v tej lepivej, potravinarskej folii do takej tvrdej gulicky. Takze by som zhrnula ze sa z toho moc nestriela. Len aby bol ten obal cisty a aby to nevypadlo.
Ja zvyknem do klasickej igelitovej tašky a oblepim ju lepiacou padkou🫠
@zuzka565 ja tiez tak.
Ja nikdy nekupujem nove obaly, odkladam tie v kt veci pridu z eshopov mne a potom ich prepouzijem, pride mi skoda ich vyhadzovat a tvorit zbytocny odpad a potom ist kupit nieco nove na rovnaky ucel 🤷🏼♀️
Maju vselijake obaly na zasielky aj na poste ak nevyhnutne potrebujes kupit.
@moni141 vela zien si kupuje rozne plastove obalky a sacky na Aliexprese alebo Temu. U nas je to dost draha zalezitost, ze das za bublinkovu obalku napriklad 1 EUR a to platis zo svojho, lebo kupujuci Ti to nezaplati. Treba hladat najlacnejsiu alternativu, ak nemas dost obalov zo zasielok, ktore si podostavala a vies to takto posunut dalej.
Pouzivam sacky od plienok otocene naopak a predtym este vec obalim vo folii a recyklujem tiez krabice a sacky v ktorych mi dosiel tovar.
Detsku obuv predavam vacsinou v povodnom obale.
@ikonica inak toto robim aj ja s tymi obalmi od plienok 👍🏻 a ja som zase minule dostala ked som si kupila pd nejakej mamicky v sacku na odpad 🤷🏻♀️ ( tmavy, pevny, nepouzity samozrejme
V obchode tedi