Ahojte, nemate typ kde kupit respiratory ffp2 za fajn cenu? Aby ma nezruinovalo mat do prace kazdy den jeden. Ale hlavne na prvom mieste je ucinnost samozrejme, neviem ako to je vlastne s kn95 ci to je teda to iste alebo kn95 su menej ucinne. A plus aby netlacili, lebo jedny doma mame uz ani neviem odkial a fakt velmi tlacia za usami, muz ani nenatiahne a mna z toho akurat tak hlava boli uz po 5 minutach, tak nejake pohodlne. Chcela by som objednat rovno aspon na mesiac ale ak by zle sedeli tak skoda peňazí 🤷♀️
@klip0 áno, v lidli, majú všetky certifikáty podľa európskych noriem, sú bezpečné, úplne rovnako ako tie z lekárne. Samozrejme - ffp3 sú bezpečnejšie, ale aj o dosť drahšie 🙂. Ale tie sa v lidli nedajú kúpiť. Ffp2 z lidla je rovnaká kvalita ako ffp2 z ktorejkoľvek lekárne. Je len dôležité všimnúť si či majú európsky certifikát, a tie z lidlu ho majú. (Aj tie z lekárne)
@klip0 áno sú v pohode. Majú európsku normu. Ja som tam dokonca kúpila už aj nemecké
@klip0 aj na nete ich dostať a ked si priplatis tak aj iné ktoré sa dajú opakovane používat kedze potrebujes každy den do práce. Ale lekarnicka mi povedala ze aj tie obyčajné ffp2 ak ich po použití vystriekas koloidnym striebrom alebo inou vhodnou alko dezinfekciou a das ho vyvetrat, mozes pouzit znova. Aj Krejči to povedal 😳☺ co je na tom pravda, neviem
Kaufland 1.30€ 5 kusov
@klip0 áno, to znamená, že spĺňajú podmienky tej normy a je v podstate jedno kde sa vyrábajú. Ak chcú predávať s certifikátom, musí im to potvrdiť nejaká inštitúcia, ktorá má na to akreditáciu a následne im táto akreditovaná inštitúcia dá certifikát, že ich výrobky spĺňajú normu a je to. 🙂
Vcera som videla v kauflande. Stali menej ako 0,49 EUR, ale presne nepamatam.
ffp2 bežne dostať aj v lidl za 0,49 centra a detto lekárne