Kde kúpim figúrky do Betlehema?

mimimami3
30. nov 2014

Mam taky maly velky sen... mat doma velky Betlehem (znazornenie vianocnej sceny)... velky nie rozmerovo, ale poctom figuriek. plan je taky, ze by sme si tento rok kupili len sv. Rodinku a potom kazdy rok dokupili dve-tri figurky. na material nemam vyhraneny nazor, len by teda mali vsetky figurky byt z toho isteho materialu, aby to nevyzeralo gycovo... googlim uz druhy advent, no stale neviem najst ziadny e-shop, kde by mali na predaj figurky samostatne... nasla som iba komplet Betlehemy alebo potom len sv. Rodinku, no na dokupenie samostatne povedzme 3 kralov alebo pastierikov, jednoduchych ludi ci anjelov alebo ine postavy nie... poradite niekto?

bibistec
30. nov 2014

ja by som ti skor poradila najst rezbara co nieco take vyraba a podla mna sa s nim skor dohodnes nech ti nieco urobi pripadne pozri na sashe.sk

jaja1979
30. nov 2014

@mimimami3 A co tak Betlehem zo supolia? Tam sa daju kupit figurky vzdy jednotlivo, najdes ich v umeleckych predajniach, ale aj na webe ci kde-kade po jarmokoch takmer celorocne. A myslim, ze vyrobcovia, ktorych stretnes niekde po jarmokoch ti budu s radostou vyrabat na mieru.... A myslim, ze teraz takych najdes aj na vacsine vianocnych trhov.

zuzik307
30. nov 2014

rodičia majú Betlehem + figúrky zo šúpolia...dokupovali sa priebežne, v UĽUV-e /neviem, či to ešte funguje/, na jarmokoch a vianočných trhoch...aj na sashe majú pekné figúrky zo šúpolia: http://www.sashe.sk/handmade?od=najpacivejsich-... 😉

mimimami3
autor
1. dec 2014

Hm... to ma nenapadlo s tymi supolienkami, tych uz aj par doma mame a je fakt, ze tie sa daju kupit jednotlivo a je ich na vyber viac nez dost.... a mastalku by nam vedel vyrobit i tatino... dakujem za super tip!