Kde končia balíčky, ktoré sa nedoručia príjemcovi?

adka7755
25. okt 2012

túto otázku som si položila po tom, čo som sa zľakla,či sa mi nestratil balíček pri posielaní a bola som sa informovať na pošte,či je možné zistiť aspoň to, či odišiel z našej pošty..na túto otázku mi pani na pošte povedala,že pokiaľ nemám doklad o posielaní,tak sa to zistiť nedá...tak by ma veľmi zaujímal váš názor..kde myslíte,že končia ,,stratené,, listy a balíčky..

czechzuzanaba
25. okt 2012

Tak asi je nekdo ukradne, ne? Co tak asi je tam za moznosti 🙂

lucka1987
25. okt 2012

@adka7755 vsade su nejake cierne diery.. ci v prepravnych spolocnostiach Slov. posty, alebo priamo na pracoviskach pošty ... 😝

actimela
25. okt 2012

Adka,ked chces cez vikend ti to zistim,moja svokra je postarka.Ale z jej rozpravania viem,kedze tuto pracu robi uz 20rokov,ze ked posielas balik obycajne,moze sa "stratit" takze nik ti nevrati ani peniaze a ani balicek.A niektore postarky-cest vynimkam su mrchy-vsetko vedia a vsade boli.A veru boli pripady,ze balik "utekal" k postarke.Vsak kto jej to dosvedci?Ked to nie je nikde podchytene???

sissy27
25. okt 2012

@adka7755 kradne sa všade, tak pošta hádam nebude zaostávať 😀 no a potom časť zásielok, ktoré "sa stratili", sa každoročne objavia v dražbe slovenskej pošty... minulý týždeň jedna taká prebehla... nie aby balíček vrátili odosielateľovi, keď už teda adresáta sa nepodarilo nájsť, takto z toho aspoň niečo majú...

sashabb
25. okt 2012

@adka7755 končia niekde na pošte v sklade, akurat teraz nedávno som čítala že má byť aukcia takýchto balíčkov, ktoré neboli doručené.
Ibaže nechápem jednu vec, prečo ich nevrátili odosielateľovi 😠

prdelinka12
25. okt 2012

baby ked sa poskodi obal a dovnutra nedate ziadnu adresu tak sa nemaju kam vratit 🙂

sashabb
25. okt 2012

@prdelinka12 videla som zoznam, len žiaľ nepamätám si stránku kde to bolo zverejnené a boli tam veci ako foťáky a pod. čiže to si myslím išlo ako balík s poistením. Na takýto balík podla mňa určite písali adresu, resp. bolo tam viac kusov, čiže to zrejme posielal niejaký e-shop, tak počítam že tam bola aj faktura.
Ale tak, prečo by si pošta robila svoju robotu poriadne? Veď platíme "málo" za dané služby 🙄

adka7755
autor
26. okt 2012

@actimela mne sa našťastie balíček nestratil🙂 dorazil-aj keď oneskorene 😉 😉

adka7755
autor
26. okt 2012

@sissy27 a to aj také býva,..že dražba vecí z pošty????tak to je už sila...my si zaplatíme a oni predajú..no fajn systém máme ako pozerám.. 😖 😒
@sashabb a to sa kde dá niečo také pozrieť??? no veď to je presne to,čo chcem vedieť..napíšem aj spätnú adresu, v prípade,žeby bola chybná adresa príjemcu..

79zuzana
26. okt 2012

tak teda ja nemam ziadne dobre skusenosti so slovenskou postou. Ked posielam nasim pohladnice (rucne robene) tak ich musim posielat doporucene, lebo sa vzdy zahadne stratia. Zrejme ked je hrubsia obalka a posiela sa zo zahranicia, tak sa urcite posielaju miliony 😀 😀 😀 Takze za obycajnu pohladnicu k narodkam platim 6 eur postovne, aby som mala istotu, ze pohladnica dojde. Zaujimave, ze tie doporucene sa mi nestratili nikdy a obycajne nedosli ani raz. O balikoch ani nevravim.

adka7755
autor
26. okt 2012

@sashabb hhhm...škoda..to druhé sa mi nedá otvoriť..niečo mám asi zle nainštalované na adobe..skúsim pozrieť neskôr..ale sú to celkom zaujímavé informácie🙂 všade píšu len o listoch a balíčkoch s neúplnou adresou,..ale nikde nepíšu o nedoručených listoch, na ktorých je ešte aj spätná adresa 😅 😅

sissy27
26. okt 2012

@prdelinka12 uhm, to čo robili s balíkom, ktorému tak poškodili obal, že nie je čitateľná adresa odosielateľa a dokonca ani podacie číslo, ktoré tam pri balíku alebo doporučenej zásielke MUSÍ nalepiť pracovník pošty? Lebo cez to číslo sa dá v pohode dopátrať k odosielateľovi... je to len pohodlnosť a lajdácky prístup pošty, nič viac a nič menej... potrebovali by konkurenciu, hneď by boli služby aj lacnejšie aj kvalitnejšie 😉

sashabb
26. okt 2012

@adka7755
Výťažok z predaja (znížený o sadzby uloženia a verejnej dražby) patrí odosielateľovi. Ak výťažok z predaja nemožno vydať odosielateľovi (napríklad preto, že je neznámy alebo výťažok odmieta prevziať), Slovenská pošta ho uloží na dva roky od predaja zásielky. Ak nemožno výťažok z predaja vydať odosielateľovi ani v úložnej dobe, jej uplynutím sa stáva príjmom spoločnosti.
------------
Čiže pokiaľ vedia odosielateľa nechápem ako si dovolia daný balík mu neposlať späť!
Taktiež odsek nižšie:
V Poštovej ohlasovni a úložni Slovenská pošta sústreďuje tzv. nedoručiteľné zásielky z celého Slovenska. Na týchto zásielkach nebola buď správne uvedená adresa - chýbala ulica, prípadne mesto, alebo to boli iné dôvody, napríklad ADRESAT si NEVYZDVIHOL zásielku na pošte v odbernej lehote alebo sa presťahoval.
-----------
Takže v obidvoch prípadoch kludne mohli zásielky putovať späť k odosielateľovi.

Osobne sa mi tiež stal raz "nadherny" prípad. 🙄 Posielala som dva balíky na dve rôzne miesta. Na našej pošte omylom nalepili opačne sprievodky (to samozrejme chápem, nakoľko sa to pri veľkom množste stať kludne môže) každý balík mal svoje podacie číslo nalepené a čo sa mi stalo s balíkmi? nejaký chytrák, miesto toho aby skontroloval podacie čísla, mi poprečiarkoval a prepísal adresy !!! Čiže ja som asi blbá, že si neviem napísať adresu a oni to vedia lepšie kam to posielam a musia mi to opravovať 🤐 🤐 🤐
Samozrejme zbytočné náklady pre mňa mínus 10€ ... veď nemám? 😠 😠 😠

adka7755
autor
26. okt 2012

@sashabb vvaaau...tak to už teda hej:D:D:D tak našťastie klop klop...zatiaľ podobnú skúsenosť nemám,..to musel byť fakt ,,chytrák,ktorý sa takto ,,vynašiel,,...a napokon ako skončili balíky??v správnych rukách??

sashabb
26. okt 2012

@adka7755 ten jeden mi kupujúca poslala späť, keďže jej prišiel "ten druhý" a ten ďalší sa stratil 🙄 ale potom mi ho dohladali. Jedina vec mi vadí, že sa nedalo dohladať kto mudry to urobil, aby mi preplatil zbytočné náklady 😒

prdelinka12
26. okt 2012

@sissy27 ked je ta kadejako pobalene a baliky davaju na seba sa to moze potrhat...tot moj sedliacky ropum 🙂

sissy27
26. okt 2012

@prdelinka12 no a môj sedliacky rozum hovorí, že ak si zaplatím za nejakú službu, prípadne ma ešte poštárka za okienkom pošle balík prebaliť, lebo nie je v bielom papieri alebo previazaný tak ako predpisy kážu, prípadne niečo iné sa im z mojej strany nepozdáva, tak by malo byť samozrejmé, že majú s balíkmi nakladať tak, aby kompletne neodtrhli obidve adresy aj s podacím číslom... lebo zlikvidovať všetky tieto tri údaje tak, aby sa balík stal nedoručiteľným, nie je maličkosť... a ja keď ho doma aj 1000x šmarím o stenu, tak adresu tým z neho nezmažem...