Kde je věkova hranice ženy, která touži po miminku?

irriss
9. jún 2011

Zajimalo by mne, jestli a kde je podle Vas vekova hranice zeny, ktera touzi po miminku...
😉 Touzi ci neplanovane otehotni... 😉
A pripadne zda je v dane situaci rozdil mezi muzem a zenou...

p.s. Pokud je toto tema ci otazka jiz zalozene, omlouvam se a prosim o pripadny odkaz...dekuji (nenasla jsem ☹ )

sasiki
9. jún 2011

ja myslím, že veková hranica nie je. Každá to cíti inak. No a čo sa chlapov týka, tak väčšina to asi necíti a riešia to, až keď príde. Česť výnimkám 🙂

syslica
14. jún 2011

@irriss Ja si tiež myslím, že taká hranica neexistuje. Ani spodná, niektoré dievčatká už v detstve túžia po detičkách a veľkej rodine - ani horná (viď tému Mateŕství po 45, resp. Snažlky 40-ničky), aj tam túžba zostáva v srdci, je len v určitom okamihu prehlušená argumentami rozumu (som už stará, pravdepodobnosť poškodenia s vekom narastá, nezvládnem bábo na "staré kolená"....) ak rozum vyhrá, bude si žena musieť počkať na vnúčence a tie potom zahrnúť láskou, ktorú si šetrila pre vlastné dieťatko. A ak ešte žiadne deti nemá? To jej potom zostávajú len túžobné pohľady do kočiarikov, sledovanie šantiacich cudzích detí na ihrisku... ☹
Muži to majú jednoduchšie, lebo sú od prírody nastavení ináč, riešia iné existenčné veci a takú pálčivú túžbu hádam ani nepociťujú (no, nie som muž, možno sa len dostatočne neviem vcítiť 🙂 ). Možné však je, že tu zas funguje prianie, za každú cenu si zabezpečiť pokračovateľa rodu... aspoň u niektorých 😉 .

ivett1
14. jún 2011

aj ja si myslím, že veková hranica nie je...aj keď ja som tú naozajstnú vnútornú túžbu, teda, keď som bola pripravená na dieťatko, pocítila dosť "neskoro" 😅 😉 (až okolo tridsiatky 🙂...)...dovtedy sa ma stále vypytovali, či nechceme a kedy už budeme mať bábätko a pod....môj manžel bol na "rovnakej vlnovej dĺžke" ako ja 🙂...(a mám taký pocit, že po dieťatku túžil od začiatku nášho vzťahu...ale, to je len môj názor, keďže muži všeobecne nedávajú túto túžbu tak okato najavo ako my ženy...teda, ja som si to v mojom okolí zatiaľ nevšimla, žeby niektorí z nich vykrikoval..."aha aké krásne bábätko, aj ja také chcem".... a nakúkal do kočíka atď....ale možno sa výnimky nájdu 🙂...možno sa treba len opýtať...