Možno sa niekto vyzná, možno mi niekto bude vedieť vysvetliť, ako tomu rozumieť. Už roky pocuvam v médiách, aké nesmierne horúčavy mame, ako sú namerané historický najvyššie teploty - myslím na Slovensku, nielen celosvetovo. Ale ako to merajú, že najteplejšie, keď očividne toto nie je najteplejšie leto???
@pribinak áno, viem, že minulý rok bola nameraná 40tka. Ďakujem za odpoveď,presne toto som sa pýtala.
@pribinak mala som na mysli, ako prebiehajú merania, podľa čoho, keď vlastne toto leto minimálne na SK horúce nie je. A aj napriek tomu bolo a je označované ako horuce
SHMU si vedie stastistiky za posledne desiatky rokov a porovnavaju jednotlive dni a mesiace podla toho vedia povedat kde je ako teplo a ci teplota stupa alebo klesa pocas viacerych rokov. to ze mame par studenych dni cez leto neznamena ze leto nemoze byt vyhlasene za najteplejsie. v porovnani s pred 10-20 rokov mame teplejsie o niekolko stupnov (hadam ze aj o 5-10)
nestresuj staci do 30 st to je nornalne leto a zrazky tiez ubudnu.
mam pocit ze tu kazda place za tymi 35 stupnami
asi taka co ma doma bazen a doma vylozene nohy
ano ma sa oteplit od polky augusta
....
Koniec júna, júl boli stále nadpriemerom veď už koniec mája bol veľmi teplý
@bublinka1426 no presne😀 my máme doma bazén a okúpala som sa asi 4 krát v ňom od začiatku leta🙂 tak to naštve.A zachvilku je po lete a veru nevyzerá to ani na buduci týždeň na nejaké extra kúpanie
@bublinka1426 ako, už som to dnes kdesi pisala, ale napíšem ešte raz. Keď vidím niekde komentár, že to je normálne počasie, akurát na leto, že čo by sme chceli, takéto ma byť leto, ide ma roztrhnúť. Otec je hodpodar, včelár, počasie sleduje dlhodobo a stále. Takýto rok si nepamätá dlho. Sená v juni sa usušili ledva ledva, čo dokázalo 3 dni nepršať a byť teplejšie. Medu je veľmi málo, však sa ani nečudujem keď jar bola chladná alebo len leje a leje. Aby bolo v júli ráno 7-8° a hmly ako v jeseni? Prvé dva júlové týždne bolo ešte ako tak teplo, aj keď vetrisko dulo každý deň a 6-7. jula bol syn a jeho spolužiaci v dennom tabore v bundach (mam fotku). Žatva sa este ani nezačala, úroda už hnedne. Bola som odkopať zemiaky v zahradke, uz začinajú hniť a o tom, aké su malé a biedne, ani nehovorim. Jar bola tiez dlho chladna, do polky mája sme nosili bundy. Deti si kratasy prvykrat mohli obliecť možno v polke júna na týždeň kým sa zasa neochladilo. Ale áno, máme super krásne leto...
Ako ja určite nepotrebujem teploty na odpadnutie, do 30 st by mi úplne stačilo, ale v záhrade mame už dlho clapkavicu, voda nestíha vsiaknut do zeme. Bazén plný a nikto sa v ňom nekupe. Paradajky plesne chytajú, deti sa sťažujú, že je chladno a všade musíme nosit dáždniky. Pamätám si na leta z detstva a zdá sa mi, že bolo oveľa teplejšie, cez deň aj v noci.
Kľud, od zajtra sa má pocasie výrazne zlepšiť
@qwert87 zavisi kde zijes. a prsi teraz dost, to chapem ze hnije uroda. :/
Nejde o to, či sa má zlepšiť alebo nie. Pýtam sa, kde je horúce, najhorúcejšie leto. Tu nejde o pár chladných dní. Celé leto nejaké divné.
@pribinak kde? Lebo u nás nie.
@bublinka1426 okres Zilina
aj sept byvava teply...a ked pises ze leto je divne, PODLA MNA JE DIVNE CELE POCASIE POCAS ROKA.
@bublinka1426 asi tak... Zima nie je zimou, leto blbne. Len tie predpovede, ktoré počúvam, k tomu celému nesedia.
Myslim ze existuju aj vacsie problemy ako chladnejsie leto a musiet nosit dazdniky. Jedine co berem je ked niekto maka na zahrade a potom to zhnije.
Na leta z nasich mladych cias mozes zabudnut, tak ako aj na zimy a sankovacky. Globalne oteplovanie bude kazdym rokom horsie, nemozes porovnavat nieco co bolo napr pred 30 rokmi.
Zima uz nie je zimou a leto nie je letom, jesen a jar sa pomali stracaju
@qwert87 bA
@sandrasstini upne suhlasim, aj V bratislave sme zi uzli riadny sneh a po kolena sa brodili v snehu..uz ani zima nie je zimou...
@sandrasstini samozrejme, že existujú. Ja nepíšem, že toto je najväčší problém.
@pribinak tak ale Slovensko nie len BA. Tu hore máme cely rok počasie fakt na zaplakanie. A leto otrasne a chladné. A aj jar bola, mrzlo ešte v máji.
@bublinka1426
@qwert87 ano pisala som podla toho kde zijes. kazdy pise za seba.,
@qwert87 tak chod byvat do Ba. je normalne ze na severe je chladnejsie...
Presne toto čo sa deje tento rok sa na leto ani z ďaleka nepodobá...máj zima,jún zima, pár dní hic v júli a nič...teraz katastrofa....hnus, a stále kecy o bohofskom teple... Kde ho majú,nevem🤷🏻♀️🤦🏻♀️. Dcéra krátaky a sukne veru nezodere...
@bublinka1426 v BA to tiež nie je ako pri mori, tak prosím Ta nepíš, akoby tam bol iný svet. Pár horúcich dní a ďalej dážď a vietor.
Minuly rok na Slovensku padla 40tka. Ľahko si pohľadas kde kedy a koľko presne C
Bola sim na dovci v stredomori, cez deň viac ako 45 C