Kde ešte zoženiem respirátory?

canis_lupus
29. feb 2020

Ahojte, neviete o nejakej stránke, kde sa ešte dajú objednať respirátory ffp3? Ďakujem.

pribinak
29. feb 2020

@canis_lupus kým ti prídu tak bude po sezóne korony

nika82
29. feb 2020

predobjednavka kus 30 euro https://www.firecentre.cz/respirator-3

miayasu
29. feb 2020

Respirátor ti pri korone veľmi nepomôže, keďže sa prenáša pomocou vzduchu, nie len keď vírus vdýchneš ale aj pomocou očí... vo väzniciach sa vírus šíri aj za pomoci výkalov. Čiže odporúčam oblek 🙂) Ďalej sa šíri aj vďaka bankovkám. Čiže si umývať ruky, nechodiť zbytočne medzi veľa ľudí 🙂 A vhodné je dať sa zaočkovať proti chrípke.

katus226
29. feb 2020

Ach jaj, vsade vladne panika 🙈 ten virus sa vie dostat do tela aj cez oci... Takze rovno zhanaj aj ochranne okuliare... Skor by ma zaujimalo, co je pravdy na tom, ze podla statistik je umrtnost u deti do 10 rokov nulova. Co taka detska zlaza a jej suvis s imunitou? To bolo prve, co ma pri tej sprave napadlo, asi hlupost. Ale u nas vsetci zhanaju cestoviny, dezinfekciu a obycajne rusky, co mi pride fakt odveci.

miayasu
29. feb 2020

@katus226 Netreba šíriť paniku, ale úprimne radšej mať veci ktoré nevyužijem, ako ich nemať a potrebovať 🙂

miayasu
29. feb 2020

A nemyslím si že samotný vírus je nebezpečný, skôr ide o neskoršiu karanténu (pevne dúfam že sa niečo také nestane)

kittykat22
29. feb 2020

@canis_lupus skus zavolat do stavebnin - tam ich mavaju. Zohnala kamaratky mama teraz vo stvrtok 🙂 inak bezne online alebo na trhu uz niesu skoro mesiac. Musela by si mat stastie.

svrcko
29. feb 2020

Teraz ťa nezaockuju proti hripke sa očkuje na jesen

kiki9871
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miayasu
29. feb 2020

@svrcko ver mi že zaočkujú 🙂

canis_lupus
autor
29. feb 2020

Džízs, ľudia, len mi napadlo, že nie je zlé mať to pre istotu doma, tak ako mám obväzy a zásoby liekov 🤦

ervenka
29. feb 2020

@canis_lupus ano lenze obvazy, lieky atd. vydrzia o mnoho dlhsie ako 1 respirator. Podla toho, co som citala respirator max. 24 hod. Alebo s vymennymi filtrami. Ked som videla tie ceny pri tych s vymennymi filtrami, zatmelo sa mi pred ocami. + okuliare su nutne

som_ponorka
29. feb 2020

Vraj sa na respirátor este robia objednávky v distribuckach do lekárne. Maju prísť do 9.3., su na 10 použití a stoja vyse 20 eur.

severanka123
1. mar 2020

@miayasu presne jedine oblek

tinqua
1. mar 2020

Dnes sme burali stenu doma...chlapi museli mat omotane saly okolo nosa a ust...lebo v celom meste nebolo jedineho ruska k dostaniu...tolko k epidemii, skor sa zadusis doma prachom ako stretnes nakazeneho virusom

janage
1. mar 2020

Mi to pripomina predvcerajsi rozhovor s muzom. On: teda, v celom meste panika pre ruska a tu nase dieta v dome z duplo lega hned dve pouzilo na zavesne lehatka😁
Pre vysvetlenie pred cca 2-rokmi sme mali doma ochorenie virusove take vaznejsie, tak som kupila naraz cca 100 rusok domov, aby sa zvysni clenovia nenakazili, kedze chori sme boli 2 zo 4. A mame stare zasoby este😉

maciatkolulu
1. mar 2020

@janage nepoukazovala by som na takýto stav verejné, ešte ta prídu vyolienit😂😂😂🤔, ale tak to už nevadí, že tieto sú upl e zbytočne, teda na ajvys pre už nakazených....
Ale kľudne skupujte a potom sa modlite, že budete prerábať a tak😉

janage
1. mar 2020

@maciatkolulu mali sme vtedy atypicky zapal pluc, zacal ako virusova infekcia. Dieta donieslo zo skoly a ja som chytila. Ani som nevedela ze take existuje. Bola aj hospitalizacia a bala som sa aby sa nenakazilo aj druhe a manzel, tak odvtedy aj pri chripke napr. nosia chori u nas doma clenovia, aby nenakazili zdravych. Ja si myslim, ze uz su tie ruska po expiracii aj😁

nikiki29
1. mar 2020

Ľudia kupujú respirátory a vykupujú potraviny na desiatky kíl a pritom si často krát nevedia poriadne umyť ruky... 🙄
Nič osobné autorke príspevku, ale rúško nepomôže - nestačí. Skúste radšej dbať na zvýšenú hygienu rúk, naozaj pravidelne a dôkladne správnym spôsobom umývať ruky po návrate domov, pred jedlom, po toalete a iných bežných činnostiach a vyhýbať sa chorým... by ste sa čudovali koľko ľudí si ani nevie umyť ruky ale rúška majú 🤦🏻‍♀️

mirage
1. mar 2020

Moj otec sa bol spytat na ockovanie proti chripke A nechceli ho zaockovat. Tak ako to je?

kopytko03
1. mar 2020

@nikiki29 presne, aj nedávno tu jedna kočka v diskusii podotkla, že či si ľudia doteraz neumývali ruky, keď teraz zrazu vypredali všetko mydlo.

svrcko
1. mar 2020

@miayasu ja som.sa pútala doktorky a že nie až na jeseň tak n viem potom

svrcko
1. mar 2020

@som_ponorka ahoj nevieš ktorá lekáreň ?

canis_lupus
autor
1. mar 2020

Dala som sem jednu jednoduchú otázku, ja nepotrebujem zbytočné komentáre o umývaní rúk. BTW mydlo vôbec nie je vykúpené, len dezinfekčné gély, a mne to môže byť u prdele, lebo neviem ako iní ľudia, ale ja mám z oboch doma aspoň dva kusy navyše, keby došli 😂

som_ponorka
1. mar 2020

@svrcko každá. Treba zájsť a opýtať sa

mogaa
1. mar 2020

Hlavne si nerobiť zásoby, snažiť sa ukludniť a nepodlahnúť panike....ono je to ťažké, keď vidí človek v obchode poloprázne regále s múkou a cestovinami🙂 ale výborná správa je, že vírus by mal s príchodom tepla zmiznúť - rovnako ako vírus chrípky.....nuž, či sa objaví cez zimu opäť, to nikto netuší......takže nádych-výdych a mesiac dva vydržať bez paniky.....

maciatkolulu
1. mar 2020

@janage však to si urobila dobre👍, na to to je určené...

maciatkolulu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miayasu
1. mar 2020

@janage môj názor je že každá chorá osoba by mala nosiť rúška pokiaľ chce opustiť svôj byt a ísť do práce/ školy. Ja osobne nosím rúško už dva roky vždy keď som chorá, aby som nenakazila ostatných.... A za to že len nechcem rozširovať nákazu ďalej sa na mňa ľudia pozerajú ako keby mám ebolu...

miayasu
1. mar 2020

@svrcko Ja som mojej doktorke volala... najpprv namietala ale po pár minútovom rozhovore sme sa dohodli.