Kde by ste odišli žiť, keby ste zvažovali odchod zo Slovenska?

25. aug 2022

Kam by ste odisli zit ,keby ste zvazovali odchod z tejto krajiny.... ?
Lebo Slovensko nema dlhu buducnost ...smutna realita.
Ja mam 2 prace ,muz tiez a ledva vyzijeme..poplatime účty ..neminame zbytocne nebehame kade tade snazim sa doma varit a neusetrime nic...to setrim kde sa da

marcellka32
25. aug 2022

Obaja 2 práce a nevychádza to? Niečo je zle potom

xena0
25. aug 2022

Hm....tiež ms zarazilo že obaja máte 2 práce a nič neušetríte?

xena0
25. aug 2022

K otázke, nikde ti není jednoduché a nikde nečakajú s otvorenou náručou čiže neviem

medyna
25. aug 2022

V prvom rade by som sa v zahraničí poobzerala aspoň po základnom zázemí ... ubytko, práca. Hľadala by som v takej krajine, kde sa viem dohovoriť, do neznáma by som nešla, už na to nemám vek.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
25. aug 2022

A ty si myslis, ze v cudzine je to med lizat? Ze ti tam kazde rano kurier privezie cerstvy croissant?

haley7897
25. aug 2022

Záleží... Aké jazyky ovládate, tiež by som brala do úvahy vzdelanie, nechceš robiť low skill job niekde v US lebo prakticky nehrozí, že s ním budú spojené benefity ako zdravotné poistenie. A toto tiež zvážiť pre krajiny kde potrebujete pracovné víza. Najjednoduchšie to bude asi vrámci EÚ. Mate nejaké preferencie?

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brona235
25. aug 2022

No my mame kazdy jednu robotu, konicky a tri deti k tomu a vyzijeme v pohode. 🤔

ciusinka
25. aug 2022

Prepáč, ale niekde musí byť na vašej strane chyba, ja som rozvedená, starám sa o 7-ročné dieťa, mám jednu prácu, hypotéku, leasing na auto, žijeme úplne v pohode a aj na dovolenku si môžeme dovoliť ísť..Nikto iný ma nesponzoruje, žijem v BA a keďže nemám dieťa s Kollárom, tak nedostávam ani výživné nejaké prevratné a zvládam to..Vy ste dvaja, 4 príjmy a máte takéto problémy, tak bohužiaľ, niekde musí byť chyba..

mam1na
25. aug 2022

Vo Švajčiarsku. Chcela by som sa tam raz vrátiť. Viem si v tej krajine predstaviť život s mojimi deťmi. Po každej stránke. Lenže.
Nič nie je zadarmo. Človek sa potrebuje otáčať, nezaháľať a pracovať na sebe po viacerých stránkach. Ale - vie za, čo robí.
Ak však človek čaká, že v zahraničí ide peniaz do kapes bez patričného pričinenia, ostane velice sklamaným. 😊

stanulienkat
25. aug 2022

Neviem o tom že by Slovensko končilo. A že by inde dávali niečo zadarmo. To možno len jednoduchi Slováci majú také predstavy. Zrejme robíte veľmi veľa vecí zle, keď vám to nevychádza. Alebo aj vaše mentálne nastavenie je zle, podľa položenej otázky možno aj tam bude chyba.

haley7897
25. aug 2022

@beata_k náhodou. Tu sa mýliš. Donesie. Napríklad na uber eats ma croissant vyjde 8,03£ 😂

babovka2321
25. aug 2022

@stanulienkat grass is always greener on the other side... Typicke zmyslanie ludi, co si nic podobne nevyskusali.

liusa82
25. aug 2022

Helsinki alebo Štokholm.Teda fínsko, švédsko.Vždy ma lákali tieto severské krajiny.Nemám rada moc teplo ale aj kvôli prírode tú majú krásnu.Plus je tam iná úroveň

viestta
25. aug 2022

Slovensko má takú budúcnosť akú mi dajú ti co tu žijú. Nikde nespadajú pečene huby do huby, a keď niekde prídeš si jednoducho cudzinec bez väzieb a musíš sa obracať oveľa viac ako doma. Takže ani odsťahovať sa nie je riešenie, obzvlášť ak budúcim zamestnávateľom nebudete vedieť poskytnúť viac aby vás dobre zaplatil.
Keď nevychádzate zo 4 príjmov, tak niekde je nejaká chyba. Bud sú vaše príjmy malé, čo sa odvíja aj od toho co viete poskytnúť zamestnávateľovi aby vás lepšie zaplatil. Alebo sú vaše výdavky neprimerane tomu co zarobíte.

monkasponka
25. aug 2022

Ako , mysliš že inde ľudia sa maju lepšie? Všade je nejaky problem. Možno maju iny životny štyl v krajinach mimo sk, ale nečakaj že ti bude v zahraniči dobre hned. Treba to odmakať.

stary_ujco
25. aug 2022

Ak mate každý po 2 roboty a aj tak nevyzijete na slovensku, tak to ani mimo republiky lepsie pre vas nebude. Pravdepodobne robite nejake slabo platene joby, ktore ani na zapade nie su bohvieako ohodnotene. A navyse su tam hordy pristahovalcov ochotne robit viac a za menej. Lebo došli z chudoby, aku na slovensku uz 100 rokov nepozname.
Znie to ako klišé, ale naozaj by som zauvazoval, ako zarobiť viac doma. Ak to zarabanie nejde hlavou, tak určite pojde rukami. Nemáš remeslo naučené? Tak sa zauc. Nie na vsetko treba papier s pečiatkou.
Ale znova sme na otázke, či to dokazes. Nestačí povedať, ze chces. Treba aj niečo urobiť.

klarissa25
25. aug 2022

Keď na Slovensku nevieš vyžiť zo 4 príjmoch tak už neviem potom 😀🤦‍♀️

mima1
25. aug 2022

Nikde by som neodisla. Mne je dobre tu

1andrea111
25. aug 2022

Skúsiť pozrieť Čechy, napríklad Prahu.

amelia89
25. aug 2022

@1andrea111 kde je vsetko momentalne drahsie, skoro 20% inflacia, sialena situacia s bytmi a najmami a platy skoro rovnake ako v Bratislave. to by si moc nepolepsili teda

karolinakr
25. aug 2022

USA alebo Australia

melanta
25. aug 2022

@haley7897 lenže ak majú každý s mužom 2 práce a aj tak nedokážu vyjsť a nič odložiť, tak tie skills budú zrejme veľmi low. A s tým neurobia dieru do sveta ani mimo Slovenska.

melanta
25. aug 2022

@liusa82 nikdy som nechápala, že niekoho lákajú severské krajiny, ja mám rada teplo a slnečno. Dobehla ma karma, v septembri sa sťahujeme do Švédska kvôli mužovej práci.

haley7897
25. aug 2022

@melanta mno, preto som to tam tak nejako vsunula. Trčí z toho nízka finančná gramotnost.

A v takom prípade by som naozaj neodporucala vyššie spomínané USA. Ľudia tam bežne majú 2-3 práce, work-life balance v takomto prípade vôbec ani neexistuje, nieže je zlý. Tieto joby prakticky neponúkajú benefity, tj žiadne krytie zdravotnej starostlivosti atď atď. US určite na list pridať neodporúčam.

haley7897
25. aug 2022

@melanta veľa ľudí, čo som sa stretla si severské krajiny a teda život tam veľmi pochvaľuje.

veselo_neveselo
25. aug 2022

Ja by som to zobrala z opacnej strany - kde bude praca taka, kde mi zaplatia za to, co viem/chcem robit?
Takze najprv by som hladala pracu (v celej EU) a potom filtrovala krajiny. Lebo v celej EU si to viem predstavit. Este mozno podla toho aky jazyk by som sa chcela naucit (lebo mentalne sa lepsie uci ked chces, ako ked musis).
Do vzdialenejsich, ako do Usa, Aus ci Can by som fakt sla len kebyze viem nieco naozaj specificke ( napr. Tesarske prace), co by malo perspektivu. Ako napr. uradnicka, alebo predavacka, by som sa tam netrepala.
Inak teda by som si pozrela Estonsko, keby som hladala 🙂 Ale nic o tej krajine neviem, ale image mam o nej krasny 🙂

melanta
25. aug 2022

@haley7897 áno, poznám aj ja ľudí, čo si to pochvaľujú veľmi, ale aj takých, ktorí boli radi keď odtiaľ odišli. My tam ideme určite len dočasne.

liusa82
25. aug 2022

@melanta vidíš dúfam že mňa nedobehne tiež raz karma a nebudem musieť v živote isť do nejakej tropickej krajiny inak by ma vystrelo😀