Prosím neviete mi poradiť nejakú skupinu alebo niečo podobné, kde by som mohla znovunačerpať zmysel života? Už dosť dlho som v jednom kolotoči starostí, neviem nájsť potešenie v ničom, stratila som zmysel, všetko si pripúšťam a chýba mi sociálna opora. Psychologa nechcem, skúsila som. To je slabé. Proste nejaký životný smer možno iný, pre druhých nepochopiteľný v tejto materiálnej dobe. Nie sekty a pod. !!!!Rada by som stretla a stretávala ľudí, ktorí inklinujú k prírode, nezištnosti, pomoci navzájom bez prospechu pre seba. Niečo overené. Neviem vo svojom okolí nájsť ľudí "tých iných"...každý sa za niečím ženie, materiálnym , profesijným....To nechcem. Netúžim ani po nejakej náboženskej oblasti, skôr spokojnosť v súlade s prírodou, poznávaním sveta a pod. Neviem či je môj príspevok zrozumiteľný. Chýba mi proste blízkosť ľudí, nezištnosť bez prvkov nejakého prospechu. Nie tom typ, čo sa nechá obalamutiť. Takže žiadne sekty, a akože "pomoc, ochota, súznenie...." To odhalím. Naozaj len úprimne...možno ľudia čo si prešli všeličím a dospeli k inému zmýšľaniu. Ďakujem za tipy.
odkial si? U nas mame mnozstvo OZ, ktore sa na dobrovolnickej baze stretavaju a robia verejnoprospesne, vonocasove, kulturne, environmentalne (osvetove, aj prakticke) aktivity, su to fantasticki inspirativni ludia...
Prečítaj si 40 pravidiel lásky ❤️ úplne naj kniha akú som kedy čítala. Prvýkrát som ju čítala keď som mala chrípku a dva týždne som bola pripútaná k posteli 😁 čiže mala som času sa plne sústrediť do čítania. Zmenilo to môj pohľad na svet. Ono je to príbeh v príbehu. A ten príbeh vo vnútri príbehu sa naozaj stal. Ten smer naozaj existuje a naozaj je to niečo čo je nad všetky doteraz vyskúšané veci. Dostala som sa von z depresie aj tým že som úplne zmenila pohľad na svet. 😊 Možno zo začiatku prekrútiš očami lebo to nie je tá klasická literatúra na akú je človek zvyknutý ale keď odhodis všetky predsudky tak uvidíš ako sa ti zmení pohľad na svet.
@sunny8 Znie to zaujímavo. Len dúfam, že to nie je o láske ako takej - muž vs. žena. To nie. Ak je o láske všeobecne, siahnem po nej určite❤
@dazdovka Som ďalej na západ. Našla som kamaráta "do dešte"🙂 turistu - tam aspoň turistika, čo je veľké pozitívum pre mňa. Len ten tiež má obmedzený čas. Ale ďakuejm za nehoooo.
@veronikaa006 Aj to prečítam🙂🙂 Som naozaj vďačná za každú radu.
Dnes, aj tu na MK vidím ako kto renovuje svoje príbytky a pod. Je to nááádhera. Len ja nemám na to, ten príjem a pod. Mne nevadí, rada pozriem krásne ale práve preto chcem nájsť šťastie v niečom nemateriálnom - čo mi ostane v srdci navždy, aj dieťatu to chcem tak naservírovať a učiť ho, že nie veci ale spomienky, zážitky tvoria život, spomienky nezabudnuteľné. Už som sa vykašlala na to, že nemám zrenovovaný byt, ale chcem dať sebe a dieťaťu možno zážitky čo ho budú sprevádzať. Nemusia byť hneď zahraničné, aj SK je nádherné.❤
@veronikaa006 A nemáš na predaj? Resp. kúpim v pohode???
v každom knihkupectve. Má to viac častí, Kúp si jedničku a keď sa ti zapáči tak potom môžeš aj ostatné.
Je to o láske ku všetkému. O láske v tebe vo vnútri .. o premene človeka .. o láske medzi mužom a ženou veľmi málo 😁
Vyhladaj si nejaky turisticky oddiel,pridaj sa k nim,spiznas novych ludi,miesta....
@sunny8 Jéj, po tom sa popýtam, nehľadám nápravy part. vzťahov a pod. ale takú tú všeobecnú lásku...v život, a pod.🙂
Prídeš si na svoje keď dočítaš všetko. Napíš mi potom či to v niečom pomohlo ;)
Myslíte, že som "šiši"? Každý sa snaží napraviť vzťahy a pod. Ale ja chcem nájsť pokoj vnútri mňa, proste také sebašťastie....z ktorého plynie všetko ostatné...🙂 Dnes majú ľudia tendenciu meniť manželov, deti, príbuzných....nie je to cesta - zistila som. Treba zmeniť svoj postoj, chápanie. A práve to chcem a hľadám možnosti❤
moja znama je v skupine, ktora chodieva na rozne turisticke vylety, chodieva niekedy s dcerou 10r aj sama a tiez chodieva na splavy, zacala chodit tiez na tanecne kurzy nejakych latino taneckov, ja by som odporucala nejake cvicenia skupinove (ak mas rada sport),... nie si vobec sisi, hladas hlbsi zmysel zivota, ktory nebude stat na materialnych veciach... podla mna v dnesnej uponahlanej dobe, kde sa vsetci zenu len za majetkami a honobenim penazi je to normalna tuzba... nastastie je toho kopec, clovek si moze vyberat...
Dlho bojujem tým štýlom, že chcem napraviť všetkých okolo....Ale...zlý postoj. Šťastie nájdem ak zmením seba a svoje vnímanie. To je jediná cesta už pre mňa. Som vďačná, že som dospela aspoň zatiaľ k tomuto poznatku. Teraz ísť ďalej a nájsť tú cestu, silu, motiváciu🍀❤ Aj keď sa nepodarí, posnažím sa. To je to jediné, čo môžem spraviť, snažiť sa a skúsiť.
@nairia Ano, známa má dobré zmýšlanie. Ja mám tiež dieťa a aj pre to to chcem. Lebo teraz cíti prázdno, že sa k ničomu nemám , som smutná, žiadne aktivity. A chcem to zmeniť, aby raz si mohol spomenúť na zážitky s mamou....nie to ako sme mali zariadený byt ale ako vystúpil na hory, splavoval rieku apod.
Nemám totiž akosi podporu okolia. Každá návšteva si skôr všíma zariadenie bytu, ako žijeme a pod. A podľa mňa je to také akési povrchné. Preto hľadám ľudí iného zmýšľania, musia takí byť. Neplytvať energiou zbytočne ale investovať na úrodnú pôdu, ako sa vraví. Aj keď to chce odo mňa obrat o 360°min. Ale ak chcem umrieť s tým, že život bol o "niečom" a odovzdať ďalej🙂
Preto hľadám nejakú skupinu kde sa pridať...
@nairia A z ktorej časti Sk je?
kamoska mala krasny citat, nepamatam si presne znenie, ale hovoril o tom, ze najlepsie investovane peniaze su prave do cestovania a zazitkov, lebo to ti uz potom nikto nevezme... na FB je skupina SPLAV, ale podla mna aj tu na MK najdes nejake skupinky, kde sa sustreduju ludia presne taki, akych hladas s podobnym zmyslanim... a znama je z TT, ale mari sa mi, ze z BA sa to organizuje
@nairia TT mám blížie🙂 Dnes je moderné zariadenie bytu. Bola u mňa známa a hneď riešila čo napraviť u nás. Za prvé na to nemám a za druhé radšej investujem do zážitkov s dieťaťom. Jemu bude ukradnutá nová kuchyňa ale nezabudne na výstup na Gerlach napr. Pripadám si divne s týmto názorom vzhľadom k môjmu okoliu ale si hovorím ak to nerešpektuje, asi sa stýkam s nesprávnymi.🙂 Preto hľadám tú "skupinku" podobne zmýšľajúcich, nech nestrácam energiu s ľudmi, ktorí majú nie nesprávne ale iné zmýšľanie ako ja.
@nairia Známa mi je "blízka" názorom🙂
Ale....tiež mi to trvalo večnosť, kým som na to prišla. Škoda zabitých rokov, ale teraz sa nedám🙂
Život je pominuteľný....ani nevieme kedy, v minúte sa môže zmeniť....tak treba žiť a nie prežívať.
podla mna je fajn viest dieta k tomu, ze nelipne na drahych veciach a podobne, aj ked je to dnes tazko, co sledujem, tak sa neda uplne odtrhnut ho od reality, aby tym netrpel jeho spolocensky zivot, ale urcite je namieste viest ho k tomu, aby si vazil ine veci ako tie, co nam dnesna spolocnost predklada... z toho, co citam, tak nazorovo ste velmi podobne 😉
Spravne rozmyslas....pokial zariadenie bytu vyhovuje tebe tak to nechaj tak,ved zmysel zivota nie je v trendoch .....treba ti zazitky,vzduch....cod na tyzden do Tatier,su rozne moznosti na ubytovanie....
Chcem ti vyjadriť podporu a obdiv 🙂 my žijeme na pohľad doslova v ruine - 100 ročný kamenný dom, z vnútra zrekonštruovaný a zariadený zväčša bazarovo, z vonku ešte ostala stará strecha a opadaná fasáda. A moja 3 ročná niekoľkokrát denne prehlási: máme krásny dom, máme krásnu kuchyňu, mamka, ja som taká šťastná a spokojná. Chodíme na výlety, máme zvieratá a hlavne sa veľa stretávame s jej rovesníkmi. Ale tiež má veľmi zamrzí, keď niekto komentuje, čo všetko si ešte máme kúpiť do domu. No deti sú šťastné a nič nám nechýba.
zajezova. jednoznacne
A odkial si?
odporučam Ti knihy Šlabikár štastia 🙂