Bývame v meste v bytovke. Nad nami býva mladá rodina. Ako nie som ten typ, čo by chodil vyklopkavat a sťažovať sa ale už mám naozaj nervy. Ide o to, že to teraz vnímam viac, lebo som doma na rizikovom.
Nemáme žiadny konflikt ani nič, v podstate sa iba zdravíme. Maju malého syna, asi 1,5r. Ako to chápem, počujem všetko, ako sa hrajú, jasne, ze sem tam mu niečo spadne a tak. Ale každý večer, od cca pol 8 do cca 9 ako keby niečo ťahali po podlahe, ale to tak extrémne počuť, ako keby ťahali gauč z jednej strany na druhú a dookola. Ako mi cez to ani telku nepočujeme, musíme ju mať nahlas ako dôchodci. Niekedy je tento zvuk aj cez deň ale hlavne o tomto čase večer, kedy si už každý chce trochu oddýchnuť a fakt vypnúť.
Ten chlap chodí ako slon, to sa trasie celá bytovka. Stále proste trepot, stále.. My keď máme návštevu, tak tí nechápu..
Obydvaja pochádzajú z domu a je to teda riadne počuť, že absolútne nevedia, asi ako to počuť v bytovke.
Aby niekto začal ztrhávat obkladačky v kúpeľni v sobotu ráno o 7,tak to už je na mňa moc. Ako ja neviem ci som už ja ta zla, ale náš to tak naučili, že Di tej 9 by mal byť kľud. Neviem ako to riešiť, fakt nerada riešim takéto situácie, či mám im ísť už zaklopať alebo čo, ako ste vy riešili niečo podobné? Ďakujem
inym sposobom ako osobnou navstevou a rozhovorom to nevyriesis. Ak su normalni, pochopia. Bohuzial, su aj taki, co nepochopia.
Ja by som konala rovnako, ako píšu vyssie, isla by som sa pekne a slušne porozprávať, vysvetlit situaciu..oni si mozno ani neuvedomujú, ze to je tak počuť
Večer tam chod a popros ich. Nech jeden z nich ide k vám a pocuva? U nás suseda každý večer cvičila, ako prvé dni to bolo počuť ako dobre rozbehnuty sex. Tak sme ju poprosili. Či nemôže skôr
Nas nasi susedia otravuju fajcenim na balkone. Vdaka nim nemozeme ani vyvetrat. Vedia o tom, ze mi to vadi, tak nech im nevadi, ze moje male dietatko sa cez den hra.
@haaadanka tak akoze.. je to ich balkon a ked su fajčiary kde maju fajciť?
@snazilka_bio_mamka ...nie do mojho bytu hlavne..,ja som si musela zvyknut na cigarety, nech si zvyknu aj oni na dietatko...
No jedine rozhovor a uvidíš ci sa dačo zmení.
Ak nie nemôžes s tým nič bohužiaľ
Ked som prišla do bytu mala mala 9mes.
S pod nás každý večer dunenie basov od 19 tej presne do 22:30.
To som nedala. Sla som dole poprosila nech basy stisu, pomohlo. Síce sa mi mesiac nezdravila ale potom zase začala 😂
Ale : majú dieťa asi 6-7rocne. A občas mi nábytok vibruje co behajú závody asi podomnou.😂😂😂 Ale neriešim nakoľko vidím sama keď sa moja uz 23mes rozbehne a začne saskovat tiež vie pekne dupotat. Isto to počujú podomnou.
Proste patrí k tomu. Tiež nemôžem povedať decku sed jak 5 peňazí a kracaj potichu.
To možno zbadas sama neskôr.
Ale u nás je napr po 19 tej kľud.
To s tou sobotou neviem aký máte domovy poriadok...
Ešte ma napadlo. Taka príhoda...
Na starom byte keď sme boli. Nasťahovali sa nový susedia tiež predtým bývali v dome. Oni prísaham Bohu o 22 pilili železo na balkóne. Strašný zvuk.
Trvalo to par dni a potom mi rupli nervy bohužiaľ a nabehla som k nim. Sme sa pochytili vravím sak je 22 h a ze on nevedel... Vravim sak dole je domovy poriadok treba čítať.
Sme si to vyjasnili a vzťahy ostali naďalej v pohode 👍👍👍
Vieš, keď sa ti narodí dieťatko a bude náhodou v noci plakavat, alebo večerami revat od bolesti bruška, neskôr keď začne chodiť a hrávať sa, sem tam mu niečo spadne, neskôr začne behať nebude pre teba dvakrát prijemne keď ti susedia budú trieskat na radiátor, alebo klopat o podlahu ako mne! Už som bola taka na nervy, že malu som pomaly celý deň nosila na rukách a bála sa zapnúť aj pracku, aby som ich náhodou nerusila!
Stále máme problémy a to ma mala už 6 rokov a do 16 je v škôlke, len čo prebehne raz za čas cez byt, tak sa klope a to mam teraz 4-mesacne babo, ktoré veľakrát v noci spustí riadnu serenadu, no ústa mu neprelepim a to nehovorim, keď nám príde návšteva s deťmi, sa hanbím ako pes za to, že u susedov nulová tolerancia ale ze úplne nulová
Teraz už ľudia viac tolerujú v byte psa ako malinke babo 🤷♀️
mam uplne rovnaky problem, v novostavbe, maly ma 1 a pol roka - bezi, dupe, skace, trieska hrackami, rezonuje a duni mi cely byt od 5.30 rana do 21 vecera, a chvilu som to znasala a ked som si povedla ze uz to idem riesit zrazu mi suseda sama od seba zazvonila pri dverách s dezertom ako podakovanie ze im nechodim vyklopavat, ze si to uvedomuju. len ucite si neuvedomuju ake je to priserne a neznesitelne a coraz intenzivnejsie. rozmyslam ze tam pojdem tentokrat ja slusne zazvonit, lebo uz mam niekedy fakt chut z toho bytu utiect.
@falbala132 písala som to vyššie, to dieťa by si musela nosiť celý deň na rukách aby nerobilo hluk, dieťa sa rozvíja a ako inak keď nie hrou! Vieš ono sa to ľahko hovori, ale matka musí obriadit byť aj navariť a nemôže byť nonstop pri tom dieťati a stále ho napominat a okrem toho, také malé to aj tak nepochopi 🤷♀️
@lenka2710 ja to samozrejme chapem, ale toto co byva hore je hotovy diabol, niekedy mam pocit ze nado mnou byva stado slonov.
@falbala132 vieš, pred nami tu bývali rodicia s dvojickami chlapcami, keď sme si prišli už po kľúče, skákali tu z kuchynskej linky 😂😂
Moja chodí už po byte ako baletka, a aj tak je zle! Vieš, veľakrát mi je ľúto keď chodím sem tam na návštevu ku kamoškam, no čo tam tie deti robia, a nikto nič a u nás človek nemôže prejsť po byte bez toho, aby sa netrieskalo a to nehovorím ani o tom, že som do obeda nemohla ani vysavat, bo syn sa musí vyspať po nočnej! Potom som sa ja nasrala, ved som sa cítila ako väzeň vo svojom vlastnom byte a nehovorim o tom, že v paneláku sa všetko ozýva! Raz ma zastavila suseda, že či musí mala behať ešte po 22 hodine po byte, ja hľadím na ňu ako puk, že po 22 hodine už spím aj ja a nieto aby mi dieťa behalo po byte, ona bohvie co počula a samozrejme všetko išlo akože od nás 🤷♀️ ale nevysvetlis
@haaadanka aj u nas to tak je. Nechapem ako to vobec moze byt povolene. V aute si musim dat pas, aby som sa chranila a druhy ma moze veselo zabijat fajcenim, krasa.
Ja som bývala v podnájme a nad nami byt sa tiež prenajímal a dostala sa tam rodina s 3 deťmi. Deti v pohode, ale práčka isla o polnoci a mamička kazdy boží večer vysávala parkety rovno nad mojou hlavou, znelo to ako autodráha alebo nejaký fitnes stroj. Možno to je ten zvuk, ktorý počujes. Ja som to ignorovala, aj tak som tam chodila len spať, len už ani spať sa tam nedalo. Akože, teraz keďsom matka,viem to lepšie pochopiť. A vďaka Bohu za dom, keď nikoho nerušíme
Teraz sa sťažuješ na susedové dieťa , však uvidíš ako to bude vyzerať keď budeš mať dieťa ty... asi nebudeš nadšená keď ti niekto bude vyklepkávať a sťažovať sa.... 😉
V sobotu ráno až do 9 h. by mal byť kľud? to čo sú za predpisy.... Na dedine v lete o 5 h. ráno hrkotajú miešačky.... a nesťažuje sa nik.... Rozmaznaný a netolerantný svet....
si na rizikovom, cize dieta este nemas. tie som taka bola, ajaj, celkom takato ista. 4 roky neskor a som tam kde boli ti nenavideni susedia s neposlusnymi deckami. v skutocnosti dnes viem, ze to boli celkom normalne deti. ich tatko ale tiez dupal ako slon a tam uz dospely hadam vie dat pozor, aby naslapoval opatrnejsie. prva vec - treba im to povedat, mozno navrhnut nech si to pridu vypocut, ech skusia nosit papuce. ale mozu vas poslat vieskam lebo dupotanie nie je nikde nijak obmedzovane. ak si v podnajme, tak hladaj iny byt. my sme vo vlastnom, ale uz dokoncujeme dom - tentoraz nie kvoli susedom hore (ti sa uz odstanovali a vlastne uz mame zhora klud), ale kvoli susedom dole :/ ale rozbijat kupelnu v sobotu o 7 nie je ani trochu normalne. nie si urcite rozmaznana ak chces, aby sa takych veci zdrzali do 9. u nas vedla tiez prerabali byt a najviac buchali cez obed ked deti spali. stacilo majitelku slusne poziadat a vysvetlit, hned to prestalo
Zjavne v tom čase uspavaju dieťa....na niečom.... čo ťahajú po zemi...
Podla mna je taky zivot v byte... Treba sa prisposobit alebo ist do domu.
Zachvilu ti bude stale plakat tvoje dieta a zas na oplatku by to mali tolerovat oni... Evidentne uspavaju dieta v kociku.
Obkladacky v kupelni predsa menia raz za par rokov, nie kazdy vikend, skratka strpim tu prerabku a bola by som rada, ze si to prerabaju a staraju sa o byt (takze mi v buducnosti skor nehrozi nejake vytopenie a pod.).
Ak mate vyssie stropy urcite by som investovala do odhlucnenia.
Inak sa cudujem, ze najvyssie a najnizsie poschodie nie su moc oblubene, lebo ja by som bola ochotna zit v byte iba na tych.
@haaadanka a ako fajcia do tvojho bytu zo svojho balkona? to by ma celkom zaujimalo
A inak este kym prerabaju skus sa s nimi rychlo dohodnut, nech si daju protihlukovu izolaciu pod podlahu za nejaky prispevok dajme tomu, nebudes musiet znizovat stropy ty a bude to ucinnejsie.
Večer možno ten gauč naozaj rozkladajú 😉 vieš,nerušia nočný kľud..a pokiaľ im ty nepovieš nemajú ako vedieť.Druha vec je,že malé dieťa jednoducho neprinútis nehrať sa a nebehat,mne moje vlastné často drancuju nervy až do fazy,že vidím na červeno.A môžem sa narozkazovat koľko chcem,nerobia to naschvál,aj sa snažia,ale na niektorých materiáloch v bytovkách proste počuť každý p.d s prepáčením.My sme síce na dome,ale predtým v bytovke a to bol veľký otvorený byt bez dverí,vieš si predstaviť ako som sa hanbila pred susedmi..no vzivote mi ani jeden, a to boli bezdetní ešte väčšina, nepovedal a nesťažoval sa.Mala som asi šťastie na fajn tolerantnych ľudí.Az budeš mať svoje,verím tomu,že na 100% otočíš a začne tebe vadiť,ak susedia pod vami budú netolerantní k rozkošnému kolikovemu niekolkohodinovemu plaču,prestavovaniu nábytku kvôli drobcovi,kolenačkovaniu za loptou..a ďalších milión počuteľných detských činností.A do 9tej ticho..neviem,šak väčšina ľudí je už normálne prebratych cez víkend,ja si neviem predstaviť byť ticho do 9tej,to už mám polku obeda navareneho.
@amarilka26 malý nonstop kvôli nim kašle.. vďaka Bohu je už chladnejšie, tak stačí vetrať len z jednej strany. V lete to bolo peklo. Každých 15 minút vypaľovali zobáky...
@martinka150 hovoria ti niečo základy fyziky? Aj to, že dym stúpa hore?
Neviem, asi som sa zle vyjadrila ale mne ten malý nevadí. Napísala som, že počujem všetko čo robí, ale chápem to. Je to krásny malý blondavy chlapček, ktorého keď si predstavím, srdce sa mi nadvyhne, naozaj ❤️ mne vadí hlavne ten tahavy zvuk, ako ja nechcem byť väzeň vo vlastnom byte, keď náhodou zadriemem a oni začnú s tým zvukom, ktorý teda určite nie je kočík!!!, tak sa tak naplasim, že až.. Pôjdem asi za susedou a slušné ju poprosím aspoň o toto, jasné že jej tam nebudem hovoriť aby, sa jej chlapček hral potichu.. 🤦♀️
To s tými oblkadackami som len spomenula ako jednu z mnohých vecí, ktorá teda mne normálna nepríde, nech si hovorí kto chce čo chce.. A prirovnáva k tomu varenie alebo hranie sa s dieťatkom je 100 a 1.
Co sa týka domu, áno uvažujeme o tom, ale ani to nezaručí, té bude kľud, mam kamošku, ktorá prežíva v dome kvôli susedom horor, ale to tu nejdem rozpisovať.
@haaadanka u nas fajcia kazdych 5 minut, aj v noci, nechapem. A to este tak trieskali tou sietkouna balkone ze moj uz v noci o jednej vybehol na nich. Kiez by boli cigarety za 20e aspon krabicka. My ako nefajciari nemame sancu sa branit :( skratka nam moze hocikto, kadejaky dement so zakl.skolou nicit zdravie a nic s tym nezmozeme.
Možno o pár mesiacov budú oni počuť plač Tvojho bábätka 🙈 a budete si kvit 😉
Ale nie, no určite odporúčam sa mierumilovne prihovoriť a nadhodiť túto tému, že či aj oni počujú od Vás zvuky.. Ze sa bojíš že keď bude tvoje dieťa plakavat, že ich to bude rušiť 🤣
Nemyslím si, že robia hluk naschvál, každá z nás(normálnych) určite eliminuje zvuky od detí, aby ich bolo počuť co najmenej , žiaľ sú to len deti a nedajú sa vypnúť...
@deti95060810 hahaha,ze rozmaznany svet !!!!kto nezazije ,nepochopi !!! prechadzam presne tym istym ,co autorka .ale mne nebuchaju decka ,ale dospeli ludia.Ja mam sama 2 deti a ucim ich respektovat ,ze byvaju ludia okolo!!! takze jednoznacne je to aj o vychove !!!
Ak im povies a su normalny, tak pochopia. Trochu z druhej strany. Aj mne sa raz prisiel stazovat sused, lebo chcel spat a u nas bol rachot, co som si dovtedy ani neuvedomila, ale mal pravdu. Pochopila som a rachot sa snazim redukovat s ohladom na suseda. Vztahy nam to nepokazilo, nic mu nezazlievam a dalej sa priatelsky zdravime. Ale tak verim, ze je aj vela egodebilov, co nieco take nepochopia a budu brat ako urazku, ked ich niekto napomenie. A teraz nemyslim extremne pripady s na hlavu chorymi dochodcami, ktorym vadi vsetko okolo.
@mimi1983 jooj co sme sa mi na počúvali plaču malého, a na to som nikdy nezurila, som normálna, vždy som vravela manželovi, joj asi mu idú zúbky, joj asi je hladný.. A trosku sme ich ľutovali 🙂 takéto veci by som určite nikdy neriešila
Kym nepovies, ze Ti nieco vadi, tak mozno nemaju odkial vediet, ze ti to vadi. Ak nie su zvyknuti zit v byte, tak im mozno niektore veci nedochadzaju. Ako sa hovori-nememu decku ani vlastna matka nerozumie. Isla by som ich slusne poprosit, vysvetlit, ze co Ti vadi a uvidis.