Ahojte mamicky -oplati sa kupit kavovar z Tchibo taky na kapsle ,alebo ten dolcse gusto ?
Je z toho dobra kava ?Teraz je v akcii tak uvazujem ,ale netusim ci je to taka fajna kava z tej kapsulky 🙂
Dakujem
@luba28 po tomto pokukujem
https://www.tchibo.sk/-c400006321.html
mame to nespresso - kava je fakt vynikajuca, ale ako hovori @ichbinich tie kapsule su nehorazne drahe a este ich treba aj objednavat z ich original shopu na internete - tie originalne ani nekupujem - aj koli drazobe aj koli tomu ze to mam dopredu objednavat, kupujem u nas jednu normalnu znacku, kapsule su kompatibilne a kava tiez velmi dobra. inaksie svagor mi hovoril, ze uz dostat kupit kapsule co sa daju naplnit viac krat a doma - takze to by mohlo vyjst tak najlacnejsie ale na to tiez nemam nervy 😀
@prasiatko30:
Ze plnit kapsuly :-P Tak to radsej klasicky presso stroj, kde sa dava kava do takeho drziaka, to aspon nemusi clovek triafat do kapsuly 😀
Este potom trosku menej blbe co sa tyka odpadu su stroje na tie pads, take podusky plnene kavou. Tie sa hodia do bio odpadu a rozpadnu sa, resp. na kompost.
@ichbinich su ludia co plnia aj tie jednorazove kapsule - coho ludia nie su schopni 😀
@lilysk http://tesco.akcneletaky.sk/letaksh/3534/38/ tento za 39,99
@ichbinich pozri tu su http://shop.coffeeduck.com/es/coffeeduck-espres... - ako v podstate to mozes naplnit ako tu lyzicku co sa pouziva na naberanie kavy do kavovaru
@prasiatko30:
dakujem, ale ja radsej ostanem pri mojej rozpustnej kave 😉 😀
Ale o tom som fakt nevedla. Ako sa hovori, neexistuje nic, co neexistuje 😀
@ichbinich to som si aj ja hovorila ked som sa pozerala na ten kavovar a uz od septembra som si na nescafe ani nespomenula 😀
@prasiatko30 No len ci to pasuje do toho Tchibo ☹
@prasiatko30 Takze si spokojna ?🙂
Ja som prave kupila ten Tchibo je akcia 50 % zlava a maju postovne zadarmo ani nemusim ist do obchodu sa tlacit medzi ludi 🙂)) A ma aj ten sosak na mlieko-da sa nahriat aj kakao detom ...
Ja som mala tiež minulý rok dilemu či dolge gusto alebo Tassimo a vyhralo tassimo. Do dolge ide káva od nescafe ,je to len nesca,ktorú som môžeš aj doma zaliať horúcou vodou a nepotrebuješ k tomu drahý stroj. Ja som si kúpila tassimo ,tam ide normálna mletá káva,ktorá je chuťovo veľmi dobrá a krásne vonia. Len škoda,že tie kapsule sú také drahé.
Tchibo kávovary nepoznám,nemám skúsenosť ,ale kávičku môžeš ísť ochutnať do predajne tchibo.
@lilysk ahoj, my sme mali Dolce, tiež sme sa dali zlákať reklamou a veru ľutovali sme asi po mesiaci..... proste to nie je káva, ale fakt iba prášková blbosť. Veď niečo podobné dávajú do kávomatov, proste káva z prášku. Mne sa nepáči, že mlieko v tom je práškové, mlieko má byť mliekom. Oba stroje sú dokonca dosť kazivé, robíla som v hypermarkete roky a stále ich zákazníci vracali. Nám sa pokazil za rok tiež. Našťastie nám vrátili peniaze. Našetrili sme si a kúpili riadny kávovar, z ktorého je káva o 75% lacnejšia ako kapsule. Kávovar je síce drahší, ale keď sme si prerátali, tak sa nám o chvíľu vráti. A vôňa čerstvej namletej kávy je na nezaplatenie 🙂
no ja som strasne chcela takyto podobny kavovar, nakoniec ma priatel ukecal a kupil mi delonghi, kde ide aj klasicka mleta kava (takze klasicke presso)a ma to ten sosak na spenenie mlieka. Takisto sa do neho daju dat 'kapsule' ktore su ovela lacnejsie nez pri takychto strojoch - v lidli (tu v uk ) maju viacdruhov tychto kapsul 20 kusov za cca 2 libry (kenska, brazilska atd) , ked chcem byt 'fajnova' si kupim ILLy (tie su cca 30 kusov za 7 libier)
Ovela lepsie reisenie nez by viazani an jeden druh kapsul..a nie je to instantna kava..Kapsule ocenujem z pohladu cistenia
@lilysk gustíky máme v rodine 3, jeden doma, druhý manžel vo firme a tretí dcérka u seba doma, so všetkými sme maximálne spokojní. najstarší má viac 4 roky, žiadna porucha, občas ho len prepláchnem jednou dávkou vody s kyselinou citrónovu. Také tie mliekové kapsule nekupujem, sušené mlieko naozaj nemusím. Našťastie je výber pomerne široký, takže sme sa ustálili na espresso intenso, káva z nej je skvelá a je to pravá káva, ani omylom nie ako tie do kávomatov, a už vôbec nie neska, to je úplná blbosť. Dobrá je aj lungo, s menším množstvom vody, ako odporúčajú. Pre mňa sem tam aj decaff, tiež je výborná. Iné kapsulové kávovary nepoznám, s týmto som spokojná, zatiaľ nemám dôvod meniť.
Kapsule sú drahé, ale dosť často sú v slušnej akcii, takže kupujeme do zásoby. Za mňa - odporúčam.
@lilysk tiež mam dolce gusto už roky a bez problemov funguje. Tiež nesúhlasím, že by káva bola ako z kávomatov a taktiež je ina ako klasická nesca 😉
Ja mám ale obdobia, že mi z gusta chutí nejakú dobu, potom ju aj pár mesiacov nepijem a tak dookola 😀
Kamoška napr. pije iba espresso z gusta, nesku už nemusí (príde jej slabá) 😝
ja mam dolce gusto 6 rokov a ziadny problem nebol, kapsulky su drahe ked si prepocitas cenu na jednu davku kavy, ale zase nepijem z neho denne kavicku len prilezitostne , pri dennom piti by sa to predrazilo samozrejme, najme kapsule ako capuccino ci latte ktore su po 8 v baleni. V sucasnosti by som volila nekapsulovy kavovar - kupis kavu aku chces, zomelie ti ju a krasne vonia...pre dennu spotrebu je to lepsia volba ako kapsulovy
my mame dolce gusto druhy rok a inu kavu už nepijem.hlavne teraz chocco caramel je mnaam 🙂
dolce gusto už asi 3,5 roka máme odporúčam
mam dolce gusto, kavy vsetkych druhov su vyborne, čajiky tiez....ale cena kav a cajov je vysoka....
dadka_bb Ahoj 🙂 chcela by som sa opýtať či máš tie kapsule na predaj častejšie a za akú sumu. Vybrala som si totiž na Vianoce kávovar tchibo a dodávateľ kapsúl by sa mi teda zišiel 😉 😀 Ďakujem za skorú odpoveď 🙂
chcem sa opýtať, pozerala som na tie kapsule tchibo a ako sa z nich da urobit kapucino alebo latte? da sa to?
@dadka_bb dobry den, cena?
My sme kupili cez kupon http://www.zlavovy-kod.sk/hej-sk/ model Espresso DeLonghi Magnifica a tip top kavicka 🙂
@lilysk:
Ako mozes, chod do obchodu a nech ti ju spravia a ochutnas 😉
Mne osobne kava Tchibo aj Eduscho chuti. V Dolce Gusto je myslim Jacobs kava (neviem na 100%).
Ale pozor, ak sa rozhodnes pre jeden kapsulovy system, musis ostat pri tej znacke kapsul. Vyrobcovia to spravili tak, ze kazdy ma iny rozmer a nepasuju. Neste sa dlhe roky sudil, aby im nik nemohol spravit kapsule do ich strojov, ale ten sud prehrali, uz existuju kaspuly do Nespresso strojov, co nie su iba od Nestle.
Dalsi bod na zamyslenie: v kapsuliach je ta kava predrazena,a to fest, az po 70€/kilo, ked si to clovek prerata.
A este jeden tiez dolezity bod: je to strasne mnozstvo odpadu, zbytocneho odpadu. Kazda porcia kavy je zabalena v umelej hmote, alebo v hliniku.
Ja viem, to laka, male sikovne stroje, stoja uz od 40€. Aj ja som nad tym uvazovala. Ale potom som si to zratala a uvedomila, tak uz nechcem 😉