Kávovar Bosh tasimo

ralka
2. máj 2012

Ahojte baby chcem sa spytat mate niekto skusenosti s kavovarom bash tasimo odporucate ho a este by som sa spytala ba kapsule kolko kapsul je jednej krabici a kolko stojia. 🙂

sisaha
2. máj 2012

@ralka ceny najdes aj tu, na obale je uvedeny pocet kusov. http://www.shopping-park.sk/nadoma/kapsule/ ja som kavu z neho skusala v obchodnom centre, je dobra, ale neviem aku zivotnost ma ten stroj 😉

evuliki
2. máj 2012

@ralka ahoj,my mame tento kavovar asi 2.5 roka a uz ho musime vymenit 😠 😝 Pretoze nam na nom odisiel ten scanner,ktory na vrchu snima kod kavy.Kedze uz nie je v zaruke,povedali nam,ze oprava by stala pomaly tolko,co novy. Takze ideme ho vymenit,ale kazdopadne za upne iny 😉 Inak kavu robi vynikajucu,kedze nezijeme na svk,tu su kapsule za par eur. Na svk je to strasne drahe,mam pocit,ze som videla 16 kapsul za 5.99 € 😲 A ak chces kapucino,tak si musis dokupovat este aj mliecka k tomu a tie su tiez dost drahe.Tiez maju v ponuke rozne caje a dobra je aj horuca cokolada.

ralka
autor
2. máj 2012

@evuliki takze ako tak citam tak mi ho moc neodporucas ked sa tebe po 2,5 roku pokazil a este k tomu ma dost odradza to ze ked chcem capucino tak musim mat zvlast kapsule na mlieko no super a ja mam rada strasne caffe latte a krz to som chcela tento stroj

ichbinich
2. máj 2012

@ralka:
Ja ho nemam, ale nekupila by som si ho.
Minuly tyzden mali akciu v obchode, tak mi pani spravila latte macchiato a manzelovi kakao. Chutovo dobre oboje, latte ako ma byt, s troma vrstvami mlieko-kava-mliecna pena.
ALE:
Je to strasny producent odpadu a dost komplikovane. Mlieko maju zabalene tiez v takych kapsuliach a je teda ultra vysoko zohriate a ma inu chut ako cerstve mlieko (je to teda trvanlive mlieko). Mne osobne to nevadi, ale citim to.
Proces bol takyto: vlozit kapsulu s mliekom, cakat, kym to masina napeni. To trva dlhsie ako s "vrtulkou" rucne. Potom masinu otvorit, podla moznosti sa nepopalit na horucej pare, ktora stupa z masiny, vlozit kapsulu s kavou a zase cakat, kym masina spravi kavu.
Podla mna moc vysoke riziko poranenia/popalenia horucou parou a co je este horsie, strasna kopa odpadu, kedze aj mlieko, aj kava su extra zabalene.
Teraz bola v akcii, tak stoji iba 49€, ale zaplatis si to na kapusliach, ako pri vsetkych kapsulovych kavovaroch. Navyse s tym systemom s ciarovymi kodmi sa zabezpecili, ze nemozes pouzit ine kapsuly od inych vyrobcov.
Maju sice siroku ponuku, caje od Twinings, kakao od Milka, kavu od Jacobs.
Ako som uz napisala, chut dobre, kavovar lacny, ale kapsuly drahe a velka kopa odpadu a komplikovane ovladanie.

ralka
autor
2. máj 2012

@ichbinich pocula som to aj ja preto som zalozila novu diskusiu o tom aby mi poradili aj ine osoby ktore to maju a pouzivaju takze som stoho uz odradena som na materskej a veru si nebudem moc dovolit take drahe kapsule to radcej raz za cas skocim na caffe latte

ichbinich
2. máj 2012

@ralka: Skus si pozriet aj ine systemy. Aj Tchibo/Eduscho ma svoj system, aj Philips ma Senseo, a samozrejme Nespresso. Ale vsade plati, ze kavovar je relativne lacny a kava je draha, lebo vsak je individualne balena.
Zase plneautomaticke kavovary su dost drahe, ale ide do nich cela kava, ktoru si mozes kupit tu, co ti chuti, a stoji okolo 15/kilo. Ale hlavne musis vediet, kolko kavy pijes a co sa ti teda oplati...

Ja si robievam caffe latte z Nescafe Espresso alebo Crema Sensazione (tie robia krasnu penu) a mlieka, co si napenim sama vrtlkou. Ked si dam zalezat, tak sa mi tiez podaria tri vrstvy...

ralka
autor
2. máj 2012

@ichbinich a to si s akeho stroja robis to nescaffe alebo crema senzacione

ichbinich
2. máj 2012

@ralka:
Nie, tie nescafe su instante kavy. V ciernom obale je Nescafe Espresso, aj chuti intenzivne a robi penu, ked ju zalejes vodou. A aj ta Crema Sensazione robi dobru penu, ale chuti trochu menej intenzivne, jemnejsie, ako ta cierna.

Ja nemam kavovar, lebo kavu pijem iba ja. Aj preto mam iba instantnu, a mne chuti. V robote mame Nespresso, ale tu profesionalnu verziu, ta ma ine kapsule, ako tie masiny na doma.
Inak chutovo mne osobne vyhovuju kavy z Tchiba, a chutila mi aj ta Jacobs z Tassima. Ale to si kazdy musi najst kavu, co mu chuti...

ralka
autor
2. máj 2012

@ichbinich no ja som tiez dost slaby pijak kaviciek ja za den vypijem jednu kavicku rano a manzel ziadnu ten len cez vikend kedze chodi neskoro s prave my sme nad tasimom uvazovali len preto ze obom chuti caffe latte a ze aspon cez vikend si taku kavicku spolu vychutname ale som to odradena stych kapsuli

ichbinich
2. máj 2012

@ralka:
Ked pijete malo a chcete kavovar, tak ma kapsulovy system vyhody v tom, ze ta kava navytuchne. Ked si kupis lacnu kavu v kilovom baleni, ale trva ti to niekolko tyzdnov, kym ju vypijes, uz bude vytuchnuta. To potom relativuje vyssiu cenu za kapsule. Mne na Tassimo systeme vadilo, ze este aj to mlieko je v kapsuliach.

Inak, su aj kavovary, ktore maju bud penic na mlieko, ktory sa strci do mlieka a peni horucou parou, ako profici, alebo dokonca plneautomaticke penice. Nespresso Latissima automaticky peni mlieko a ma odoberatelnu nadobu na mlieko, ktoru jednoducho strcis do chladnicky. A myslim, ze dokonca zvolis jednym gombikom, ci chces preso, capucino alebo latte a vlozis iba kapsulu s kavou. Svagrina ma tento kavovar a je spokojna. Ale je dost drahy, 280€. Ale vsetky kavovary s automatickym penicom su drahe.
Teraz uz Nespresso aspon zbera prazdne kaspuly a mozno ich aj naozaj recykluju, ale asi ano, hlinik je drahy. Kedysi sa tie kapsuly hadzali do kosa. Teraz im ich mozes doniest. Len je otazka, kto to naozaj robi?
Vyhoda kapsuloveho systemu je, ze mas rozne chute a sily kavy, a aj bezkofeinovu. Staci si iba vybrat kapsulu podla chuti. Aj ked uz predavaju aj kapsuly od inych vyrobcov, co pasuju do Nespressa, pocula som (nezavisle z viacerych stran), ze nepasuju 100% a zasekavaju sa alebo sa dobre neprepichnu atd. Ono ma svetko svoje plusy a minusy. To si ale musi zvazit kazdy sam.

ralka
autor
3. máj 2012

@ichbinich Dakujem ti za radu skusim sa poobzerat po inom kavovari tento co tu ti pises vyzera byt zaujimavy ale dost drahy takze skuim nieco najst a porozmyslat nad tym co kupim namiesto Boshu.

ralka
autor
3. máj 2012

Ahojte dievcence maminy chcem sa spytat mate niekto niejaky stroj na kavu?poradite mi ktory je dobry chcela by som nieco podobne Bosh Tasimo.Dakujem.

stanislavao
13. dec 2012

kavovary na kapsule su super. nam sice prisiel az dnes, ale minule o tom hovorili v televizii. urobit dobre presso je umenie. ale presovar na kapsule vam urobi velmi dobru kavu sam bez toho, aby ste museli byt dobrym baristom. dnes mi prislo tassimo od bosh. velmi sa tesim. kavicka bude az 24.12. sestra ma dolce gusto a tiez je spokojna. pokial kupite klasicky presovar a nekupite kvalitnu kavu a nemate nastavene spravne bary, tak dobra kava nikdy nebude. mam to odskusane. takto je to bez roboty a uz sa tesim na tu kavicku. kapsulove presovary su odporucane odbornikmi.

stanislavao
13. dec 2012

@ralka kupili ste uz tassimo? teraz sa da za 66e a mali aj akciu na postovne zdarma v shoppie.sk

ralka
autor
13. dec 2012

@stanislavao ano my mame bosh tasimo uz tyzden a veru si ho pochvalujem a kava je fantasticka no neviem ci by som ja vydrzala do 24.12 na kavicku len tie kapsulky su dost drahe tie neviete kde maju za dobru cenu

czechzuzanaba
13. dec 2012

@ralka taky jsme si to poridili, kapsle kupujeme v Alze. Ale obcas maji aj jinde akce. A este - na youtube mas navody, jak ty kapsle naplnit napr. mlikem, kdyz nechces kupovat nove 😀 Ale este sme to nezkouseli...

ralka
autor
13. dec 2012

@czechzuzanaba ale co no skusim to pozriet nevies link na to yutube vsak aj kavicka by sa mohla dat naplnit kupis jacobs kronung esspreso a urobi podla mna taku istu dobru kavicku

stanislavao
13. dec 2012

@ralka to som ja este nezhanala. ja som si objednala nejake priamo zo shoppie a uvidim, kde najdem lacne.