Kavalier verzus kokeršpaniel

w3ronika77
21. jan 2023

Vyberáme psa do domu (domáceho). Rozhodujeme sa medzi kokerspanielom a kavalierom. Čo by ste poradili? Je americký kokeršpaniel tiež prítulný,alebo skôr ubehany? Chceme takého mojkáča, dobrého k deťom. A čo srsť? Je to s plznutím u nich naozaj take strašné?

s_o_n_i_k_e
21. jan 2023

Kavalier pokiaľ viem má vlasy, čiže neplzne a je pre alergikov, lebo ja som alergička a tiež sme zvažovali psíčka a veľmi sa mi páči Kavalier, má ho moja nechtárka a je to neskutočný mojkáčik, niekedy mám ho chuť zbaliť do kabelky 🙂 spinka mi pri nohách a víta mi pri dverách 🙂

syslik81
21. jan 2023

z tychto dvoch na mojkanie a kludnejsi iste kavalier

luccija
21. jan 2023

@w3ronika77 kavaliera by som viac prijala

espritka29
21. jan 2023

Kavalier plzne, ma srst, nie vlasy. Vlasy ma yorkshire. Tato rasa je nachylna na ochorenie srdca a oci.

tatianaba
21. jan 2023

@w3ronika77 Mali sme kavaliera. Uzasny pes. Poslusny,pokojny,vesely,ale nie blaznivy. Absolutne ziadne naznaky agresie voci psom alebo ludom, bol velmi spolocensky. Chlpy sme nijako extra po byte nemali,ale vysavalo sa u nas kazdy den,tak to bolo mozno aj tym. 🙂

zara0201
21. jan 2023

Mojkáč s vlasmi napr. havanský psík

miruska655
21. jan 2023

@espritka29 súhlasím, aj my máme cavaliera a plzne dost inak je to neskutočný miláčik 🥰

colsami
21. jan 2023

Kavalier vs kokerspaniel su dve uplne rozdielne plemena, co do povahy, slachtenia, predurcenia... Predpokladam ze ste si ich vybrali len preto ze sa trochu na seba podobaju zjavom. Ak planujetr kupit psa, je to zavazok na 10-15 rokov, takze Vam urcite odporucam riadne si to este raz prejst - nastudujte si o tychto plemenach trochu viac. Dnes je uz kopa informacii aj na webe, popozerajte stranky chovstelskeho klubu kavalierov a kokerspanielov. Vyhladajte zopar stranok chovatelov tychto plemien - aj oni zvyknu mavat super spracovane informacie o plemene - plne skusenosti.
Ak nemate vela skusenosti so psikmi, odporucam casto kavalierov. Su to skvele nenarocne a lahko vychovatelne psiky. Pozor, kupujte psika len od chovatelov ktori maju spravene zdravotne testy na oboch rodicov, aby ste sa vyhli problemom - maju predispozicii na srdcove problemy.
U kokerspanielov zas nekonecne problemy s usami + alergicky podklad.
Drzim palce pri vybere 😊

nika_val
21. jan 2023

Kavalier nemá vlasy ale srsť iba druh je hodvábna a plzne 😀 mame doma jednu je to lenivec prvotriedny, ale mojkáčik len ked sa nej chce.. niekedy sa nechá niekedy nie..
Ako sa píše vyššie je nachylnejši na problemy z očami, to sa potvrdilo aj u nás..
A určite treba venovat pozornosť srsti.. strihanie a česanie
A určite je to pes skor dnu ako von

w3ronika77
autor
21. jan 2023

@colsami dakujem pekne, a prosim cim su odlišne? praveze sme pozerali dost stranok a zdaju sa nam dost podobne..aj ked su to skor take neurcite veci, ze obidve vhodne pre zaciatocnikov, nekonfliktne, vhodne k detom, akurat rozdiel v srsti, ze kavaliera netreba cesat kazdy den a trochu viac plzne... chcela som zistit osobne skusenosti, dost nas laka aj ten kokerspaniel, povahovo aj velkostne by mal vyhovovat...neviem, ci "nevysiel z mody", a neviem čím to je, mam problem najst niekoho, kto by mal s nim osobnu skusenost🙂

nika_val
21. jan 2023

@w3ronika77 kokeršpaniely si aj o niečo väčší a tažší ako kavaliery..o malinko ale predsa
A ešte jeden rozdiel viem.. kavaliery maju taky trošku zarazejší ratafák a z toho casto chrápu..
Na to som si spomenula lebo ta naša akurat vedla mna zatahuje riadne toniny 😁

babababka
21. jan 2023

My sme mali kavaliera a mal len jednu "nevýhodu",že nevedel uvariť kávu.Milý,citlivý,milovaný a milujúci psík bol.Mal rád deti,dospelých,prechádzky,česanie,spoločnosť,miloval pozerať hokej.

w3ronika77
autor
21. jan 2023

@nika_val ano ano velkost, rozdiel by mal byt cca 4kg (my sme mali vonkajsieho 40kg psa, tak toto je pre mna zanedbatelny rozdiel😅😁) vyzera to ze kavalieriky su dnes take ozaj oblubenejsie 😊

nika_val
21. jan 2023

@w3ronika77 my sme sa mu kavalierovi dostali tak že sme hladali lenivé plemeno 😁😄
Ale zase je pravda ze zvlada aj take dlhšie prechadzky.. ale potom 2krat tolko spí 😀😀
Kokerka mala jedna naša susedka a je to tiež rozkošný psík ale je pravda že som dlhooo nevidela žiadneho už 🤷‍♀️

teleskop
21. jan 2023
simonettasimonova
21. jan 2023

Kokeršpaniel je krásny

jana2679
21. jan 2023

@w3ronika77 mali sme cavaliera , DOKONALÝ psík. Síce pĺzne, no to je najmenej. Je to láska nad lásky.

anega79
21. jan 2023

Mala som kavaliera, kludny a dobry psik, plzne tak normalne. Pocuvala a bola dobra k detom. Zial problemy so srdieckom ako to u tejto rasy byva. Znama mala kokra, na moj vkus stale stekal, ale mozno je to individualne, tiez nakoniec problemy so srdcom

ropucha6
21. jan 2023

Kavalieri maju dost problemy so srdcom, takze ja by som isla do kokra.

w3ronika77
autor
23. jan 2023

@anega79
@jana2679
@nika_val
@babababka
@nika_val
@tatianaba
@miruska655 prosim vas, ešte sa chcem spýtať na rozdiel v povahe medzi fenkou a psíkom. Chcela som fenku, ale poblizku momentalne nachádzam len psíkov. je psík kavalier takisto taký mojkáč? není taký "tvrdší?", nedostupnejší?

nika_val
23. jan 2023

@w3ronika77 v tvojej otázke neporadim ale napadlo mi ešte .. pri fenkách nezabudaj na háranie .. ak ju budeš mat vnutry treba aj na to myslieť, zadovažiť haracie gaťky a tak 🙂

babababka
23. jan 2023

@w3ronika77 my sme mali psa Bruna,bol mojkáč.Jednoducho sa inak nedalo,keď my ho 1.x dcéra vložila do rúk ukradol mi srdce.Myslím,že to bolo vzájomné.Žiaľ tiež mal veľké problémy so srdcom,my sme si mysleli,že už je starý a nemôže dlhé prechádzky.Nemám skúsenosti s fénkami,sme mali vždy len psov.

jana2679
23. jan 2023

@w3ronika77 my sme mali psíka - mojkadlo, brat má fenku a to isté 💕

tatianaba
24. jan 2023

@w3ronika77 Mali sme psika. Uplny plysak. Myslim,ze toto plemeno je take vo vseobecnosti.

nikaeli
24. jan 2023

Z týchto dvoch hlasujem tiež za Cavaliera, leňoško, mojkáčik, tiež urážlivec (keď nedostal koláčik zo stola 🤪), strážil dcéru od bábätka, vždy bol pri nej. Súhlasím s tým, že je haklivý na oči, náš bol aj 2x operovaný a tiež ho potrápilo srdiečko. Je to aj tým, že je to šľachtený pes, a teda je geneticky náchylnejší na tieto ochorenia. Po 9 rokoch sme sa s ním rozlúčili ♥️ 🐕 ak by som ešte mala mať psa, tak pôjdem opäť do cavalierskej stanice 😉

nika_val
24. jan 2023

Trošku sa odkloním od hlavnej témy ale keď tu je tolko majiteliek cavalierov..zaujima ma..čím kŕmute? Alebo ste krmili?
Naša je tak vyberavá 😁 premyslame teraz o barfe

teleskop
24. jan 2023

naozaj verite, ze podla vyberu rasy si vytvorite psa akeho hladate?

ewula192
24. jan 2023

my máme rok a pol starú fenku cavaliera .. najlepší psík ..
@nika_val my teraz aktuálne dávame panakei ultra premium sensitive predtým sme mali brit granulky

w3ronika77
autor
24. jan 2023

@teleskop ano naozaj 😊 verim tomu, ze z cavaliera neurobim horskeho turistu ani strazneho psa, alebo psa zabijaka, takže ano, kazda rasa ma urcité typické črty spravania, predispozicie, a je vhodne spytat sa na skusenosti s nou 😊😌

w3ronika77
autor
24. jan 2023

@nika_val my sme tiez presli na panakei, veeeelmi chutilo