Kauza znásilnenia záchranárom

18. sep 2023

Celý čas uvažujem nad jednou vecou,ako je možné,že takýto človek robí na záchranke.
Ako je možné,že jeho kolegovia,či nadriadení nevidia jeho patologické sklony.
Keby to bolo v malom meste,tak by som pochopila,že prehliadajú,že nemajú ľudí. Aj keď ani to nie je ospravedlniteľné.
Odrazu vychádzajú na povrch zazitky jeho kolegov,sťažnosti praktikantov.
Veď za to,že takého človeka drží nejaký šéf v zdravotníctve,či podobnom odvetví musí byť trestné stíhaný aj jeho priamy nadriadený. Toto nebol pripda,že to tajil,nikto o ňom nič netušil.
Kde to žijeme?

ziarifka
18. sep 2023

Žijeme v štáte, kde je málo zdravotníkov. Veď aj keď človek číta, ako sa správajú zdravotné sestry v nemocnici alebo v domovoch dôchodcov... Zvieratá v útulku zažívajú ľudskejší prístup.

nickpick
18. sep 2023

zaujimave, ze teraz vychadzaju na povrch udajne staznosti a zle zazitky, stazovali sa ti ludia v danom case u kompetentych, alebo sa len teraz potrebuju zviditelnit? ludia velakrat vedia trebars o nasili v rodine ktora byva o poschodie nizsie, ale povedia si co ma do toho, to iste v tomto pripade, ked sa realne cosi stane vsetci vyhlasuju, co za monstrum bol dotycny, co ale realne urobili aby ho zastavili?

chodec15
18. sep 2023

Kazdy zlocinec, ak nebol nezamestnany, pracoval na nejakej pozicii. Mohol byt kludne sofer, doktor, ucitel,... Tak preco ludia riesia, ze preboha ZACHRANAR. Stazovat sa na kolegu mozes, ale kym to nie je vyrazne porusenie pracovnych podmienok, tak je to stale len kolega, ktory nevie prilis vychadzat s ostatnymi.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
irusa
18. sep 2023

a čo tak pedofília u kňazov ????

simca06022011
18. sep 2023

Presne ako sa tu pise, predstavujes si to prilis jednoducho. NEmozes len tak na niekoh ukazovat, ze ten je taky a onaky... a bachorky. Kazdy sme totiz nejaky, niekomu je divne to a inemu hento, casto po takychto "pripadoch" sa zrazu vrece roztrhne so zazitkami s previnilcom. A kolko ich je real, je len otazne.
V kazdom pripade, neda sa to predpokladat. NAopak ak jeniekto vybusny, arogantny, az "agresor", nemusi hned niekoho zavrazdit vo volnom case ;) Ty by si bola ochotna zodpodvedat za svojich zamestnancov? ako konkretne by si ich lustrovala/kontrolovala? a co takto za susedu/suseda?

TEnto pripad som velmi nesledovala, ale chybu vidim v tom, ze sa len tak dostal k liekom a pod. Kontrola je tam teda slaba, neexistuje ze si nik nevsimne tyzdne ze niekto kradne lieky (myslim, ze niekde sa spominalo, ze raz za 2? tyzdne sa robi inventura?) Inak sa celoplosne voci tomuto vela robit neda, len si proste davat co najvacsi pozor. Lebo psychos sa najde hocikde, hocikedy.

barborachors
18. sep 2023

No a čo, ze bol zachranar. To z neho automaticky svätca nerobí. Ze chodí k babkam s tlakomerom este neznamená, že nebude pri mladej žabe premýšľať penisom.

masinka
18. sep 2023

@mb2021
@chodec15 tak neviem ako u ostatnych, ale u mna slovo zachranar vyvolava predstavu niekoho s dobrym srdcom co to ma ako poslanie, nie zamestnanie ( uz aj pri tych platoch co za toto zodpovedne zamestnanie dostavaju). Ak by to bol tresnem deratizator alebo nejaky spalovac mrtvol v marnici, tak by to bolo pre ludi asi menej sokujuce.

pkgirl30
18. sep 2023

je úplne jedno aké má človek povolanie. Takúto zvrátenú vec nesmie robiť nikto s nikým.

kornelies
18. sep 2023

@masinka out of topic....iba z poslania sa nenaje. Aj knazi a reholne sestry dostavaju vyplaty.
Nevieme, co sa naozaj stalo s dotycnou studentkou. Nastupila do auta dobrovolne alebo nie? Bola pod vplyvom alkoholu alebo nie? Sexualny styk bol dobrovolny alebo nie?
Preco cestovala v danu hodinu MHD, ked musela prejst po tmavej ulici. Ja si objednavam taxik priamo pri dom (5m) a taxikara poziadam, aby pockal, kym vojdem a zasvietim vo vnutri. Vzdy dam sprepitne a viem, ze sa tak stane. Nie, nie som paranoidna, ale zila som vo velkomeste, kde sa dialo vselico a odvtedy som opatrna.

deti95060810
18. sep 2023

@nickpick k tomu násuliu v rodine..
môj nadriadený roky spomínal príhodu ako v ich paneláku sa pár mlátil, nadávali si a tak jedného dňa zazvonil a .... od oboch dostal poriadne vynadané že čo sa stará...
Takže toĺko k tomu násiliu...😉

deti95060810
18. sep 2023

a prečo by nemohol robiť na záchranke ak spĺňal všetky predpoklady... odkiaľ mal vedieť jeho nadriadený ako sa správa v súkromí, - to by musel mať jeho psych. testy aby vede zamest. predvídať že sa niečo môže také stať... a kto by sa s tým zabával - každý má práce inej dosť a nie skúmať psych. profil zamestnanca....

inak nepochopím toho chlapíka - však ku*iev sú plné ulice tak čo ho to napadlo urobiť taký čin.

deti95060810
18. sep 2023

a to že nejaký kuchár sa hrá v DSS na lekára je akože OK? a popritom len tak usmrtí zopár starých ľudí ?
tak keď už toto prešlo tak nejaký záchranár ma vôbec neprekvapuje... ten to spravil vo svojom volne - nadriadený s tým nič nespraví....
to len ma utvrdzuje v tom , že tu je asi poriadny bordel....

queeninthenorth
18. sep 2023

@ziarifka a teraz sa idu všetci zdravotníci hádzať do jedného vreca či ako? Všetci sa zle správajú v nemocniciach, zariadeniach, stacionaroch a v ambulanciách?

autor
18. sep 2023

V Košiciach tiež bol problém s mladým lekárom,kto.pisal výhražné maily,či sms o Tom,ako ju rozreze,ako bude postupne umierať v bolestiach....svojej nadriadenej a bol odsúdený. Keby sa nikto neozval,možno by bol reálne ublížil niekomu.
Ja by som to nebagatelizovala.
Bohužiaľ,teraz každý sa stará iba o seba,nerieši nič,pokiaľ jemu nie je ublížené a končí to takto.
To isté domáce násilie,každý ticho,až niekto niekoho zabije. Na ulici detto. Utekám od problému,aby som neobsiahol. Pritom netreba útočníkov riešiť,stačí aspoň telefón dvihnúť a policajtov zavolať.

atinkaa
18. sep 2023

Jednoducho, u nas nie je velmi system v nicom. Plus velmi casto tento system - nesystem znamena, ze v mnohych oblastiach cakame na pruser a az vtedy sa to zacne riesit, lebo je to akutne. V nemocnici pracuje vela ludi najma, ale nielen v strednom personale s patologiou, ktora tam nepatri, ktora im dava moc - viac pozri v knihe o moci a bezmoci - je ich viacero, davam ti tu prvu - https://www.pantarhei.sk/70954-moc-pomoc-a-bezm...

Aj preto tolko ludi je nerado, ked sa hovori, ze "laik by mal rozhodovat o tom, co sa bude robit" a vnasa to emocie aj tu na MK v teme porody. Pricom kazdemu pricetnemu je jasne, ze laik nemoze rozhodovat o tom, ze vyoperujte mi zlcnik teraz...mam na to prachy alebo ja to chcem, ale laik - teda pacient ma pocut veci, ktore sa unho deju, ma mat predstavene moznosti, kam smeruje/ruti sa, ked nenastane zmena a maju mu byt ponuknute riesenie, ak lubim moc, tak riesenia neponukam ale rovno ta riesim - teda odrodim, zoperujem, bez pozdravu, bez slova, len tak. Ale to je mimo temu, ktora je spojena s osobnou zodpovednostou dospelych ludi za seba aj v otazke zdravia.

Tu je pruserov viac - podla toho, co o nom pisu, tak blizki vedeli o jeho povahe, kolegovia vedeli o jeho povahe, dokonca policia mala niekde zaznam o jeho skutku/koch a nic. Neviem, ci to vieme "zazdit" tym, ze mame malo ludi v nemocnici. U nas sa neotvara tema preco je malo ludi, kde sa podeli. Jak je to mozne, ze tych lepsich lekarov/sestry jednoducho furt posleme kludne aj do zahranicia - nenajdu si tu miesto, ale potom v telke sa vresti, ze sa im to neumozni a budu musiet makat tu. Ked bezne x- medikov si vypoculo, ze miesto pre nich doma v nemocnici nie je a dovidenia.
A potom, aby sme netvrdili, ze vsetko vyriesia psychotesty, ked ta beru do prace - by sme si mali povedat, ze u nas nie je supervizia, nie je nic, ziadna sluzba pre pomahajuce profesie, efektivna, ktora by zahrnula aj sestry a osetrovatelov a kde by sa tieto veci, ktore u niekoho "vyskocia" alebo na oddeleni vyskocia, aby sa dali normalne, legalne, efektivne riesit. U nas aj poukazanie na kolegu sa spaja s minulou dobou, zalovanim/udavanim, teda sa vsetci tvaria ze nic. Ked aj supervizie su, tak su kontrolovane vedenim, kto tam co povedal a co sa riesilo - to sa tyka skor soc.sluzieb a su teda vedene pro forma, nie su nijak prospesne. My by sme totiz ako v mnohych inych temach potrebovali ozdravit prostredie - vynechat "nasich ludi" co mozu vsetko, vipky co si kupia vsetko a skusit nastavit rezim, ktory funguje inde aj tym, ze ho skopcime od nejakej krajiny a ze ho najma vsetci, ked uz sa na nom dohodneme budeme dodrziavat. Pretoze my mnohokrat mame aj krasne veci napisane, ale je to papier a realita je ina. Aj preto mohol urobit to, co urobil - ak to teda vobec urobil on - lebo dalsia vec je, ze napr. v ramci prezumpcii neviny mal tvar v telke, v novinach a mozno to je inak a vobec sa ho nezastavam, ja len ze prednedavnom umrel pan, co bol takto obvineny v inej veci a poucenie z toho veskere zadne, zomrel podla vsetkeho bez ospravedlenia a bez emocii zbytocne.

A tiez, ze je to aj vec nahody, teda zly cas, zle miesto...aj to hra v mnohych cinoch rolu.
Ale to je mimo temu, co mohli urobit zdravotnici. Ja myslim, ze ti najblizsi kolegovia, ak maju zrkadlo, vedia zreflektovat spolocne sluzby, tak si to "nasilne" na nom, v nom museli vsimnut skor, ono to neprislo len tak teraz. Alebo je to velmi nepravdepodobne aj s ohladom na to, co o nom pisu. Teda k systematickosti, poctivosti, chuti zacat kazdy sam od seba nam chyba aj vsimavost, zaujem o okolie. Pretoze okrem nahlasenia, mu to mohli zreflektovat a poskytnut mu pomoc.

mandzula
18. sep 2023

@kornelies len tak na okraj, ani pri tom taxikarovi si clovek nemoze byt na 100 % isty, vlastne pri nikom...

elenita
18. sep 2023

@mandzula presne to mi napadlo...

h2
18. sep 2023

@kornelies Myslím, že minimálne odpoveď na otázku, či bol pohlavný styk dobrovoľný, alebo nie, poznáme všetci. 🙄

h2
18. sep 2023

@deti95060810 Motiváciou sexuálneho násilníka nie je sex, ale násilie.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domkakvet
18. sep 2023

Velmi lahko si to predstavujes a jeho nadriadeny by mal byt akoze preco stihany, ved on nic nespravil a keby o tom vedel urcite by to riesil.

autor
18. sep 2023

@atinkaa úplný súhlas. Kolegovia,nadriadení museli vedieť o ňom,čo a aké sklony má,keď už mali sťažnosti.
Nekonali. Tiež by mali byť postihnutelní.
To isté my,bežní susedia,kolegovia,kamaráti,keď vidíme,že sa deje niečo nie naj,chápem,mnohokrát strach nedovolí priamo konať. Ale dá sa upozorniť na problém telefonicky polícia,vždy sa dá niečo robiť.
Nemôžme sa alibistický tváriť,nie môj problém,neriešim.
Lebo raz ja môžem mať problém a všetci okolo mlčať.

deti95060810
18. sep 2023

Kolegovia,nadriadení museli vedieť o ňom,čo a aké sklony má,keď už mali sťažnosti.
Nekonali. Tiež by mali byť postihnutelní. ---- to čo za blud...
ako by si ich chcela tresta´t a to len lekárov či aj ľudí vo firmách, fabrikách a pod. ...lebo však aj tam pracujú kde akí násilníci.

luccija
18. sep 2023

Áno, je to strašné, ale koľko x sa týrané ženy dovolavaju spravodlivosti na polícii a nič sa nerieši.Kolko žien už bolo zabitých čo sa medializovalo, že ich muži tyrani zastrelili boli vypočutí a nič..Každý si hľadí svoje chce mať pracu, kľud.Detto ten mladý policajt na východe čo zastrelil minulý rok kolegu.Tiez sa sťažovali, že s ním nechcú pracovať, že sa správa zvláštne, až ho zabil:(hlavne, že matka bola primátorka či na akej vyššej pozícii.

h2
18. sep 2023

Nikto nemá napísané na čele, že je sexuálny násilník, nebezpečný psychopat, či masový vrah. Veď aj keď si pozriete dokument, alebo reportáž o nejakom naozaj nebezpečnom zločincovi, tak skoro vždy tam jeho najbližší hovoria, že by to naňho nikdy nepovedali, že nič v jeho správaní tomu nenasvedčovalo. Či myslíte, že on v práci pred kolegami bude rozprávať o únose a znásilňovaní mladých dievčat?

kornelies
18. sep 2023

@h2 Clanky su protichodne, blizki sa vyjadruju, ze Slovaci nemaju mat konspirativne teorie ohladom znasilnenia.

kornelies
18. sep 2023

@mandzula Som, lebo vzdy chodime partia a posledne vzdy vystupia dve, lebo byvaju vedla seba.

akiana
18. sep 2023

Jeho kolegyne sa uz davnejsie stazovali na obtazovanie, plus nanho byvala partnerka podala trestne oznamenie za napadnutie. To nie, ze to nikdo nevidel, skor s tym jeho nariadeni nic nerobili. To na Slovensku tak je bohuzial.

h2
18. sep 2023

@kornelies Ja som nemyslela teraz na tento konkrétny prípad, ale všeobecne. Že často okolie vôbec netuší, čo sa v tom človeku skrýva, že navonok môže pôsobiť nevinne.