Kastrácia staforda - psa aj fenky

agi7717
21. sep 2020

Ahojte mate tu niekto psa alebo fenku staforda ktorý/í je/sú kastrovany/i? Ak áno zmenila sa kvalita života k lepšiemu alebo k horšiemu? Počuli sme že po kastracii psi priberaju a nie sú už takí živí. Dakujem

s_a
21. sep 2020

Ja síce nemam staforda, ale náš kastrovany utulkac je živý až moc

agi7717
autor
21. sep 2020

@s_a Ďakujem za názor.

karhu
21. sep 2020

nas(nie staford) mal caste zapaly tenkeho creva - jednym z dovodov bol aj "stres" z harajucich sa feniek, bol z nich uplne vedala..vo veku 8r bol teda kastrovany, po pol roku zmenu v povahe nevidim, je to stale ten isty lump🐶
o priberani som pocula, ale bolo to v nejakom clanku dobre vysvetlene, ze tlstnu hlavne koli tomu, ze ich majitelia rozmaznavaju, koli vycitkam z kastracie😀

simca06022011
21. sep 2020

fenky zvyknu priberat po sterilizacii, ale nie je to pravidlo. O priberani psov som nepocula. Upravi sa to napr. stravou, pohybom. Co sa tyka povah psa, tak pre bezny zivot so psom sa nic nemenilo u nas :D iba nemaju vraj potrebu utekat (lebo su plemena, co zacitia fenu.. utecu a dovi dopo... aj plot preletia. Keby isla kvalita zivota k horsiemu, myslis , ze by sa tolko psov kastrovalo/sterilizovalo??

natalia1619
21. sep 2020

@agi7717 my mame kastrovaneho xstaforda a je blaznivy az moc... Ale my sme si ho brali z utulku uz vykastrovaneho takze neviem posudit rozdiel 🙂

sara07
21. sep 2020

v anglicku okrem chovných su kastrovany všetky stafordy, aspon tak mi to vysvetlovoali , a hrave mile bol a teda tučny rozhodne nebol ale je pravda že krmivo mu normálne važili a pamlsky len doslova pri cvičení aj to nie vela

marsmykkok
21. sep 2020

Kríženec staforda, viac plzne, má hustejsiu srsť, treba dávať viac pozor aby nepriberal, aktívny je stále rovnako

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lula313
21. sep 2020

Čo to znamená priberanie? Davas predpísanú dávku krmiva, keď je pes tucny, tak mu ju znížis. Ak je hladný, hladas iné krmivo. Presne ako u ľudí😊 my sme dávali kastrovat psov a ziaden nebol tucny a ani povahy sa nezmenili

mistymay33
22. sep 2020

@agi7717 mam kastrovaneho psa, a moj sa trosk u zmenil, ale v dobrom. Zacal byt hravejsi, aj vonku, uz ho nezaujimaju pachy, fenky a nevylyzuje po fenkach. Pred tym ho vonku nic nezaujimalo... ja mam pocit, ako keby sme mu “oslobodili” hlavu. Je kludnejsi, viac ma vnima.