Kastrácia mačky

labelo
11. jan 2018

Vcera ráno sme dali vykastrovat nasu macku cely den po kastracii nic nejedla ani nepila a nejedla nepila ani dnes rano.isli sme s nou opat k veterinarovi dal jej infuziu povedal,ze je v poriadku a od 13.oo ju mame doma a len sedi a hladi ,schovava sa pod postel ,ma trocha vyplazeny jazyk,z papulky jej tecie ruzovy sliz a nic neje ani nepije,neviem ci je to normálne 😔

bosoriak
11. jan 2018

Nasa fenka bola po sterilizacii 24 hodin oplestena, nezrala a nepila a potom sa to postupne zlepsovalo. Podla mna to u vasej macky nie je normalna reakcia a ziadala by som dalsie vysetrenia.plus skus jej zmerat teplotu, ci nema horucku. A najma to, ze jej vyteka z ust ruzove znamena, ze niekde nieco krvaca.
Vela zdaru.

novana
11. jan 2018

Určite to normálne nie je.

mickao
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rozinena
11. jan 2018

mala som sterilizované 2 mačiatka, ale ani jedna sa nesprávala ako tvoja. Po návrate domov boli omámené, ešte spali, jedna z nich keď vstala sa tackala ale po čase išli piť. Ale ked tvoja dostala infúziu možno aj z toho ten strach - bola v cudzom prostredí. Ja by som sa o ňu bála, a riešila by som to ďalej. nech sa vám darí.

sisaka
11. jan 2018

Mne to tiež nepríde normálne. Naša mačka sa tak nesprávala, ju si tam pár hodín nechali po zákroku na pozorovanie a keď sme si pre nu prišli bola v pohode, bolo vidno, že je ešte taká ospalejšia, ale inak vyzerala a správala sa normálne. To tečenie z úst sa mi vôbec nepáči 🙁

zuzadula
12. jan 2018

Môže mať poranené hrdlo od intubácie.. preto ten jazyk a pootvorené ústa. A preto aj podľa mňa odmieta piť. Naša mačička nejedla tiež. Bola po dojčení a vychudla ešte viac. Vyzeralo to hrozivo.
Bolesti hrdla mávajú po operácií aj ľudia. Je to invazívny zákrok.. potrebuje čas, pokoj a musí sa vyrovnať s tou traumou.

zuzadula
12. jan 2018

A preto aj tie ružové sliny.

labelo
autor
12. jan 2018

@zuzadula ahoj dnes je treti den co neje a nepije mam o nu strachh,vydrzi tolko bez vody?bola dom s nou dnes u veterinara dal jej nieco na nastartovsnie chuti rano a zatial nic iba sa schovava a spi,povedal ze pit musu ale neviem ako ju donutit

novana
12. jan 2018

@labelo, musí mať príjem tekutín... chyť si ju do deky, uteráka... pridrž jej hlavu a injekčnou striekačkou jej skús dať vodu, tak zboku papuľky...

labelo
autor
12. jan 2018

Bola som s nou dnes u vetetinara dal jej nieco na nakopnutie chuti k jedlu rano a ona zase cely den nic,ja uz neviem kde je problem 😔 stale sa len olizuje a ma cele nohy mokre od toho lizania

ukulela
12. jan 2018

@labelo davaj jej vodu striekačkou, pipetou po kvapkách. Piť musí. Dohodnutá si s veterinarom, čo cez víkend?

rozinena
13. jan 2018

strašne mi je ľúto mačičky,lebo sama ich mám tri. Ja by som dobiedzala do veta, lebo ten stav nastal po jeho zákroku.

fefe123
14. jan 2018

Choďte inému. Veterinarovi, moje macky druhý deň už normálne behali... teda jedna chodila už prvý deň, druha na druhý ... ale obe pili a druhý deň aj jedli...

zuzadula
22. jan 2018

@labelo dobrý deň 🙂, ako sa darí vašej mačičke?

labelo
autor
22. jan 2018

@zuzadula ďakujem za opytanie 😉 už je v poriadku

zuzadula
22. jan 2018

@labelo tak to sa tesim😀. Vsetko dobre a vela spolocnych radosti😍

rozinena
22. jan 2018

Strašne sa teším, že je jej lepšie. Už naozaj som mala o ňu obavy. Tak vám prajem krásne prežité chvíle,

ssasulka
26. dec 2021

Dobrý deň môžem sa opýtať, mám mačku z ulice, ma asi 9 mesiacov, cez deň je v pohode ale večer a v noci mi stále mnauci, a neviem prečo, neviete mi prosím poradiť?

romanadam1626
20. jan 2024

@ssasulka treba ju dat vykastrovať