Kastrácia kocúra

orchidea89
13. feb 2022

Ahojte, myslite ze je to správne? Neviem sa rozhodnúť, nebudem si to vyčítať že čo som to urobila? 🤦‍♀️😃

queeninthenorth
13. feb 2022

@orchidea89 nie určite sa neboj vyčítať si to nebudeš je to úplne normálne aj náš je vykastrovaný a po tej kastracii je to celkovo s ním lepšie 😊

orchidea89
autor
13. feb 2022

@queeninthenorth a koľko vás to vyšlo? 🙂 robia aj vyšetrenia??

0silvia0
13. feb 2022

@orchidea89 kocura treba dat kastrovat, nebude smrdiet a znackovat a nebude chodit dobity. Kastracia stoji od 30-100 euro, zalezi od veterinara, na klinikach je to drahsie.

orchidea89
autor
13. feb 2022

Áno,to mate pravdu čítala som aj na internete.
Ten zápach je neuveriteľný, moja druhá mačička už bude mat zase mačiatka a to ešte není ani jar 🤦‍♀️

dzulli1980
13. feb 2022

Určite treba dať kastrovať ... my máme dvoch kocúrov, obaja sú ... začnú značkovať, moč dosť páchne atď. ... my sme dávali kastrovať na klinike, stálo nás to 160 EUR vrátane predoperačného rozboru krvi a 2 x antibiotiká a 2 x injekcia od bolesti po tom.
@orchidea89

0silvia0
13. feb 2022

@orchidea89 daj aj macku potom kastrovat. Neviem, co robite s macatami, ale ja by som na toto nervy nemala, stale hladat novych majitelov malym mackam. U nas je velmi dobry veterinar a nam macky kastroval za sumu cca 50 euro.

orchidea89
autor
13. feb 2022

@0silvia0 hľadám nový domov, aj keď je to dosť náročné.
Náhodou není tu niekto kto chodí do Kežmarku k veteránov?

queeninthenorth
13. feb 2022

@orchidea89 my sme u veterinarky platili 37€ 🙂 a náš bol na jednom vyšetrení ale iba pre to, že ma predispozíciu k slabému srdiečku tak preto aby sa vedela nastaviť anestéza 🙂

lucia147852
13. feb 2022

Kastrovat aj macku aj kocúra. Veď tých neštátnych mačiek behá po svete kopec. Neni dôvod prečo by si to mala ľutovať. Im je to jedno. Cena závisí od mesta kde bývate. U nás cca 30 kocúr, 50 mačka.

orchidea89
autor
13. feb 2022

V pondelok zavolám veterinárovi do Kežmarku uvidím čo mi povie

0silvia0
13. feb 2022

@orchidea89 no ved je to zbytocne, pre teba starosti navyse. Preto je idealne kastrovat.

babulkomale
13. feb 2022

@orchidea89 jedine rozumne riesenie, u maciek aj kocurov. Si predstav ze niekto tie maciatka co maju macky aj od tvojho kocura, topi vo vedre alebo hodi o stenu. Bezna prax slovenskeho vidieka a nielen vidieka. Proste hnus. Takto tomu aspon zabranis plus ostatne vyhody co pisu baby.

shinon258
13. feb 2022
orchidea89
autor
13. feb 2022

Ak niekto chodí do Kežmarku k veterinarovi, tak prosím napíšte mi. Ďakujem

h2
13. feb 2022

@shinon258 3 vrhy do roka? No určite! Jedine v prípade, že z prvého a druhého vrhu žiadne mláďa neprežije. Takže tie čísla sú iba teória, v žiadnom prípade nie realita.

shinon258
13. feb 2022

@h2 a prečo si to myslíte, že je to nezmysel? Mačka môže absolvovať dokonca aj 5 vrhov a môže znova otehnieť už pár dní po pôrode.
Tento obrázok bol zdieľaný aj veterinárkou.

katkamatka7
13. feb 2022

@shinon258 Bol zdieľaný ako vtip 😉 Reálne to tak nefunguje.

h2
13. feb 2022

@shinon258 Áno, videla som to už pred pár rokmi u veterinára. Mám mačku, nekastrovanú (pripravte si kamene a zamierte na moju hlavu) a mačiatka má raz do roka: na jar. Nechávame jej ich dlho, dlho ich dojčí a nemá preto potrebu sa znovu páriť. Takže druhý vrh v tom roku už nemá a tretí už vôbec nie. Keď niekto mačke všetky mláďatká zabije hneď po pôrode (veľmi dúfam, že táto voľakedy bežná prax je už dnes na ústupe), tak sa chce znovu páriť, lebo o nich prišla. Ale ak ich má pri sebe a stará sa o nich, nemá dôvod mať hneď ďalšie. Toľko moja skúsenosť s mojou mačkou.

katkamatka7
13. feb 2022

@shinon258 Spôsob, ktorý opisuješ, robia určití množitelia účelovo s úmyslom zárobku. Zabúdajú na to, že mačka toľko pôrodov po určitom čase nezvládne a tiež zámerný odber malých mačiatok. A už je u veterinára, že je ,,chorá".

katkamatka7
13. feb 2022

Veterinár odporučí kastráciu a tento obrázok používa ako jeden zo spôsobov nepodporovania nežiadaného premnoženia. Chovatelia a množitelia papierových plemien majú v sebe potrebu zisku a tiež podporia kastráciu predaných zvierat, veď by mali konkurenciu.
Krížením rôznych plemien sa eliminujú choroby a zviera sa stáva voči ochoreniam odolnejšie.
Ako píše @h2, ich mačiatka sú radosťou a darom pre záujemcov.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
14. feb 2022

@martina1985ba veď to, že dnes je toľko mačiek, že sa nedá spoľahnúť na dôveryhodnosť osoby, ktorej poskytneš svoje mača. Môže nasľubovať hory doly, ale v konečnom dôsledku s ním urobí čo chce. Toto by mi bolo veľmi ľúto. A nemôžeš si záujemcov o mladé nejako extra preverovať, lebo nezoberie mačku od teba, zoberie od iného - a v konečnom dôsledku každý sa chce tých malých mačiatok zbaviť, lebo mať 10 mačiek na dvore je nereálne. Strava, odčervovanie, očkovanie, veterinár, všetko stojí peniaze.