Kastrácia fenky

aaa1234
26. júl 2020

Ahojte chcem sa spýtať ako prebeihala kastracia u vasho psíka..fenky? Moja prekonala zakrok vo stvrtok...stvrtok cely den prespala...piatok to uz bolo lepšie...ale prespala vacsinu dňa...pije a je ovepa menej ako za beznych okolností...sobotq bola rovnaka ako piatok...staoe veka spala..ak urobila par krokov hned si sadla...v nedelu tiez vepa spí...jest velmi nechce..a je to velky jedak za normálnych okolností..rana je sucha vsetko sa pekne hojilo.. ale v nedelu sa okolo rezu urobila take cervene ako keby modriny..mam sa bat? Kedy sa z toho vsetkeho spamätá..chcela by som jej pomôcť prekonat to cim skor..a neviem ako...dakujem za kazdu radu

tanapeta
26. júl 2020

@aaa1234 zhodou okolností aj našu kastrovali vo štvrtok. Štvrtok bol strašný. V piatok prespala. Od včera je už v pohode. Berie antibiotiká a vitamíny a dal dezifekčný sprej, ktorým máme ranu sprejovať. Modriny nemá ani červené. Trošku opuchnuté.

romanka_369
26. júl 2020

@aaa1234 my sme dali kastrovat asi pred pol rokom..robili ju v piatok a ked sme ju vyzdvihli večer keby neviem co jej robili tak by som nepovedala ze je po operacii..behala v pohode..kedze mame este jedneho psa tak sa chcela stale hrat preto bola cely vikend zavreta dnu nech sa jej nieco nestane s ranou..ale zrala aj pila normalne a ani nespala cele dni..okolo rany mala trosku cervene ale nesla si do toho a samo sa to zahojilo..pre istotu sme brali aj golier ale nebol treba..

marianeta
26. júl 2020

@aaa1234 a antibiotiká jej nedali? Moja.ked.bola po sterilizacii tak dostala injekciu proti bolesti ktorá mala 24h účinok a tiež ATB na 24h a potom som jej dávala ešte 5 dní tabletky.. tesne po bola ocapena celý deň z narkozy aj druhý deň chodila tak opatrne ,veľmi jesť nechcela ale piť áno..dôležité je aby pila, ak nechce jesť neumrie neboj. Ak máš pochybnosti zober ju na veterinu na pohotovosť..

aaa1234
autor
26. júl 2020

@marianeta ano dali jej antibiotika

marianeta
26. júl 2020

@aaa1234 tak možno sa len zle spamätáva z narkozy..Neviem.. možno má.este bolesti..ale to ti povie len veterinár.. ale tak už by mala byť po 3 dňoch( ak nerátam ten štvrtok) relatívne culejsia.. tie modriny neviem. Nepamätám si ,že by moja mala( už je to veľa.rokov a už nežije) .. Zavolaj si aspoň o radu na veterinu a uvidíš čo ti povie ,či máš prísť alebo je to ok ,taký stav..

syslik81
26. júl 2020

kady pes znasa narkozu inak ,,, moja bola operovana-nie kastracia - a znasala to zle a dlho ... takze som sa rozhodla ju nedat kastrovat kvoly narkoze... je to maly rozmanany gaucovy pes.. velky datny to zas inak beru a tiez aj vek psa hra rolu ... ak mas strach napis veterinarovi .. pokial pije a dycha je v poriadku .. hlavne ju nechaj nech ma klud

zojanka
26. júl 2020

@aaa1234 Ja by som zašla zajtra hneď ráno na kontrolu a povedala to vetovi. Moje feny po kastracii na druhý deňbehali a jedli akoby im nič nerobili. Radšej ju dajte skontrolovať aby nemala dáky zápal alebo krvácanie vnútorné.

lenkasgt
26. júl 2020

Urcite dat skontrolovat na veterinu kvoli vnutornemu krvacaniu, fenka by uz mala byt v poriadku. Tie modriny by mali byt ok aj nasa to mala a velmi vyrazne ale teda jej vtedy robili okrem kastracie aj parcialnu mastektomiu a mala celkovo az 19 stehov 🙄 inak do buducna ti radim nepytat sa taketo otazky na konovi ale spytat sa svojho veterinara, ak cez vikend nepracuje najst veterinu v okoli ktora robi aj pohotovost...ja by som zasla dnes a co najskor pooperacne komplikacie mozu byt zivot ohrozujuce

aaa1234
autor
29. júl 2020

Boli sme u vet..tak modriny niesu nic vazne..asi zle skočila a jej praskla nejaka zilka..ale uz je culejsia...niekedy mam pocit ze tu bolest predstiera...ak ju nikto nevidi behá po dvore, brese na ľudí nahana sa s druhym psom...ale ked je s nami dnu tak je to najvacsie uboziatko