Kartová hra Faraón - eso

minka80
21. apr 2019

Tuto hru hravame casto so synom. Mame dilemu co sa tyka pravidiel hry. Muz ako dieta hral inac ja zasa inac. Chcem sa spytat na vase pravidla co sa tyka ESA. Ked hraju dvaja hraci a hodim jedno eso stoji protihrac ak druhe stoji zasa protihrac, alebo stopujem sama seba? V tomto sa s muzom nevieme zhodnut😂. Dufam, ze som to napisala zrozumitelne. Dakujem za vase nazory

zooeynka
21. apr 2019

Stopovat sam seba je blbost!

minka80
autor
21. apr 2019

@zooeynka ja si to tiez myslim, no muz je ineho nazoru, ze oni to tak ako deti hravali. A neda sa presvedcit.

horalka1986
21. apr 2019

Sama seba nemozes stopnut.

zooeynka
21. apr 2019

@minka80 muzom zvykne byt logicke myslenie blizke, tomu tvojmu asi nie(nemyslim to v zlom;)) Logika:som na tahu-dam eso-zastavim protihraca-som na tahu-zas dam eso-zas zastavujem protihraca....co na tom nechape??? ;) Nech sem prispeje svojim argumentom.

tosomja
21. apr 2019

My to hrávame tak, ze ak mam dve esá a viac, tak ich dam vsetky a prekryjem dalsou kartou. Ak nemam, ťahám. Ale ak hráte, ze niznik prebija, tak ma pravdu manzel. 😉

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
minka80
autor
21. apr 2019

@taskataska pravidla som citala, ale nepisu tam ci zastavujem sam seba

majkeel
21. apr 2019

http://faraongame.eu/images/faraon-pravidla.pdf
Eso zastavuje súpera (ak neprizná rovnako eso) a hráč pokračuje v ťahu. Ak hráč ukončí hru touto kartou, stáva sa automaticky víťazom (výnimka pri troch a viac hráčoch). Ak hráč, ktorý kartu vyložil, nemá ako doplniť svoj ťah, musí si ťahať z talóna. Vyloženie viacerých es je špecifické pre určitý počet hráčov. Počítanie zastavení súpera sa rovnako odlišuje podľa počtu hráčov (hra dvoch a viac hráčov).
Ak hrate dvaja - tak eso stopuje vzdy IBA protihraca
Ak hrate priklad styria - a das 2 esa, stoji hrac A, stoji hrac B a ide hrac C (ty si hrac D)

sense
21. apr 2019

Ak hrate dvaja tak das eso , protihrac stoji, si navrade, das eso, protihrac stoji a zas ides ty....logika nepusti....

minka80
autor
21. apr 2019

@zooeynka
@zooeynka nechce napisat, smeje sa na tom, ze som to sem dala, ale tak nedalo mi, lebo som bola zvedava na ine nazory. Ze raz mozem mat pravdu aj ja😊

kika831
21. apr 2019

@minka80 my to hravame, ze mozem stopnut aj seba. Tak neviem ci to je podla pravidiel, ale my to tak hrame cele roky 🤪

sibyll
21. apr 2019

@minka80 ja to poznám tam ze stojís stojim ideš... Alebo stojis stojim stojis... Ak mas prebit tak nie ty stojís 😀😀😀

lavender273
22. apr 2019

Stoji on, ides ty..pri druhom ese je to to iste. Preco by si mala stopnut samu seba? 😁