Tuto hru hravame casto so synom. Mame dilemu co sa tyka pravidiel hry. Muz ako dieta hral inac ja zasa inac. Chcem sa spytat na vase pravidla co sa tyka ESA. Ked hraju dvaja hraci a hodim jedno eso stoji protihrac ak druhe stoji zasa protihrac, alebo stopujem sama seba? V tomto sa s muzom nevieme zhodnut😂. Dufam, ze som to napisala zrozumitelne. Dakujem za vase nazory
Sama seba nemozes stopnut.
My to hrávame tak, ze ak mam dve esá a viac, tak ich dam vsetky a prekryjem dalsou kartou. Ak nemam, ťahám. Ale ak hráte, ze niznik prebija, tak ma pravdu manzel. 😉
@taskataska pravidla som citala, ale nepisu tam ci zastavujem sam seba
http://faraongame.eu/images/faraon-pravidla.pdf
Eso zastavuje súpera (ak neprizná rovnako eso) a hráč pokračuje v ťahu. Ak hráč ukončí hru touto kartou, stáva sa automaticky víťazom (výnimka pri troch a viac hráčoch). Ak hráč, ktorý kartu vyložil, nemá ako doplniť svoj ťah, musí si ťahať z talóna. Vyloženie viacerých es je špecifické pre určitý počet hráčov. Počítanie zastavení súpera sa rovnako odlišuje podľa počtu hráčov (hra dvoch a viac hráčov).
Ak hrate dvaja - tak eso stopuje vzdy IBA protihraca
Ak hrate priklad styria - a das 2 esa, stoji hrac A, stoji hrac B a ide hrac C (ty si hrac D)
Ak hrate dvaja tak das eso , protihrac stoji, si navrade, das eso, protihrac stoji a zas ides ty....logika nepusti....
Stoji on, ides ty..pri druhom ese je to to iste. Preco by si mala stopnut samu seba? 😁
Stopovat sam seba je blbost!