Ahojte.Vsade sa pise ze karma je zdarma...Viete mi napisat konkretne pribehy Vas/ Vasich znamych co zle ste urobili a ako sa Vam to vratilo?
A tebe sa nieco take stalo?
mne nikto zadarmo nic nedal
@guinevre nestalo sa mi este nic nastastie take..ale dost sa nad tym zamyslam...napr.. jedna znama je vydata ale nestastne...este neboli ani 3 roky od svadby...s muzom sa hadavaju pravidelne..a bavia sa casto o rozvode..no a tato zena sa zamilovala...do raz tak starsieho ako je ona sama..on je zenaty tiez.... stretavaju sa..k sexu ze este nedoslo...a tak mi to vrta v hlave ze ked su obaja nestasni vo svojich manzelstvach a maju medzi sebou intimnosti, a su do seba zamilovany ze ci aj tak ich ma akoze dostihnut karma...sak zamilovanost pride ked to najmenej caka clovek a nevybera si...
@magmaggie Po prve, v zivote nic nie je cierno-biele, generalizovat moze len hlupy colvek. Nechapem ani co koho do toho, ci "karma" pride na tych dvoch ludi co su v manzelstvach nestasni a zalubili sa. Jak vies aki su ich partneri, a co sa dialo a deje v tych manzeltsvach. Vzdy som za to aby sa ludia starali o sebe a svojom zivote ako o cudzom, a este riesili ci nejaka karma (pojem, ktory im nejaky life couch s trojmesacnym kurzom natlacil do hlavy). Kazdy ma robit tak aby mohol kludne spat, to ze sa dvaja zadani ludia stretavaju, stale nemusi znamenat, ze robia disbalans v univerze, a ze za to budu potrestani, nevies ake maju dovody.
Ka ked si napr.poprosim od muza veceru a jemu sa nechce,,ok spravim si ju sama a on potom o nieco zakopne a ublizi si,,tak mu poviem,,zlato karma je zdarma 😂,,,
ja som sa raz dost pochytila s priatelom vecer, mali sme trosku vypite a nahucal na mna strasne hovadiny no a uprostred noci sme sa zobudili na to, ze mu padla nocna lampicka na hlavu 😂 ked uz toto nie je karma, tak co potom 😂
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/funguje-karma-2/
Tu mas zopar diskusii na tuto temu, ani si nemusela zakladat novu, uz sa to tu preberalo nespocetnekrat.....😕
@lienka737 ahoj...mozno to tak vyzera, ale nie som to ja....je to vlastne kolegynka z prace a za 8 hodin toho stihneme nakecat viac nez dost...a pracujem v zahranici, kolegyna nie je Slovenka, takze by sa v tejto diskusii nespoznala...a ona len chcela pocut nazory inych..nestrannych...preto som to tu napisala...
@magmaggie OK, v pohode 🙂 Ja len že sa lepšie radí konkrétnej osobe.
Ak nie sú vo vzťahu šťastní ani jeden z nich, tak prečo karma?
Nech sa rozídu oba vzťahy a s čistým štítom začnú nový vzťah. Hlavne nech nepodvádzajú.
Slovo karma registrujem v našom slovníku posledných pár rokov, predtým (a pre mňa stále je): Božie mlyny melú pomaly, ale iste.
@lienka737 suhlas v tom, ze mnoho ludi ani netusi, co karma vlastne znamena.
A to "karma je zdarma"....to tiez nechapem....zdarma? Davaju ju niekde zadarmo?
To mne sa uz skor paci to "karma je svina", myslim, ze som to citala v jednej diskusii, v jednom linku, co som pridala.
@magmaggie ten tvoj priklad nema s karmou nic spolocne. Skor ten v tej prvej diskusii, to uz skor.....😵
@magmaggie
v prvom rade ziadna karma neeexistuje, v druhom rade povedat cloveku "karma je zdarma" znamena preklinat cloveka a ja si myslim, ze sme povolani k tomu zehnat ludom. Zehnat, znamena odovzdavat ich Bohu. Karmovat znamena preklinat ich, chciet pre nich zle a prave v tomto momente sa to moze postavit voci cloveku, ktory tieto veci hovori, praje...
ak mi niekto ublizi, zehnam mu a vtedy sa deju divy... toto mam x krat odskusane...
@lienka737
@obsadenemeno dakujem za vase nazory..asi ano, karma je svina je lepsie pomenovanie...
@magmaggie Asi si necitala vacsinu postojov, karma ako taka neexistuje, existuje svedomie. Ked vies, ze si urobila nieco zle, tak karma je presne to toje svedomie co ta trapi. Ked vies, ze si neurobila nic zle, tak "karma" je len zavist cudzich ludi, ktori by ta radi chceli vidiet nestastnu, a zavidia, ze si stastna. Tym padom, karma pride prave na nich, a ta ich zavist ich bude vyzierat. Chapes?
karma je v budhizme, pochybujem ze je tolko budhistov kolko ludi to slovo pouziva
to bude zase asi nejaka terajsia "moda" nieco ako slovo "projekt" 😅
@guinevre vela ludi nema "svedomie", alebo ich netrapi, co urobili, lebo nevidia nic zle na tom, ako sa zachovali.
Takze je to skor o tom, ze vsetci pocas zivota zazijeme vacsinu klasickych situacii, ako napr zalubenie do nespravnej osoby, klamstva, podvody atd, ale aj tie pekne veci, nezistnu pomoc, velku lasku davanu aj dostavanu.....takze zalezi na poradi, ako sa k nam tie veci dostanu.
Napr ak milujes niekoho a on ta podvedie. Potom si najdes niekoho, kto ta miluje neskutocne a robi pre teba prve posledne a ten tvoj byvaly natrafi na niekoho, kto podvadza jeho. Tak tu povies, ze karma ho dobehla.
Ale nedobehla, len sa mu to stalo v tom poradi.
@obsadenemeno Presne to, nejde o karmu, len jednoducho o zivot, a poradie moze byt vseliake.
Karma je fenomen budhizmu a zjednodusene je to akoby vysledok skutkov cloveka. Napr. podla toho aku mas karmu tak sa tvoja dusa po reinkarnacii narodi v cloveku alebo zvierati, podla toho co si zaslizis. Cize existuje aj dobra aj zla karma. Podobne ako v krestanstve sa clovek po smrti dostane do neba alebo pekla, na zaklade skutkov. Niekto tu pisal, ze karma neexistuje ...... existuje asi tak ako peklo ci ocistec. Bud veris alebo neveris a este zalezi v akej kulture vyrastas.
@namornicka omyl, spasenie nie je zo skutkov, je to dar, milost. Ziadne skutky ta nezachrania
karma je zdarma, správaj sa k d druhým tak ako chceš aby sa správali k tebe, vráti sa ti to v tej istej, možno horšej podobe..Verím týmto veciam. Som k ľudom vždy ústretová, milá..Počas života som mala ttpké konflikty a vo svojej nevedomosti som tým ľudom želala, nech dostanú naspäť to čo oni dali...Tí ľudia pocítili karmu veľmi trpko, a ja som plakala, že to ja som ich prekliala, ale za svoj život, som nikomu nič zlé neželala, len to, nech sa mu vráti čo dal....Po týchto skúsenostiach by som asi zvážila sloviá, ale to späť nevezmem...Nikomu som nič zlé nezelala, len jeho vlastné skutky,a žiaľ, rokmi sa to naplnilo...
@magmaggie Nech sa paci, zacni prva.