Karma a reinkarnácia

alk05
17. apr 2015

Ahojte,verite v karmu a reinkarnaciu? Kratko po porode mi zomrel syncek,moze za to karma? Cia,moja ci jeho? Ako funguje reinkarnacia a co ak zomrie dieta napr.v brusku,alebo ak ide o spontanny potrat? Ako toto vysvetluje karma ci reinkarnacia?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alk05
autor
17. apr 2015

@zazvorka87 ja som veriaca alebo bola som veriaca,ale po tomto to neviem pochopit.....cely zivot sa snazim zit spravne,takze jedine co mi z toho nakoniec vyslo je ze som v minulom zivote musela urobit nieco naozaj zleho ale neviem co potom moj chlapcek.....budem rada za spravu

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majkagajka
17. apr 2015

Ja osobne v budhistiske ucenie neverim, ucenie reinkarnacie mi pride ovela viac pritiahute za vlasy ako to co vravievali nasi predkovia , ze koho Boh miluje, toho krizom navstevuje. Strata dietatka je strasna rana "'od zivota'', uprimnu sustrast. Myslim ze to matku boliet nikdy neprestane, ale radsej sa tešte na to ze ked sa skonci Vasa cesta na tomto svete, tak sa s nim hned stretnete vo vecnosti , je to vzdy lepsie ako verit ze sa budete mozno este 300krat reinkarnovat do kadejakych foriem zivota kym dosiahnete "vrchol duchovneho rastu". Krestanske nabozenstvo je radostne nabozenstvo, prinasa nadej a utechu trpiacim a smutiacim, radsej sa chodte porozpravat s nejakym knazom ako cakat tu na MK na pomylene, aj ked dobre myslene vyklady toho, preco sa deje na svete ludom nestastie. Drzim vam palce aby ste velmi skoro nasla pokoj vo svojej dusi ...

janickacrazy
17. apr 2015

@alk05 Ja takýmto veciam verím, mám s tým osobnú skúsenosť, ale veľmi ťažko sa to vysvetľuje niekomu, kto to nezažil, ľudia tomu všeobecne neveria. Skús si prečítať niečo o rodinných konšteláciách, ešte lepšie si ju daj urobiť pre vašu rodinu a mnohé veci pochopíš. Nič sa nedeje náhodou, všetko má svoj dovod. Ja som bola na kurzoch kineziologie a tam som sa dozvedela také veci, o ktorých sa mi ani nesnívalo a nie je to len nejaká teoria, človek si to priamo vyskúša, čiže osobná skúsenosť. Možno sa ti zdá, že to nie je o karme a reinkarnáciii priamo, ale súvisí to spolu. Skús popozerať niečo na Googli. Viem, že to máš ťažké a držím ti veľmi palce, aby sa ti podarilo s tým vysporiadať.

alk05
autor
17. apr 2015

@majkagajka je pravda ze som sa s knazom nerozpravala ale ja ani nemozem,zostala som tak strasne sklamana zatrpknuta a nahnevana.....nechapem tu vetu....koho milujem,pre toho sa snazim robit aj nemozne len aby bol stastny....vraj taketo nieco vieru upevni,ale u mna naopak....

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alk05
autor
17. apr 2015

@janickacrazy takze myslis ze to moze suvisiet? A vies mi k tomu aj viac povedat?

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majkagajka
17. apr 2015

@alk05 Ano, vela ludi robi aj nemozne aby napr ich deti boli stastne a jedine co dosiahnu je ze vychovaju rozmaznaneho spratka, alebo o nic menej rozmaznaneho manzela ktory si potom casom nic nevazi. A preto milujuci rodic musi niekedy dietatu povedat nie, cim mu ublizi, nastve ho, vyvola v nom hnev a pocit nestastia, lebo decko nechape ze je to pre jeho dobro... Ja sa divam na utrpenie ako na ocistny proces, ktorym sa deli kúkoľ od psenice, ovecky od vlkov. Je to sposob ako cloveku zalomcovat so srdcom. Bud sa clovek na zaklade utrpenia vzburi, nastve sa a ide cestou negativnej reakcie, alebo sa clovek pri pocite vlastnej nedostatocnosti este viac primkne k Tomu, ktory jediny vie tento pocit riesit. Utrpenie nastavuje cloveku zrkadlo jeho celkovej volby, ktora je bud ano alebo nie. Ked sa rozhodnete pre nie, je to Vasa volba, hlavne nech najdete sposob ktory Vam pomoze casom spracovat v sebe toto nestastie a umozni Vam nadalej zit plnohodnotny a zmysluplny ludsky zivot . Este raz, moc moc drzim palce

alk05
autor
17. apr 2015

@anetkaadamko neviem ako dalej a potrebujem odpovede....

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alk05
autor
17. apr 2015

@majkagajka toto by som brala....mozno som sa dostatocne nemodlila a nechodila do kostola a pod.....ale co moj maly? A potom ostatne deti ktore maju napr.rakovinu a trpia bolestami.....preco ich musi "rodic" tyrat....aby neboli rozmaznane? Tiez nechcem aby bol moj syn rozmaznany ale ani mu nesposobujem fyzicku bolest.....toto nedokazem pochopit hoci by som chcela.

alk05
autor
17. apr 2015

@anetkaadamko bohuzial som rodila sekciou a dalsie dieta mozem mat az po dvoch rokoch.....toto sa stalo pred pol rokom.....mam aj svetle dni obcas,ale nedokazem sa prestat pytat preco.....ty si nemala otazky?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alk05
autor
17. apr 2015

@zazvorka87 prosim tak ako to teda je? Preco deticky trpia a zomieraju? Ked s tym boh nic nema,tak kto?

0silvia0
17. apr 2015

@alk05 ak ťa zaujíma, ako sa duša vyvíja v reinkarnácii a následnými skúsenosťami dozrieva, prečítaj si túto knihu: http://www.martinus.sk/?uItem=88554 alebo http://www.martinus.sk/?uItem=3473 Máš tam vysvetlené zákony reinkarnácie a ako to všetko vlastne funguje.
Ale ak si veriaca, tak by som sa týmto vôbec nezaoberala. To, čo ťa postretlo, je veľmi ťažká situácia a vysvetlenie prečo sa to stalo ti nikto nedá... Pozri, nedávno som bola na pohrebe malého dieťaťa, ktoré milovala celá rodina a bolo to vytúžené dieťa. Tiež jeho rodičia nedostali odpoveď prečo práve toto dieťa. Neviem, či je dobré rýpať sa v tom, prečo sa to stalo. Čo urobíš s nejakou informáciou? Dieťa ti to aj tak bohužiaľ nevráti. Je to fakt ťažké, ani si neviem predstaviť, čo musíš prežívať, ale skôr by som to brala ako životnú skúšku - žiť odznova. Kňazi na pohreboch malých detí rodičov utešujú, že možno tým, že si Boh povolal malé deti ušetril rodičov aj to dieťa nejakých životných problémov v ďalšom živote. Možno to tak je a možno nie je...
držím ti palce, aby si sa z beznádeje čo najskôr dostala.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dejka77
17. apr 2015

@janickacrazy Kde sa da urobit ta rodinna konstelacia? Ake udaje na to treba?

sisaka
17. apr 2015

@zazvorka87 prosim ta, najdi si nejaku inu obet 😝 . To uz svedkovia Jehovovi rozsirili posobnost aj na fora?
@alk05 to je mi velmi luto, co sa ti stalo 😔 Na pochopenie preco sa nieco stalo moze niekedy (a to zdoraznujem, ze ani tam nemusis najst odpoved) pomoct past life regression - bud pomocou hypnozy, ale su aj ine techniky, ja by som sa vybrala tymto smerom, mozno najdes odpoved, otazne je, ci to prinesie nejaku ulavu, pravdepodobne nie. Ja verim v reinkarnaciu a som na 100% presvedcena, ze toto nie je nas jediny zivot

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alk05
autor
17. apr 2015

@sisaka a napides mi o tom viac do spravy?ako to teda funguje?

sisaka
17. apr 2015

@alk05 nie som si ista, co myslis. Ako "funguje" reinkarnacia, ci ako funguje regresia do minulych zivotov?

alk05
autor
17. apr 2015

@sisaka v podstate oboje lebo co sa zisti cestou spat?

sisaka
17. apr 2015

@alk05 pokusim sa ti to nejak zrozumitelne vysvetlit v IP

janulik2008
17. apr 2015

ja tomu nehovorím karma ja tomu hovorím že "raz sa každému všetko vráti" 🙂

janickacrazy
18. apr 2015

@dejka77 Pohľadaj si to na internete, zadaj do googla rodinné konštelácie, robia to vo viacerých mestách, musíš tam ísť, stačí jeden člen vašej rodiny a oni ti zostavia vašu rodinnú konšteláciu, v mnohých prípadoch vyjdú najavo rozne veci, človek pochopí vzťahy medzi jednotlivými členmi úplne z iného pohľadu, je to veľmi zaujímavé, mnohým ľudom to pomohlo urovnať si vzťahy v rodine a pochopiť, prečo je nejaký problém. Odporúča sa to rodinám, kde je nejaký problém, napr. zlé vzťahy, alkohol, samovražda, depresia, potrat a podobne.

terezka1947
18. apr 2015

@alk05 je mi velmi luto,co sa ti stalo ☹ 😢
ja na reinkarnaciu neverim...som stvorena ako jedinecna bytost a ako taka si zodpovedam za svoje ciny a raz ponesiem za ne zodpovednost-tam HORE
moj zivot bude "pokracovat"v nebi alebo....
strata ludi,kt.lubime je velmi tazka a dlho,velmi dlho trva,kym sa clovek ako tak zmieri,ale zabudnut sa neda 😢
na zmiernenie pomaha vyplakanie...nove situacie...a najma vela casu...hoci to znie kao klise 😒
ja verim,ze sa s tymi,kt.som lubila stretnem tam hore a verim,ze mi pomahaju z neba aj tu dole,viackrat som zazila situaciu,kedy som doslova citila nejaku "napovedu"od nich...a zvlastnu pomoc
ja verim,ze mas nadherneho anjelika v nebi...anjelika,za kt.ti je smutno,ale ten anjelik je a bude stale pri tebe...nenecha ta a bude tam hore "prosit"za teba,za dalsie babatko....za celu rodinku uz navzdy

clovek nepozna dovody strat.....aspon nie hned,ale s odstupom casu sa vela veci ukaze v inom svetle a vela veci nas mozno prave taketo krute straty naucia,pripravia nas na nieco...alebo nas urobia citlivejsimi bytostami pre dalsi zivot,silnejsimi ☹
ja som za dve velke straty v zivote dostala dva krasne dary...a verim,ze to bolo na ich prihovor

spirit16
18. apr 2015

Je uplne normalne ze hladas odpovede a myslim ze odpoved neries a chod dalej Ti nepomoze.

Najma ak clovek v dobrej viere isiel presne podla toho, co ho naucili ( tiez v dobrej vier) najblizsi ludia a spolocnost. Robila si vsetko tak ako si mala a predsa je nieco zle. Chapem ze si zmatena. Clovek straca podu pon nohami a nevie ako dalej, pretoze nevie comu ma dalej verit a podla akych pravidiel ma ist dalej a ako ma vlastne chapat svet okolo seba.
Teraz prisiel ten cas, ked musis sama pochopit, ze veci mozu byt aj inak, nez si sa naucila. A najma, ze ludia naokolo Ti mozu len pomoct pochopit ako to funguje, nikto Ti to presne nevysvetli a nikto Ti presne nepovie ako zvladnut prave tu Tvoju situaciu a prave ten Tvoj zivot. Kazdy zivot je vysoko individualny a clovek by po tej svoj ceste mal slapat svojim individualnym sposobom. Vyslapane kolaje nas nemusia zaviest tam, kam potrebujeme.
Lebo nikto nema Tvoje skusenosti a Tvoje znalosti a to, co zafungovalo jednemu, nemusi Tebe. Mozes sa vsak vzdy inspirovat, co sa prave snazis robit.

Je mozne ze tato kniha
http://www.martinus.sk/?uItem=124847 nasla som ju v cestine ale existuje aj v slovencine
Ti da odpovede ak nie na vsetky, tak urcite na mnoho otazok, ktore mas. A nielen ze Ti da odpovede ale aj hlboke pochopenie mnohych veci.

A co je najdolezitejsie, je dost mozne, ze po precitani tejto knihy sa prestanes trapit nad tym, ze si prisla o dietatko. Ta bolest urcitym sposobom asi zostane navzdy, ale trapenie by sa malo premenit na urcite pochopenie. A vobec to nie je o tom, ze by si bola v minulosti zly clovek.

Drzim palce

horana
18. apr 2015

Ono opakovane zivoty ako opakovane zivoty. Vraj existuje naozaj len jeden zivot, ale predeleny posmrtnymi stavmi. Ale inak je to kontinuum vyvoja duse. Volakedy tak bolo aj v Biblii ale vymazali to. Keby bol len jeden zivot nemohla by platit zakladna spravodlivost, ved kolko bezcharakternych zlych ludi sa cely zivot maju prasce v zite aj ked konaju evidentne zle ciny, ale odplata nikde. Ona prijde, lenze tie bozie mlyny melu pomaly. Ale isto. Jeden "zivot" je prilis malo na vyvoj. Necitite naozaj svoju starobu? Citite sa inak v 20tke nez v 40tke? Roky nabiehaju, aj stavy a pocitovanie tela sa moze menit, ale ten vnutorny pocit duse, ten nema vek, ten je uplne zjavne nadcasovy. A clovek odtialto (z kolobehu zrodeni) neodide, kym nezaplati do posledneho haliera. Vramci velmi uzkej perspektivy sa zda mnohe nespravodlive,ale vravi sa tak, ze dusa ktora pochybila a nestihla odcinit co mala sa sama pyta naspat, aby mohla plne prezit a napravit. Ono davalo by to logiku. Bozia spravodlivost ze s krizom navstevuje tych co miluje, je len vyjadrenim tohto javu, lebo bez tychto sanci, bez toho aby sme mohli skrze opatovne prezitie napravit co sme postvarali, by nebola mozna nielen spravodlivost ale ani vyvoj.
Podla tejto logicky by umrtie dietatka mala by akasi lekcia aj pre dieta, aj pre tu matku, ono osud malokedy taketo lekcie ze vraj dava len tak, je to reakcia na nieco, kde vsetci zucastneni maju nieco pochopit. Mozne len naplno skusat prezivat a precitovat a "modlit" sa sposobom ze ked som ja sama volakedy inym privodila pocity podobenho charakteru ake teraz prezivam, ze ma to naozaj skutocne mrzi. Vraj uz len toto pomaha sa ocistit, ba dokonca viac nez snahy o poznanie "kym sme boli" volakedy, ono to vygumovanie pamati ma svoj vyznam, keby sme si pamatali bolo by to neraz tazsie. Takto mozme prekazat pravost nasich cistych umyslov tym ze zabudneme.