Kariéra a potom deti alebo naopak?

veronique_1
23. aug 2011

Ako to bolo vo Vasom pripade a ste s tym spokojni?
Napiste najskor jednu z moznosti, potom mozete aj zdovodnenie.
najskor kariera, potom deti, som spokojna
najskor kariera, potom deti, zmenila by som to
najskor deti, potom kariera, som spokojna
najskor deti, potom kariera, zmenila by som to

U mna najskor kariera, potom deti, som spokojna

mia551
23. aug 2011

najskor kariera, potom deti, zmenila by som to
svetska slava, polna trava🙂 teraz mam pocit, ze ked sa vratim do prace, aj tak budem musiet zacinat od zaciatku a kebyze mam dieta skor, bola by som na tom lepsie aj fyzicky (vstavanie v noci, hojenie a kopec dalsich veci...). je pravda. ze sice sme teraz na tom lepsie financne akoby sme boli pred rokmi, ale to dieta uplne zmeni priority a vychovat sa da podla mna aj ked ma clovek menej penazi... a ked moja dcera bude s detmi cakat tak dlho ako ja, ktovie, ci sa dozijem vnucat 🙂

adka12
23. aug 2011

Najskôr deti, potom kariera - som maximálne spokojná.
Dokončila som výšku popri zamestnaní, išla som na materskú mladá, svieža, plná energie a tak to bude aj pri druhom bábatku. Neviem si predstaviť mať dieťa po 30,35... Teraz idem na rok do roboty a chceme druhé bábo.
Kariera počká a ako sa hovorí - cintorín je plní nenahraditeľných ľudí....
všetci sme nahraditeľní a neviem čo je na tom super, ked najprv strúham karieru v robote a potom idem na 6 rokov na materskú... ked sa vrátiš, už si ťa nebudú ani pamätať 😀 😀
takto ja si pekne prejdem materskými, užijem detičky a potom hor sa do roboty a môžem súvisle bez prestávok makať až do dôchodku a bude taká kariéra že až 😀 😀 😀 😀

eeffka
23. aug 2011

neviem preco to oddelujete? po skole, teda uz pocas skoly som robila, isla som na cas na matersku, praca isla aj z domu, potom som sa vratila na fulltime + ked potrebujem robit z domu ( choroby malej a pod) da sa, teraz sa chystam na druhu matersku...
Kde je vola tam je cesta, neviem preco by som si mala vyberat dieta alebo kariera, jedno s druhym, primerane.

titkovamiriam
23. aug 2011

deti ,kariera, dieta ,pokracovanie kariery 😀 😀 som maxi spokojná 😀 😀

cmulinko
23. aug 2011

deti...a v mojej praci sa kariera robit neda...jednoducho len pracujes,kym vladzes 😀

vejula
23. aug 2011

zatial len deti ku kariere som sa ešte nedostala 🙂 a spokojna, neviem si predstaviť žiť ešte bez dieťaťa, mala som velku tužbu byť už mamina a bolo a je to pre mna ovela prioritnejšia vec ako kariera. Ja budem do konca života najprv mamina manželka a až potom to ostatne, nech už je to čokolvek. Určite by som nemenila

darinkazv
23. aug 2011

ja si tiež myslím, že najprv detičky a potom si budovať karieru. lebo budovať si nejakých pár rokov karieru, potom odísť na 3-6 rokov na materskú, tak to nemá význam, lebo po takom čase z toho vypadnete, niekym vás nahradia v práci a môžte začínať odznovu 😉 ja si popri materskej dokončím druhú školu a môžem potom v novom zamestnaní pracovať a budovať si niečo. a možno ma to chytí a budem ešte ďalšiu školu robiť 😀 ktovie, čo bude. 😉

januschka10
23. aug 2011

Urcite sa da spojit dieta a kariera. Ja som bola na materskej 11 mesiacov a potom som nastupila uz do zabehnutej prace na polovicny uvazok. Za ten cas som z toho pracovneho kolobehu ani velmi nevypadla a poobede som sa mohla naplno venovat dietatu. Maly sa mi narodil, ked som mala 28 rokov, predtym som stihla skoncit vysoku skolu, pracovat, myslim si,ze to nebolo ani skoro ani neskoro. Obdivujem dievcata,ktore maju deti velmi mlade, ale tiez nie som nazoru, ze prve dieta staci po 35. To je uz velmi neskoro.

jabadaba
23. aug 2011

najprv kariera, aka taka a potom deti. Ale spokojna nie som. Ja ani neviem co je lepsie. V mojom pripade sa vtedy javilo lepsie ist na VS jednu ,druhu, po skonceni praca a rozbiehanie kariery. No len, iste veci nevysli podla mojich prvotnych planov a predstav, aj tu platilo -. clovek mieni a ...takze veci sa zvrtli mimo planov, prisla na rad teda rodina, dieta, opat moje predstavy boli odlisne od nasledneho vyvoja okolnosti. Druhe teda prislo po pobyte doma s prvy dietatom. Dnes by som sa v istom smere rozhodovala inak, ale tak rozhodnutia robit musime a bez toho, aby sme vedeli vopred odhadnut ci su to tie spravne, veduce k nasej plnej spokojnosti. Kedysi som sa nimi trapila, dnes viem, ze nam zmysel lutovat a umarat sa preco som sa nerozhodla tak alebo onak. Vsetko ma svoje klady aj zapory. Co mi vadi najviac je, ze zena sa neustale musi rozhodovat a riesit taketo nelahke dilemy, ale to sa nezmeni bohuzial. Kazdpodne, aj ked som mala deti neskoro z pohladu veku, tak sa pri sucasnom trende odsuvat odchod do dochodku este namakam az az, tak hadam stihnem aj tu inu stranku sebauspokojenia. 😀

alexandra
23. aug 2011

Pri detoch uz clovek prilis karieru nespravi, toboz ak je jedno z deti s nepriaznivym zdravotnym stavom... nemat nieco odpracovane, asi nemam prilis sancu..
Ked som sla na matersku s prvym dietatom, mala som 24 a 5 rocnu prax.. Ked mal maly 9 mesiacov, nastupila som na ciastocny uvazok a po 9tich mesiacoch som opat rodila 😀 Pocas druhej materskej a casti rodicovskej som skoncila vysoku a ked mala dcerka 2 roky a mesiac, nastupila som do prace..

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annaopialova
23. aug 2011

ahoj dneska je to pre mladych tazko vsetko je drahe to nie je otezka deti alebo kariery ale otazka penazi

martina2001
23. aug 2011

rozbeh kariéry, dieťa, kariéra, druhé dieťa po 10rokoch, nemenila by som, máme už všetko, videli sme toho dosť a teraz si všetci užívame mimi

zuziq
23. aug 2011

vsetko ma svoje pro a proti a tiez je otazka, co je vlastne kariera, kde sa ktora chceme az dostat.. pre mna bola vzdy kariera dolezita, myslela som ze vlastne najdolezitejsia vec v zivote.. az kym som sa nestala matkou. To vsetko zatienilo a kariera je pre mna teraz uuplne niekde inde, vlastne asi az na konci 😀 je pravda, ze ked sa raz vratim do prace, budem mat slusny plat vzhladom na predchadzajuce skusenosti, ale aj tak budem musiet zacinat od znova... Ale pravdupovediac, keby som vedela ake uzasne je mat dieta a ako ma to bude naplnat, zacala by som s tym skor a asi by som si druhe alebo tretie dieta nechala na neskor 😉 ja si na pokracovanie svojej kariery pockam, az nam deti odrastu 🙂

kralicica
23. aug 2011

jednoznacne najskor deti, potom kariera. ja som skoncila VŠ, okamžite na materskú, pár rokov chcem byť doma, urobíme deti, odrobíme si starosti s nimi doma a potom hurá práca. nemenila by som. myslím, že staršie ženy už nemajú toľko energie mať deti a potom majú max. 2. kariéru sa neoplatí kúskovať, odchod a návrat do práce je potom viac stresujúci. a hlavne, budem mať 30, možno už aj 3 deti a stále budem mladá kočka zatiaľ čo moje spolužiačky ešte len budú tlačiť prvý kočík :D

tortelinka
23. aug 2011

zatial len kariera ☹ bohuzial nedobrovolne bez deti zatial

michaela.g
23. aug 2011

Potrebovali sme poriesit najprv kde budeme zit, a to som bez dobrej prace nevedela spravit. Ked sme mali kde zit tak sme to potrebovali trosku zutulnit 😉 . Nepotrebujem uz karieru, mam Chiarku a ta mi staci, ked sa vratim do prace, tak netusim na aku poziciu sa vratim a je mi to jedno 😀 , z mojej pozicie momentalne spravili 4 pracovne miesta... 😀

danu
23. aug 2011

@veronique_1 kedze do Otazky nemozes viac pisat, skus sa opytat aj tu
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/dieta-alebo-kariera-2/

ginger_fox
23. aug 2011

vystudovat, pracovat, vyburit sa a teraz mam dieta. Som spokojna s tym v akom poradi sa to v mojom pripade udialo 😀

viera27
23. aug 2011

dieta, kariera, spokojnost

Maleho som mala mlada, od.rala som si to, ale s odstupom casu vidim ze to bolo to najlepsie co sa mi mohlo kedy stat. Mam 30, odrasteneho syna, netikaju mi v pozadi ziadne biologicke hodiny a mozeme robit co chceme cela rodina, ziadne obmedzenia, ziadne hranice. Venujem sa praci a mam uz aj slusnu skoro 10 rocnu prax v zaujimavom odbore. Bonusom je zabehnute rodinne zazemie (po tolkych rokoch uz slapeme ako hodinky bez zadrhela, ziadne stresy, hadky z nevyspatia kvoli zubkom a.i., pripadne z nedostatku financii nas uz ani necakaju 😀 ). Vychutnavame si rodinu a partnerstvo naplno.
A moj syn coraz castejsie vysoko pozitivne zhodnoti ze ma mladu maminu, ktora zvlada vsetky trendy a drzi krok s "ich" svetom technologii a hier a hudby a co ja viem coho este. Strasne radi k nam chodia aj jeho spoluziaci aj kamosky. On bude maturovat a ja budem mat 36. Vek, kedy kopec mojich znamych je este len tehotnych a tie vsetky radosti aj starosti ich este len cakaju.
Urcite je pre niektore uzasny aj opacny postup. To je vysoko individualne. Ja som vsak stastna a spokojna takto.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bewik
23. aug 2011

Ja by som odporucala dieta cim skor. Mam skoro 30 a prve nechodi a nechodi ☹ . Keby som vedela, zacnem hned v 24ke, ked som sa vydala a mala by som tak v mojom pripade 2 roky k dobru...

akika722
23. aug 2011

najprv dieťa potom kariera 😀
mam dve deti,chvalabohu 😵
isty čas som pracovala mimo SR potom chvilku u nas v meste,prišli take zdravotne problemy že hrozilo že deti nebudu nikdy..
takže sme sa s mm nato dali a nemenila by som-aj ked mi už trošku doma prepina-4,5r na materskej/cele tehu na rizikovom 😅 /
maly ma rok a planujem si urobiť nejake kurzy pokial som doma aby som po materskej mohla robiť o čo ma bavi,lebo u nas /na vychode/ vela pracovnych miest nieje a neplanujem byť niekde do 60ky zatvorena u činana-tych je tu dostatok 😒

prahaxx
23. aug 2011

mala som rozbehnutu skolu, rozbehnutu karieru, a pokrocile stadium endometriozy, kde hrozilo prist o oba vajecniky, doktor hovoril, ak deti tak teraz.. skolu uz nedokoncim, zamestnavatel sa medzicasom presunul do ineho mesta.. mam krasnu dcerku 🙂 chceme dalsie babo, ale opat mam zdravotne problemy ☹ a s tymi peniazmi je to hrozne ☹ ale v celku som stastna 😀DD

bobocka
23. aug 2011

u mna to bolo na chvilku kariera(viacmenej skor skusenost v zahranici),teraz babo a planujem dalsie.ked pojdem z materskej,tak budem mat cca 32-33rokov.teda este stale dost casu na zacatie slusnej prace(tym myslim vybudovanie si akej takej kariery) a co sa tyka deticiek,tak aj svokruska uz bude na dochodku,takze bude moct pomoct ak bude treba.ja som zatial spokojna a uvidime ci skutocne aj budem podla toho aku pracu si o par rokov najdem 🙂
lenze ja som ina.ja nemam potrebu sebarealizacie a dokazania si,ze na taku ci hentaku pracu mam.keby sme boli financne zabezpeceni,tak ostanem doma.mna bavi byt domacou pani.mam rada si doma riadit a varit a o manzela a maleho sa starat.mna to ozaj bavi.a robotu si nebudem hladat podla toho aka bude, ale prioritou budu volne vikendy a praca od 7-8rano do 16-16:30 poobede.aby som aj deti zo a do skolky vedela zaniest a aby som aj mala aspon nejaky cas s nimi pocas dna.ja viem,ze sa mam aj na financie sustredit,no pevne dufam,ze manzel bude zarabat dostatocne dobre aby pokryl nase mesacne naklady a ten moj zarobok bude len bonus k rodinnemu rozpoctu.ale sen o domacej pani ostava 🙂

emapol
23. aug 2011

Najprv kariera, potom deti, som spokojna. Ja som si vystudovala VS, hned som sa zamestnala v skvelej a zaujimavej praci, hoci bez nejakeho vyrazneho financneho ohodnotenia, v 30-tke sa vydala, mam dve deticky a v praci ma este stale cakaju a pytaju sa kedy uz pridem. Ja ich necham este aspon rok cakat, potom si nastupim do prace a ak sa podari, tak po dvoch rokoch sa opat vyberiem na matersku.

andrejka1974
23. aug 2011

kariera,deti som velmi spokojna u mna sa kariera ani velmi nerozbehla po roku prace prve dieta, po 3 rokoch dalsie, po roku dalsie , po 2 dalsie potom starostlivost o deti nejaka prilezitostna praca po 8,5 roku opat dieta som stastna s mojou krasnou velkou rodinkou a uz 18 rokov som zena v domacnosti a nelutujem

angua27
24. aug 2011

kariéra, dieťa, v podstate som spokojná.
aj keď deti som chcela už keď som mala devätnásť, ale bolo treba riešiť bývanie, finančné zázemie, atď. tak som sa vrhla na kariéru, odchádzala som na materskú s celkom slušnej pozície, na ktorú som sa už ale nevrátila. v momente ako som zistila, že som tehu, tak kariéra išla u mňa až na koniec môjho hodnotového rebríčka. pracovať som síce začala, keď mal malý skoro dva roky, ale to kvôli tomu, že sme ostali samy a musela som nás zabezpečiť. nakoniec sa všetko vyvŕbilo k celkovej mojej spokojnosti - rozbieham si svoju firmu a mám krásneho syna. 😀

ducci
24. aug 2011

muffina82
24. aug 2011

u mňa je to súbežne 🙂 dve deti už na vysokej s manžom sme kočík menili medzi prednáškami naše decká vyrastali na akedemickej pôde :D našťastie sme mali privát hned pri škole a potom sme rozbehli karieru a pri deťoch sme sa striedeli a celkom sa nám darí aj doma aj v práci. v podstate nemám pauzu na materskú a potom problémy s nástupom dpo práce pretože to ide kontinuálne. Ja som si nasstila veci tak, že pracujem z domu a ked potrebujem odísť zariadi sa manžel.