Ahojte, mám menší problémik. Som študentkou a praxujem v nemocnici. Spolužiačka chytila covid, s tým, že som s ňou nebola v reálnom styku ale bola na rovnakom pracovisku. Ostatní nemáme príznaky, boli sme otestovaní negatívne. Spolužiačka nás nezahlásila, že sme boli v styku, tým pádom je naša karanténa taká neoficiálna 🙂. Avšak sme sa museli prihlásiť na PCR, čo nám nariadila škola ale neskôr toto nariadenie stiahla a napísali nám, že netreba keďže sme sa s ňou nerozprávali a po celú dobu praxe sme mali respirátory na nich rúška, okuliare, rukavice, dezinfekcia atd. Tak som sa na PCR prihlásila s tým, že som uveidla, že som bola s pozitívne testovanou a dnes som si termín cez formulár rušila. O týždeň mám ísť na 2.dávku vakcíny pričom mi termín vyšiel na deň konca karantény. Chcem sa len spýtať, tým že ma spolužiačka nenahlásila úradu ale ja som pri vypĺňaní formuláru napísala, že som bola s pozit.testovanou, môžem mať problém? Som tým pádom v nejakom zozname ľudí, kt by mali byť v karanténe aj keď ma dotyčná nenahlásila? Máte niekto podobnú skúsenosť? Karanténu dodržiavam poctivo, avšak na očkovaní mi veľmi záleží, kedže sa nachádzam v nemocnici, ktorá je plná covidu.
@tamkaa21 ty si ale nebola blízky kontakt - bližšie ako 2m po dobu 15minut....takže karanténa ako píšeš bola dobrovolná, nespadalo to pod povinnú karanténu, okrem toho si už raz bola zaočkovaná čiže aká taká ochrana že sa nenakazíš by bola aj v prípade blízkeho kontaktu....na preočkovanie určite choď
niečo podobné máme aj my... školy nám telf. že dcéra má byť v karanténe, kvôli corone v triede. Doteraz sa nám nikto z hygieny neozval a to je už asi 10 dní od telefonátu... Dcéra do školy nechodí - celá škola je zatvorená, na testy nás neprihlasoval nikto, jedine chodíme von do prírody....
@deti95060810 moj muž bol pozitívny na testy som nešla lebo som nemala príznaky (na odporúčanie doktorky) Nepotrebujete počuť niekoho z hygieny aby ste sa vedeli zariadiť... a každopádne na testy sa môžete aj sama objednať takze to je super..
@deti95060810 Nikdo z hygieny se Vam ani neozve, jestli byla dcera s nekym v kontaktu, tak ma byt doma v karantene a na 8 den jit na testy. Na ty se normalne nahlasite pres corona.gov.sk a dostanete sms termin nebo at jde alespon na ag. testy. I kdyz je test negativni musi zustat v karantene celych 14 dni.
@darinsalvag nepochopila si ma...
@katriona1 nám volali zo školy že dcéra mala v tr. niekoho pozitívneho... len nevieme či to bola učiteľka, alebo asistentka, popr. spolužiak - ale to v podstate jedno.... Samozrejme dcéra bola 14 dní v karanténe a teraz sme v čiernom okrese tak hygienik školu zas azonva zatvoril.... Z hygieny sa neozval nikto, na testy autisti nechodia... 😉😉
Nie nikto to takto nekontroluje.. nemajú čas obvolavat pozitívnych nie ešte hento. A väčšina ľudí by to ani neriešila keďže v reálnom kontakte ste ani neboli. Myslím že sa ti riešilo keď si dlhšie ako 15 minút alebo bez odstupu 2m.