Ahojte.
Bývame v dedine, kde je zákaz vjazdu s kamiónom okrem zásobovania. No vedľa našej bytovky vo vedľajšej úzkej uličke parkuje nonstop kamión. To že tam parkuje by mi ešte nevadilo, vadí mi ten hluk, keď príde večer o pol 11 a ešte polhodinu tu parkuje. Skoro ráno odchádza, ale tiež má minimálne pol hodinu naštartované. Nevadilo by mi, keby to je raz za čas. Ale je to každý deň. Každý večer a každé ráno mi zobudí dieťa. Niekedy príde o 9 niekedy o polnoci, niekedy až v noci, takže neviem kedy mám zavrieť okno i keď je to hluk aj cez zavreté okná.
Vadí to každému susedovi, sťažujú sa na hluk ale len medzi sebou, nikto nič nerieši. S dohovorom by sme asi nič nevyriešili, keďže nechcel preparkovať ani vtedy keď mi blokoval auto, tak že som nevedela vyjsť. Lebo on nenaštartuje na tú chvíľu. Po tom chvíľu parkoval v dedine na parkovisku, kde nikomu nezavadzal a nikomu neprekážal hluk, ale tu to má bližšie domov.
Ako to riešiť? Mám zavolať policajtov? Nepošlú ma do mačky? Môže on vlastne parkovať s obrovským kamiónom na vedľajšej ceste? Alebo sa mám naučiť stým žiť?
@yosi no práveže to nie je na súkromnom pozemku, parkuje proste na ceste. Ani nie pred svojim domom.
Je tam zákaz státia? Je to slepá ulica? Plná čiara? Najprv by som však oslovil starostu obce ktorý je nejaká autorita a vlastne je to jeho práca.
Na ulici parkovať môže ak sa dá okolo neho obísť.
Ak je zakaz vstupu do dediny, tak je tam zakaz. Ako tam chce parkovat ked tam nesmie vojst? Nedaj sa odradit. Skus obecnu policiu, starostu alebo aj policiu. Do macky ta neposlu
u nás takto parkoval autobus - SAD. NA ulici - predpokladám že mal nejakú výnimku - bol to veľmi slušný pán, takže pochybujem že by to robil svojvolne.
mne skôr vadilo keď v zime túroval autobus niekoľko minút - každý deň okrem víkendu - pred o 4 hod. ráno. Ale nikdy som to neriešila....
ak to chceš riešiť tak potom začni s metskou políciou u vás, popr. obecným úradom.
Ako dlho to trvá? Teda kedy začal toto robiť? Pýtam sa preto, či by sa nedal využiť paragraf 5 Občianskeho zákonníka, zrejmý zásah do pokojného stavu. Toto je vec, ktoré by mali riešiť obce. Čiže obec by zvolala rokovanie, kde by ste sa dohodli na nejakých podmienkach.
Alebo to skúsiť riešiť cez obec s dopravným inšpektorátom, či by tam nevedeli dať tabuľu zákaz státia.
Rozumiem, že majiteľ kamiónu, ktorý sa tým živí potrebuje parkovať, avšak mal by to zabezpečiť tak, aby tým nikoho neobťažoval, obzvlášť keď má možnosť parkovať inde.
Zákaz státia tam síce nie je, ale je to križovatka a ešte aj úzka ulička. Parkovanie si vie vyriešiť inde, nie je to otom že nemá kde parkovať. Je to len o jeho pohodlnosti, že to tu má blízko domov. Keby to je raz za čas, nepoviem nič. Ale každý deň už dva mesiace sa na toto budíme ráno aj večer. Nie je to nič príjemné.
@deti95060810 milý pán to teda nie je. Kamión nechcel preparkovať ani keď mi blokoval auto, tak že som nevedela vyjsť, lebo on na tú chvíľu nenaštartuje. Tak som išla s partnerovým autom. Keby sa neponáhľam s malým k lekárovi, tak by som zavolala policajtov. Keď som prišla, pripravená zavolať policajtov, už tam nestál.
Ak je to ako pises, urcite by som sla za starostom s navrhom, nech parkuje na parkovisku v dedine kde predtym. Tiez mate narok na nocny klud!
Co sa tyka startovania a toho, ze nechcel preparkovat kamion ked ta zablokoval chapem- on musi mat dlhsie nastartovane kvoli vzduchu a ked jazdi na tachografovu kartu, tiez si nemoze kedykolvek len tak startovat, ved za to by mal pokutu, keby ma kontrolu. Ale tiez to musel vidiet, ze ta zablokoval, to uz je o jeho charaktere.
Najskôr oslov sofera a povedz mu co ti vadi,ak nebude reagovat,podaj pisomnu staznost na preverenie parkovania na tom mieste.Posli to doporucene na firmu,komu auto patri,na OU,Okresny urad odbor dopravy a policiu.Pokial sa budes ustne pytat,je viac ako pravdepodobne,ze sa nic nestane.Kompetetni posudia,ci tam auto môze parkovat alebo nie.Idealne,ked vas bude na staznosti podpisanych co najviac.Drzim palce.
S pánom som to vôbec nechcela riešiť, keďže mi nie je sympatický, ani z očí mu nejde nič dobré. Partner tam raz za ním bol, že kedy odíde s kamiónom lebo zavadzia a povedal že odíde keď sa mu bude chcieť. Takže tadiaľ cesta nevedie, bohužiaľ.
Čo som počula, tak starosta je tiež riadny ignorant, vraj sa sním nedá nič vyriešiť.
Preto som to chcela riešiť anonymne cez políciu. Len či sa to dá? Či mi nepovedia, že veď nič neporušuje.
Preto som pisal,poslat to na viac institucii a neboj sa podpisat pod to.Ked to bude anonym,tak to skonci s najväcsou pravdepodobnostou v kosi.
Na tvoju staznost,ked sa podpises,musis dostat odpoved,ci uz k tvojej spokojnosti alebo nie.Formuluj to, ako ziadost o presetrenie parkovania nakladneho automobilu pri bytovke.
Kukni sem napr:
https://www.brezno.sk/vodici-nakladnych-vozidie...
Prečo si každé matky mysliay že všetci sa im musíme prispôsobiť aby sme náhodou nezobudili ich spiace deti? 🤔Je to jeho kamión, kde ho má mať? Do garáže jo asi nevopcha, v našej dedine sú dva kamióny.
No napriklad nasi vodici nemozu chodit domov s kamionmi cize mozno skusit napisat list na firmu....nam parkrat takto prisiel list od ludi ze kamiony idu cez dedinu rychle alebo nieco co mi nevidime cize sme vodicov upozornili ze sa to nema opakovat
@rozkvet1 tak to gratulujem že tam máte 2 kamióny. Predpokladám že ti neparkujú pod oknom. A nebudia ani teba ani tvoju rodinu, či už uprostred noci alebo skoro ráno.
Nikto sa nemusí prispôsobiť môjmu decku, ale ak nebývam na opustenom ostrove sama, tak sa budem prispôsobovať aj susedom. Takto to funguje, takto funguje svet.
Okrem toho, predtým tiež neparkoval 100km od domu, parkoval o ulicu ďalej, len je pohodlnejšie zaparkovať dobre že nie v obývačke. Keby sa to deje raz za čas, že je unavený nechce spraviť ani jeden krok navyše, poviem si okej, stane sa. Ale toto je každý deň. Každú noc sa budí nie len moje decko ale aj ja, partner, pes a každý jeden sused. A to isté ráno, keď odchádza. Len stým nikto nič nechce robiť, lebo pán sa im vysmeje do huby.
Ved ak nieco porusuje ako hovoris, daj normalne podnet na policiu. Naco anonymny? Si myslis ze mu to nedojde ze ste to asi vy...? 🙃
Myslím, ze je aj zákon, ze vodič nesmie mať svojvoľne naštartované vozidlo a stáť takto s naštartovaným autom . Skus pozrieť na nete. Môže za to dostať pokutu, sa mi zdá. A určite platí nočný klud, po 22:00 a aj nad ránom by som ho natočila na mobil a zavolala policajtov. Odvolala sa na ten zákon a upozornila na nočný hluk. Ak môže parkovať o ulicu ďalej, kde nikoho neruší, tak by tam mal parkovať.asi potrebuje trošku dostať po hrebienku.
Stacilo by, keby panovi par krat zahadne vyfucali pneumatiky a rozmyslel by si...samozrejme sa treba najprv presvedcit, ze naokolo nie su kamery ;)
pozri či máte pred vjazdom do obce zákaz státia pre nákladné vozidlá v čase od 22-6.
väčšina obcí to má.
@kandelabra 🤣🤣🤣 boze rada z brava 😂 si niekedy skusala vypustit pneu z kamiona? To narobi taky hluk, ze vsetci z bytovky budu na oknach
@kandelabra a plus, ked sa odlepi pneu od disku tak koleso musi ist dole a do pneuservisu = pekna sumicka, za poskodzovanie cudzej veci. 🥴
Keď je raz zákaz vjazdu pre kamióny, tak zavolať políciu a nech to riešia
samozrejme, že sa ozvi, choď najskôr na dopravný inšpektorát, prípadne tam zavolaj, neviem, či máš ďaleko krajský dopravný inšpektorát, oni majú dokonca aj stránkové hodiny, kedy sa tam človek môže ísť spýtať, ohľadne dopravy, dopravného značenia, atď. Alebo na okresný úrad odbor dopravy. Domáhaj sa svojich práv, nemôže si niekto len tak zľahčovať život, ale ostatným ho riadne "okoreniť". Máš právo sa vyspať, a už len to je dôvod na to, aby tam neparkoval, lebo od 22 hod. do 6 hod. je nočný kľud, a ten platí aj pre neho. A to nehovorím o tom ostatnom, či má na to vôbec povolenie a či teda niečo neporušuje. Nedaj sa odbiť, lebo takým ľuďom pramálo záleží na ostatných, prečo by mali stále ustupovať len tí, ktorí všetko dodržujú?
Len mam stale pocit, ze autorka si tu pekne prikrasluje… kazdy vecer a kazde rano jej budi dieta, zaujimave ale je, ze sofer ZO ZAKONA musi dodrziavat pauzy. A to jest 4,5h moze ist, 45min pauza, 4,5h moze ist a opat pauza ale 9hodinova… za den moze ist max 9h. Tak si to vypocitajte. Ked bola autorka dospela na to, spravit si dieta, nech je dospela aj na to riesit si svoje problemy ako vyzrety a dospely clovek. Ja toto poznam, vsetci dookola hundru, stazuju sa na xy veci, dookola omielaju to iste a ubezpecuju sa, ze maju pravdu a ked sa realne treba ozvat a riesit problem, tak najlepsie anonymne. Nikdy sa mi nestalo, aby som prisla za niekym a slusne povedala, aky je problem, co je zle a dotycny by sa mi otocil chrbtom… V zivote. Nikto snad nie je taky primitiv, aby schvalne hucal pod oknom, ked mu poviem, ze mi budi male dietatko.
Pokiaľ si parkuje na súkromnom pozemku, tak s tým nič robiť nemôžeš. Že je tam zákaz vjazdu, to platí skôr na prejazd, nie na parkovanie. Ja som tiež jazdil medzinárodnú nákladnú dopravu a voz som parkoval v jednej neďalekej firme. Majiteľ nebol nadšený, ale bol chápavý, že to proste nemôžem nechávať na ulici.