ahojte.mam kamosku z detskeho ihriska s ktorou sa pozname chvilu(nase deti sa kamosia).nedavno som mala meniny a ona mi doniesla darcek.jej mala bude mat teraz narodky tak asi tiez bude nieco ocakavat,potom zas ona atd.ako jej mam setrne povedat ze ja tieto veci neuznavam?Akoze podat si ruky mozme zablahozelat ale to je vsetko.nechcem si zacinat davat darceky s kazdou kamoskou z ihriska 😬
@anelk mas dve moznosti. V oboch pripadoch by som vsak dietatu malu sladkost dala. Prva moznost je podakovat za darcek a povedat, ze ta to potesilo, ale nezvyknes si s kamaratkami davat darceky (mozes to povedať aj inokedy, ked je vhodny moment a deti sa hraju "Este raz som ti chcela podakovat za darcek, potesil ma to, ale ja si nezvyknem s kamaratkami davat darceky."). Nabuduce ked bude mat ona sviatok, iba zablahozelas a darcek nedas. Druha moznost je nehovorit nic a jednoducho na jej sviatok podas ruku a zablahozelas. Bez darceka.
a prečo nechceš? Ak je jej to milé, dávala by som, ale také čo ma nezaťaží finančne, napríklad dieťaťu kinder čokoládu, jej tiež len nejakú drobnosť a tak. A hádam aj ona časom pochopí a bude dávať drobnosti, respektíve je možné že sa časom ked deti pôjdú do školy/škôlky aj tak Vaše stretávania skončia...
@marsmykkok preco nechcem?lebo nemozem si davat darceky so vsetkymi tzv.kamoskami financie nie su problem proste ma to obtazuje vymyslat takto stale niekomu darceky.mam dost v rodine
@anelk ja originálna nie som tiež v darcekoch. A ani sa mi nepáči keď niekto mi dá napríklad 5 vecí za 20 eur a reálne 2 sa mi páčia a 3 nevyužijem. Od dospelého zistím akú čokoládu má rád a kúpim tu, dieťaťu kľudne tú kinder čokoládu alebo bublifuk a je. A časom pochopí a ani ona nebude dávať drahšie darčeky ktoré sa ti ani nezidu.
Nemusi to vobec ocakavat. Uplne staci ked zablahozelas .. su ludia ktorym robi radost davat neznamena to ze automaticky ocakavaju nieco spet. A ked by sa urazila tak aspon nemas problem Ked ti potom uz nic neda. Nedavala by som tomu vacsi vyznam nez treba.