Ahojte, Neviem ci sa mam to stalo alebo sa to len mne stalo, ci sa mi to len zda, ale kamaratka z detstva sa so mnou uz nebavi. Este na zakladnej a strednej skole sme boli super kamosky, o vsetkom sme sa rozpravali ale teraz uz nic. Ja som uz vydata 5 rokov, ona skoro 2 roky a vobec sa nekamaratime. Dokonca som si mislela, ze budeme kamarati ako manzelske dvojice, ale ani moj manzel a jej muz sa k sebe nejako nemaju. Ono mi pride, ze je z nej velka snobka, lebo ma vysoku skolu, aj dobru pracu a ja nemam. Moj manzel je robotnik, asi nie dost dobry pre jej manzela aby si spolu pokecali. Ja sa jej snazim aj obcas zavolat, ze ci sa nestretneme vsetci ale oni stale nemaju cas, to je podla mna len vyhovorka. A potom ju obcas vidim s inymi ludmi v meste, na tych uz asi cas ma..Namyslam si to cele ja?
mne sa toto stalo s viacerymi kamaratkami, prichadzaju a odchadzaju... nechaj ju ist... predsa ju nebudes "nutit" sa s tebou bavit... ja som tiez mala taku zo zakladky, strednej a aj vysokej... bud sa odmlcali alebo pobrali uplne inym smerom. to je zivot veru
@silaviat Asi mas pravdu...
kamarátstva na život a smrť vydržia len málokomu.... nemusí to byť hneď o tom, že ten druhý človek je zlý... len je proste iný... má iné názory, iné priority, iné záľuby... na kamošku sa nehnevaj... v dobrom spomínaj na chvíle, ktoré ste spolu zažili... len nastal čas pohnúť sa asi ďalej... nájsť si niekoho s rovnakou "krvnou skupinou" akú máš ty a tvoj manžel...
OMG, tak sa s tebou asi nema o com bavit. Tiez mam kamaratov z detstva, ale teraz sa s nimi fakt nemam o com bavit, lebo su niekde uplne inde ako ja. Takze ich ani velmi nevyhladavam, lebo sa mi nechce pocuvat tie ich ufnukane reci ako sa im nedari najst normalnu zenu, ako je vsetko drahe, ako nemaju peniaze atd.
Mozno som pre nich tiez snob, ale to mi je jedno 🙂
Zistil som, ze si rozumiem s ludmi co su na tom hodnotovo podobne ako ja, myslim v otazkach vztahu (manzelstvo a deti), vzdelania, financii, hobby, volny cas, cestovanie atd. A to su ludia ktorych poznam mozno len par rokov.
PS. Ked som bol naposledy s tymi mojimi kamosmi na pive, zacal som im rozpravat o mojej poslednej dovolenke, tak doslova ani nechapali o com to vobec hovorim, pretoze oni na dovolenky nechodia (bud nemaju s kym alebo nemaju peniaze na to). Cele zle, naco s nimi vobec zabijat cas.
@juliasimova20 ze ma vysoku skolu..a? Co teraz? Ved tu ma uz skoro kazdy,hlavne odbor ako je SP a podobne 😂😂
Nuz ale k teme...ocividne si uz zijete kazda svoj zivot,obe ste vydate a mate ine priority a zaluby...tak to uz chodi....ja sa uz tiez nestykam (alebo len min.)s ludmi s kt.sme niekedy boli naj kamaratky...nase cesty sa rozisli,jedna sa odstahovala a chodi k rodicom len sporadicky,dalsia ma dieta a po jeho narodeni sa uplne odmlcala,dalsia nema cas lebo stale robi,dalsia ma pocit,ze krd som sa vydala tak moj zivot skoncil a asi musim byt len v praci a doma pri sporaku a ze ma asi muz uväzuje retazou o radiator 😂😂 proste ze ozvi sa ty,ved uz si vydata...no pekne 🙈
@juliasimova20 ale to si si určite ty vydedukovala že sa s tebou nebaví kvôli VŠ a kvôli práci tvojho manžela... jednoducho každý má svoje predstavy o trávení voľného času a má na to právo. Tvoja romantická predstava stretávania sa dvoch manželských párov stroskotala... no a čo? Každému takéto rodinné seansy nesedia. Priznám sa, ani mne. Keď sa spontánne s niekým stretnem, sadneme, porozprávame sa, ale dohadovačky typu my sme boli naposledy u nás tak teraz prídite vy, spoločné grilovačky, dovolenky a viazanie sa na niekoho ma nebaví... Ja som rada, že sa zhodneme v rámci rodiny a neznášam sa viazať na niekoho iného s inými záujmami, iným životným biorytmom atď. Poviem príklad, boli sme pár krát so sestrou a jej rodinou na dovolenke. Oni potrebujú ráno vyspávať a potom 3 hodiny vykecávať o tom, kam sa ide a prečo sa tam ide a čo tam budeme robiť. My s mužom sa dohodneme večer, ráno nasadneme do auta a ide sa na výlet. Tak si vieš predstaviť ako to dopadlo. Všetci vzájomné nervy zo seba, čo vyhovovalo jedným, druhým nie atď. Toto ja tiež nepotrebujem.
Každý je iný a treba to rešpektovať.
kamarátky na život a na smrť, kamarátky do konca života, naj najlepšia kamarátka, druhá naj naj kamarátka.....Tak to chodí že po čase sa každá pohne iným smerom...snažím sa to vysvetliť aj mojej 11 roč, dcére....Ty ako už dospelá žena by si to už aj mohla chápať...🙂
@0silvia0 Suhlasim. Aj ked ja zase mam rad spolocne akcie, grilovacky, dovolenky a kludne sa na nich aj budem dohadovat. Ale musia to byt ludia s ktorymi si mam co povedat a citim sa s nimi fajn. A priznam sa, to je niekedy problem a preto vela akcii travime s manzelkou sami. Lebo take vhodne pariky pre nas pozname mozno dva 🙂
Tiez priklad, nedavno sme boli pozriet sesternicu a jej muza, ako sa im zije v novom rodinnom dome a bola to katastrofa. Nemali sme sa s nimi poriadne ani o com bavit, ich jedina cinnost je totiz vysedavanie na zahrade a nic ine. Doslova. Dokonca maju za domom les a povedali, ze tam boli mozno tak 2 krat pozriet (byvaju tam skoro rok), len vysedavaju v zahrade. A jedine co ich este zaujimalo, bolo kde maju ake akcie, ci v kauflande alebo metre. No koniec, tak sme odisli a uz sa tam tak skoro neukazeme a to sme spolu vyrastali a travili krasne detstvo 🙂
@operaphantom rodinné akcie jednodňové zvládame v pohode, to je fajn. Ale akonáhle sme s niekým dlhšie - napr. týždeň tak tam to vždy začalo škrípať po 3 dňoch. Ale už to riešiť nemusíme, naše pubertálne deti s nami už nechcú chodiť na dovolenky, takže tento problém už odpadol z nášho života. Tento rok ideme na dovolenku len s dcérou, syn nám dal košom a uprednostnil voľný čas s kamarátmi...
Aj u nás je to tak, že s pármi sa nemáme dokopy o čom baviť. Ja radšej vybehnem von s kamoškou, ale ťahať do rozhovoru aj môjho manžela ktorého by z tých rečí šľahlo, to radšej riskovať nebudem 🙄 No fakt by som z môjho okolia nevedela vybrať manželský pár, s ktorým by som bola ochotná stráviť dovolenku. Jedni sú náboženskí fanatici ktorý nás chcú sústavne evanjelizovať, druhí sú veľmi eko bio alternatívne založení, tretí zasa potrebujú megaluxus a len rozmýšľajú aká reštika vyhovie im vyberaným chúťkam, ďalší potrebujú komunikovať 24 hodín denne a nevedia vypnúť a nedokážu poskytnúť človeku chvíľu osobného priestoru... ja neviem buď som ja netolerantná alebo náročná, ale nikto podobne naladený sa v mojom okruhu nenachádza...☹ A mne je aj tak najlepšie s mojim manželom
@0silvia0 Ono je to vraj vekom, ze cim je clovek starsi, tym je narocnejsi a vyberavejsi a potom mu kopu ludi jednoducho vadi resp. nevyhovuje. U mna je to rovnake 🙂
@operaphantom určite je to pravda, človek má málo voľného času a keď už má ten voľný čas s niekým tráviť, tak ho chce stráviť kvalitne, s niekým, s kým mu je príjemne a nemusí sa na nič hrať.
@juliasimova20 ...tak si urob aj ty nejaku VS a potom uvidis...ak sa ani tak s tebou nebude bavit, nevadi, aspon budes vediet ze to nebolo kvoli tomu a ako bonus budes mat VS 😉
@juliasimova20 podľa mňa to je celkom normálne, nie všetky kamarátstva musia trvať celý život aj keď sa poznávate od malička. každá máte teraz svoj život, možno ju už zaujímajú iné veci ako teba, nemyslím, že by to bolo kvôli tomu, že ona má vysokú školu a ty nie. treba to akceptovať a možno si hľadať v blízkom okolí novú kamarátku
to je uplne normalne, ja si nemyslim ze by sa oni nad vami vyvysovali, jednoducho uz nemate toho vela spolocneho, vase zivoty idu roznymi smermi. Ja mam tiez kamosku, chodili sme spolu do skoly aj na strednu, ja som potom studovala dalej, spoznala svet, inych ludi a ona za tu dobu zila doma u rodicov nezamestana. vzdy som za nou skocila ked som bola doma, pokecali sme sice, ale cim dalej tym viac som citila ze uz nemame o com, ja zijem inak ako ona, zaujimaju ma ine veci ako ju, na temy co mna brali sa s nou hovorit nedalo, lebo boli pre nu cudziemna zas nezaujimalo aka turecka telenovela ide prave v telke a ako zas nic nove nema...tak sme to kamaratstvo nechali tak prirodzene "umriet", asi sme obaja citili ze to uz nikdy nebude ono. Tak to proste je...treba hladat kamosku s ktorou budes mat toho viac spolocneho a teda bude tam aj vacsia chut a nadsenie na stretka a rozhovory a tuto kamosku nechaj ist vlastnou cestou. Co je nefunguje, to netreba silit...
@0silvia0 úplný súhlas. Máme takých akože kamarátov, susedov z ulice, ona je fajn, celkom sme si my dve sadli, no jej muž je problém. Ak je tam aj on, proste je to len o ňom, rozpráva len on, on je ten najmúdrejší, takže ho po čase úplne ignorujem a bavím sa len s ňou. On to postrehne a okamžite do toho vstúpi, aby zasa bol iba on stredobodom " vesmíru ", takže sme sa tak pozvoľna prestali stretávať úplne. My sme s mužom v podstate tiež len sami, syn je už samostatná jednotka a teda chodíme aj na dovolenky len my dvaja, stačíme si, čo je fajn, lebo sme spolu v pohode a nikoho " tretieho a štvrtého " nepotrebujeme.
to je zivot... kazdy ide inym smerom.. ludia sa menia .. nechaj ju tak nevtieraj sa pokial nema zaujem .. najdes si inu znamu s kt ti bude rovnako dobre ako s noou v minulosti...