Kamarátka chce požičať peniaze

princeznasevera
27. apr 2020

Dievcence mam kamaratku ktroa je zo slabsich pomerov. Pracovala asi dva dni a vyhodili ju lebo prepustali kvoli korone. Uz dlhsiu dobu mi vypisuje ci jej nemozem poziciat peniaze. Moj partner s tym nesuhlasi pretoze si odomna pyta peniaze v kuse. Sice ich vrati ale az ked ju viac krat vyzvem ale nevie narabat s peniazmi. Strieda muzov jak ponozky to je jej vec ale je mi uz ozaj trapne navyse som jej povedala,ze sme zacali stavat a mame vela vydavkov no ona to potrebuje aby si mohla na poste nahlasit aby jej tam mohla chodit posta. Byva u otcovho brata aj s otcom.
Moj s tym nesuhlasi no ona tlaci,ze tie peniaze potrebuje. Ako jej to slusne no dat jasne najavo,ze nebudeme jej poziciavat?
Da sa vobec takeho cloveka zbavit?

denden77
27. apr 2020

@princeznasevera existuje take slovo.. "nie" 😉.. ked ho par krat pouzijes, uz ta neoslovi.. pravdepodobne uz nikdy, ani z ineho dovodu 😊

solange7
27. apr 2020

@princeznasevera urcite jej napis, ze ani ty nemas navyse a poziciavala si si od rodiny a hotovo. Prepac, ze teraz zanadavam na tvoju kamosku, ale je to krava ked na teba tlaci a je mi luto, ze v tebe este vyvolava aj pocit viny. Nepoziciavaj jej.

lujza10
27. apr 2020

ked je naozaj tak na "dne" ja by som sa jej spytala čo potrebuje nakupiť ... nakupila by som jej zakladne potraviny a mala by som dobry pociť, že tie peniaze neprehajdakala.

zuzkalujza
27. apr 2020

@princeznasevera ja som tak jednej kamarátke viac krát požičala. 1 x vrátila sama od seba, druhý krát na vyzvanie ale vrátila. No keď som si pýtala peniaze ktoré som jej požičala naposledy, tak si ma zablokovala na FB a na správy ani telefonáty nereaguje. Takže ja mám v tomto jasno...... Peniaze už nikdy nikomu nepožičiam.

jaskolka
27. apr 2020

Normálne jej povedz, že peniaze jej nepozicias, a hotovo. Nechápem tiež, prečo potrebuje peniaze na nahlásenie adresy na poste,alebo aký dôvod ma, pýtať si peniaze? Očividne ma kde bývať, a zrejme ani od hladu pri otcovi a strýkovi neumrie, kým si dačo nenájde. To, že ona je nezodpovedna, nie je tvoj problém. Proste jej povedz, nie, ani nijaké dôvody uvádzať nemusíš. Nie a basta

mergimar
27. apr 2020

ja by som jej jednoducho povedala tak ako je. Su to vase peniaze(tvoje a partnerovo). Tvoj partner si nezela, aby si jej poziciavala. No a nechces, aby ste sa kvoli tomu pohadali. Okrem toho kedze staviate, mozu prist aj nevidane vydaje, potrebujes mat rezervu. A nech si mysli co chce.

gladys_07
27. apr 2020

mne pride zvlastne ze ona tlaci na to aby si jej pozicala. Moze akurat poprosit a dufat. Ja by som sa vyhovorila na muza, ze nedovoli, ked staviame 😀

deti95060810
27. apr 2020

koľko potrebuje požičať? Ak to nie je veľa tak na tvojom mieste by som jej požičala.... Lebo vieš keď požičiaš a dotyčný nevráti resp. má s tým problém tak ho tak rýchlo neuvidíš - stará známa vec....😉

jenny224
27. apr 2020

Ona tlačí na teba, ze potrebuje peniaze? To kde sme. Nie si banka. Povedz - nie, nemám-, nič jednoduchšie a účinnejšie ešte nevymysleli. Hlavne teda keď ich ťažko vracia, niet nad ciim uvažovať.

suzitok
27. apr 2020

Ja mam tiez taku susedku, sem-tam pride, ze potrebuje požičať 5-10€, ale vzdy aj vrati vtedy, kedy povie....preto nemam problem požičať...a vidím ju z okna ked ide z obchodu, ze ma v rukach chlieb, vajíčka, proste naozaj nakúpi potrebne veci...
Ak by na mna niekto tlacil, to je u mna stopka.... veľmi dlho som sa ucila povedat "nie" , ale su ľudia, ktorym proste nepožičiam....
Inak nerada požičiavam, uz to ani nerobim, akurat tato susedka je vynimka....ale napriklad teraz sa ponukla, ze mi prinesie sadenice do zahrady, takze u nas je to v takej inej rovine, nemam pocit, ze ma využíva

0silvia0
27. apr 2020

@princeznasevera kolko chce pozicat? Na nejaky poplatok na poste? To musi byt len par eur, nie?

lienka116
27. apr 2020

@princeznasevera jednoducho jej napíš, nie nepožičiam. Bez vysvetľovania. Nemusíš, nie si jej banka. Ja osobne som 2x v živote požičala peniaze a 2x som to oľutovala. Ešte boli obe na mňa oduté, že som si pýtala svoje peniaze naspäť. Pritom nešlo o malú sumu, ale o slušnejší peniaz. Vrátili horko ťažko po xy výzvach a to bol posledný deň, kedy som sa s nimi videla. Prerušili so mnou kontakt. Odvtedy som si povedala, že už nikomu nikdy nič nepožičiam a toho sa držím.

lenuliatko84
27. apr 2020

Určite jej nepoziciavaj.stratis peniaze a aj kamaratku

princeznasevera
autor
27. apr 2020

Pyta 20 eur. Ja ale nevidim na co to ozaj minie ale ona dost pije a fajci. Byva u toho stryka aj z otcom a este sa rozculuje ze mu musi mu playit za najom 100 euro. Moj partner povedal,ze jej mam povedat,ze ma ist robit a zarabat si lenze ma este aj exekucie takze....

princeznasevera
autor
27. apr 2020

A zas sa bojim,ze ked by sme jej poziciali tak potom bude chciet viac a viac. Ja som jej sice hned povedala,ze mame teraz kopec vydavkov s muzovou prerabkou na chalupe a ona na to,ze tak aspon 10 nech jej poziciam

marsmykkok
27. apr 2020

@princeznasevera ja by som požičala toľko, koľko by mi nechýbalo ak mi nevráti, teda u mňa maximálne 10 eur. Zase pomáhať si treba, ale nie na úkor seba alebo svojej rodiny, teda nešla by som do rizika že ak mi náhodou nevráti tak budem mať problémy

pieksamaki
27. apr 2020

@marsmykkok
Ja by som fakt radsej potraviny kupila....nerozumiem...ak tak malo chce pozicat...tak to chce na zakladne potraviny....

moninah
27. apr 2020

@princeznasevera Ak ma za co fajcit, ma za co aj jest. Toto mna vie vytocit. Ja by som nedala. Ani by som nemala vycitky svedomia.

3009
27. apr 2020

@princeznasevera Ja som voľakedy takto párkrát požičala kolegyni, ale potom si na to zvykla, tak som povedala,že muž nedovolí a viac neprišla. Treba rázne povedať nie.

0silvia0
27. apr 2020

@princeznasevera povedz jej, ze jednoducho za inych okolnosti by si jej pozicala, ale teraz jednoducho nemas. Posli jej link na nejaku pracovnu ponuku, predpokladam, ze sa urazi a neozve sa😎

amelia000
27. apr 2020

@princeznasevera fajci a pije? A nato ma? Joj ja by som jej tak uprimne ako som uz jednej povedala ze nekup si cigy budes mat 3e a nekaslala som sa s nou. Ak nato nemam nepijem a nefajcim. Len to bol pripad ze si radsej kupim cigy ako chleba pre deti..🤬🤬🤬🤬

yipsylonka9742
27. apr 2020

"Da sa vobec takeho cloveka zbavit? " tvoja posledna veta

Boze ludia dobri! Trochu ludskosti by sa patrilo a bola by na mieste..
Ocividne ti peniaze az tak ako jej nechybaju ...
Nestane sa ti nic ked jej pozicias (nacokolvek..to uz riesit nemusis - ludia si myslia ze ti co nemaju peniaze potrebuju iba chleba a vodu - nonsens)
A nepovysuj sa mozes skoncit tak ako ona bez penazi tiez..
A je normalne vo svete, ze ludia bezne prisppievaju slabsim..

juliet86
27. apr 2020

vies je ina mat kamaratku ktora sa necakane dostane do problemov a nestacia jej rezervy (pendleri s oracou a hranicami. nahly uraz hospitalizacia havaria kradez a podobne veci) a ine chorobnu pijucu fajciacu neplaticku. povedz nie

solange7
27. apr 2020

@princeznasevera nepoziciavaj jej. Dobre ti radia ostatne baby a aj ja. Povedz jej, ze momentalne nemas nazvys a skus to s tou pracovnou ponukou. Inak sa z tych sraciek baba nevyhrabe. A bude kazdy mesiac pytat peniaze. Strasne ako niekto moze dopadnut...

maris5
27. apr 2020

Tych 10 € by som jej pozicala a budes mat pokoj. A kedze ti to nevrati (ani by som ju nepytala) tak mas dovod jej viac nepoziciavat. Za tych 10€ by mi to stalo. A priatel o tom nemusi vediet.

marsmykkok
27. apr 2020

tie čo silou mocou nepožičiavať, by som chcela vedieť ked by ste boli na druhej strane ako by ste to brali, keby máte kamarátku, viete že má peňazí dosť, vám neostane ani na chlieb a nepožičia vám nič. Toto vzťahy veľmi naruší. Treba byť opatrný a nepožičiať veľa, lebo môže nevrátiť a človek to nevymôže, ale zároveň sa neotáčať chrbtom.

amelia000
27. apr 2020

@marsmykkok nema na chlieb ale na cigarety a alkohol nato ma?keby som bola na druhej strane tak si poziciavam v prvom rade od rodiny...po dalsie by som drela na hociakych brigadach a po tretie netlacila na kamosku aby mi pozicala xykrat peniaze...ved to je len obycajna vyzierka taky clovek...

lula313
27. apr 2020

Dobre, ale 20 EUR nie je veľa, ani tá to nespasí pri stavbe domu. Čo za to kúpis? Jedno vedro stierky? Meter štvorcový dlazby? Odo mna naj kamarátka pýtala 15000eur(potrebovala kvôli hypotéke), našťastie som vtedy práve kupila auto, tak som sa mala na čo vyhovorit, cize som jej ponúkla, že môžem pozicat len 3jku(hodnotu, ktorú by som mohla oželieť), našťastie jej potom požičali rodičia, ale je to nepríjemne, keď niekto pýta peniaze. V tvojom prípade je tam sanca, ze keď ti tých 20eur nevrati, nebude pýtať dalsie...

yipsylonka9742
27. apr 2020

A preco mas kamaratku zo "slabsich" pomerov ? Ked je ocividne, ze ty si z tych "lepsich pomerov" ? Lebo si ju vyuzivala tiez?
- ako garde, ked bolo treba?
- ako hladkanie ega, ked bolo treba? ( cize nebola taka nastajlovana a vyobliekana ) a vsetci pozerali na teba
- taketo typy ako ty sa potom este na takychto ludoch aj smeju s ostatnymi tebe podobnymi a TOMU SA HOVORI VYUZIVANIE ... nie tomu ze si pozicia a vrati ...
V celom tomto ju ty podla mna vyuzivala viac ..

miriam11
27. apr 2020

Ak ich chce, nech si ich pýta od tvojho muža. Ty nemáš. Hotovo.