Ahojte
Chcem sa spýtať či ste nieko niečo podobné už neriešili.
Jedná sa o 5 ročného psíka 🙁
Majiteľka bohužiaľ je zdravotne veľmi chorá a od budúceho týždňa bude umiestnená do DOS.
Bohužiaľ psíka si nemôže nikto nechať z rodiny nakoľko sú tam maličké deti, zdravotné dôvody a aj časové dôvody...
Nie psíka nechceme dať na ulicu!
Aj sme kontaktovali slobodu zvierat ale ich prístup ma veľmi zamrzel a nahneval zároveň 😡
Uvažujeme ho dať na inzerát...
Psík je Yorkshirsky teriér - fenka. Cipovana bohužial na majiteľa ktorý už zomrel, a nedali sme ho papierovo prepísať
A prosím odpuste si komentáre však si ho nechajte! Keby bolo na mne mám doma veľmi veľa psíkov nakoľko ich milujem ale nemôžem 🙁
Ako by ste poradili ...?
Ďakujem moc
skús aj menšie útulky,, na slobodu zvierat som počula rôzne názory.. a určite aj tie inzeráty na internete, yorkshir si podľa mňa rýchlo nájde domov
Odkiaľ si ?
Ja by som ju dala v prvom rade vykastrovať, aby ste sa vyhli tomu, že sa dostane do rúk množiteľa. A potom darovať cez FB, bazoš... Sloboda zvierat tradične bez komentára 🙄
yorkshira si urcite niekto vezme. davaj inzeraty kadetade. aj na fb - marketplace. a ved mozes zacat aj tu. pridaj fotku a mesto
prepísať čip na majiteľa u veterinára nie je vôbec žiadny problém.
Fb skupiny vyskúšať
Ja by som sa obrátila na nejaké OZ, kde záujemcov preverujú pred tým, ako im zviera dajú. Som si istá, že na yorka sa ozve plno ľudí, ale útulky sú plné, nikto vám ho len tak nevezme, primárne sa riešia zvieratá zo zlých podmienok... a taktiež tým predídete tomu, že sa vám ozve tisíc ľudí čo chce yorka zadarmo. V OZ by šlo do domova za adopčný poplatok /ak sa nemýlim/ a to už odradí isté % špekulantov. A jednoznačne súhlasím s tou kastráciou.
Ďakujem za rady
Vykastrovana je. Psík sa nachádza v Bratislave ale ako pôjde majiteľka do DOS tak na chvíľku sa zoberie do SC.
Ďakujem ešte raz vyskúšam ju dať aj tu na inzerát a teda aj na iné stránky bazaru. Dúfam že sa nedostane do zlých rúk.
...viem, že sú plné utulky...len sloboda zvierat mi ich konaním vyrazila dych. Ich podmienky boli že psík musí byť kastrovany, čipovany, ockovany nie staršou vakcínou ako 14 dni, podpísaná darovacia zmluva a poplatok 150€ 😡😡
Pripadalo mi to ako keby som predávala napr auto ...
Ešte vám ďakujem
A čo si čakala, že Sloboda zvierat robí zadarmo? Vieš koľko majú výdavkov? Veterina, lieky operácie....ľudia majú byť zodpovední!
Nech sa psík dostane do milujúcej rodiny👍
A ešte som zabudla dopisat, že sloboda zvierat sa vyjadrila aj tak ako som písala vyššie, alebo ako druhá moznost.
Pustiť ho na ulicu a zavolať mestských policajtov - vtedy že to bude zadarmo ..
A mali pravdu.
@mondolina a koľko dostávajú € od ľudí
Nie len raz som im posielala peniaze, granule, deky....
Každý sa môže dostať do nejakej situácie kde musí konať rýchlo...
@mondolina ako v čom mali pravdu?
Pustiť na ulicu?
Mne nerobí problém im dať nejaky poplatok ale 150€ je podľa mňa veľa!
V tom že keď nechcete platiť tak to spraviť takto.
@mondolina
A to im už tých 150€ chýbať nebude?
Je to nahlavu...
Skúsim cez inzerát radšej
Poznám aj iné OZ kde sú už fakt niekedy zúfalí, nemajú kapacity, personál, peniaze ....
Veď aj tak by si 150€ nedala...
Naozaj je 150 eur az tak vela za to, ze vas odbremenia? Nestoji vam to za to, ze o psika bude postarane a overia do akych ruk sa dostane? Treba si uvedomit, ze kym sa pes umiestni, potrva to minimalne niekolko dni a oni s nim maju vydavky...nemyslim si, ze by na tom zarabali... A aj keby im nieco ostalo, vdaka tomu mozu zachranit ine zvieratka, ktore nemali to stastie a na ulici ich nejaky chrapun naozaj vyhodil, lebo mu bolo luto tych 150 eur ach, nepochopim take konanie... Vsetci by chceli vsetko zadarmo. Uz ked nie som schopna sa o psa postarat sama, aspon z ucty k cloveku, ktory toho psa miloval obetujem tych par eur
Áno je pre mňa veľa 150€ a nemôžem ich dať!
Ja nehovorím že by som im niečo nedala ale táto suma je vysoká, môj názor!
To je fakt smutne
Rodina sa nevie poskladať na 150€? Neviem si predstaviť keby bol pes chorý,resp. by potreboval operáciu...
Praktiky Slobody zvierat sú už na TO...radšej potom nejakému OZ, je ich veľa, čo sa zaoberajú vyberaním psíkov z osád...obrátila by som sa na nich.
@mandarinka555
Myslíš, že Oz nepotrebujú peniaze?
@mondolina ako môžeš porovnávať operáciu? Ach...
Dakujem za informácie ...
Prečo ? Veď aj tu ide o ďalší život toho psa a jeho kvalitu.
Ahoj, ja by som si psika kľudne zobrala.
@lesanka845
To je veľmi pekne od vás ...
@mondolina Porovnávam praktiky Slobody zvierat a OZ...nie peniaze .
Ponuknut ho darovat - cez inzeraty na bazosi, na facebooku v miestnych skupinach a pod.
Co ine?