Nedávno som bola v jednej gastro prevádzke na toalete. Míňala som sa s pani, ktorá len šepla - "to nie ja". Som sa aj usmiala - však zvyčajne všelijaký odor zostane, ak je malý časový rozdiel medzi 2 návštevníkmi. 😉
V časti s umývadlom nebolo teda cítiť nič, v samotnej miestnosti, kde bola toaleta, už to "zaváňalo". No čo už. Spravím, čo treba a už ma tu nie je. Ako som však otvorila smetiak vedľa toalety, skoro ma natiahlo. V koši totiž trónila plná nevoňavá plienka. Ktovie odkedy, lebo už sa schyľovalo k záverečnej. A v skutku neotvoriac ten kôš, nie je šanca zistiť, že to ide odtiaľ pri bežnej návšteve.
Hmmmm - prečo to niektorá mamina spraví? Nemyslí na to, že ten kôš bude vynesený až na konci dňa a ten zápach ešte "obšťastní" x ľudí, ktorí toaletu použijú? Či to aj doma si hodí nakadenú plienku do kúpelkového koša bez ohľadu na to, že tam bude niekoľko hodín?
A kam vlastne s plienkou v cudzom prostredí?
Za mňa by bolo asi najlepšie, keby si vo vlastnej réžií to vyriešila. Ideálne by to teda asi bolo aj personál gastro prevádzky. Zabaliť a pri odchode teda z toho WC vziať a vyhodiť vonku pri kočíkovaní na najbližšieho KONTAJNERU - nie malého smetiaka na zastávke. Isto, je to oštara. A tak B variant. Povedať personálu, že takto a takto. Asi som idealista, teda dúfam, že by ten smetiak vyniesli do kontajnera skôr, ako si urobia hanbu a zistí to niektorý hosť ako ja.
Či máte iné rady, kam s plnou plienkou?
@nur_elbe Tak podľa mňa okadena plienka patrí do koša, nikam inam! Ako to vyzerá na wc sa má postarať každá prevádzka, je to ich vizitka. Takže treba umiestniť okrem košov na wc aj hygienicke vrecká. Druhá vec je, že ja ako matka si ich vždy nosim so sebou a smradlavu plienku predtym než ju hodim do koša, zabalím. Ale keby som sakel práve nemala a nie je ani k dispozícii na wc tak plienku proste zrolujem a hodím do koša, určite ju nebudem nosiť so sebou.
Plienky do mikrotenoveho sacku a tak normalne do kosa.
@nur_elbe Takze podla teba si mamina mala tu plienku vziat so sebou naspat k stolu, dojest, dopit kavu a potom vonku hladat velky smetiak?
Alebo nedojest a rovno utekat prec?
Pouzita plienka patri predsa do kosa, do kosa na wc. Este kebyze napises ze preco ju niekto vyhodi do kosa v inych priestoroch (na terase, na chodbe, priamo v restike...), ale ze na wc... ja tiez vzdy nosim so sebou vonave vrecka na to urcene, zabalim a hodim do kosa.
Toalety upratuju viackrat denne, myslim ze v gastre je to povinnost.
@nur_elbe ja budem za humusacku pre teba, ale ja som vcera hodila pokadenu plienku v restike vo wc do kosa a nebyt tejto temy, ani by som sa nad tym nezamyslela. kam inam ta plienka patri ako do kosa vo wc? zabalim do sacku, ktory je v toaletach na vlozky a hodim do kosa. urcite by som s pokadenou plienkou nechodila dalsie 2 hodiny po OC a ani by som neutekala vonku na parkovisko hladat smetiaky.
@nur_elbe čiže matka má vziať "nevonavu"plienku so sebou, ísť trebárs ešte po obchodoch, potom sa najesť, či na kávu...vidno,že zrejme ešte nemáš deti lebo inak by ti taka hlúposť ani nenapadla
To fakt? Tie toalety sa pravidelne kontrolujú, dokonca tam vidí taky papier, aj s podpismi, kto kontroloval (cca každú hodinu) a teda aj ma pri kontrole vyniesť tie koše. Presne na to slúži koš v toaletách, okrem toho, keď ma k dispozícii obchodný dom aj prebalovaci pult, tak logicky že plienky idú do koša, čo si si myslela?
A nie, ani mi nenapadne nosiť so sebou ešte nejaké voňavé sáčky na plienky a predstav si, aj doma mám vo WC obyčajný kos z Kiku, kde je obyčajny sáčok a tam hazem plienky. Určite nebežím s každou plienku vonku do kontajnera.
@nur_elbe joooj, urobila si mi den 🙂
Ja pracujem v hracom centre. Pri prebalovacom pulte mame kos a saciky pre taketo pripady. Sem tam robime kontrolu. Ked nieco, vynesieme to von do kontajnera. Neviem si predstavit, zeby sa mi po centre promenadovala mamicka s osratou plienkou v kociku. 😂😂😂😂😂
Btw, ked som mala decka mensie, tiez som ich hadzala do kosa 🙂
Autorka asi ešte deti nemá. V praxi zistí 😄
Určite do sáčika a potom môže vyhodiť do koša ... Sáčiky treba pri sebe nosiť vždy, keby mala okakané oblečenie, tiež to nevyhodí do koša.
@nur_elbe a kam inam s plnou plienkou ako do koša? to sranduješ, že si ju má zobrať so sebou a ešte hodinku s ňou posedieť v reštike, kým jej prinesú jedlo a naje sa, nie? alebo špacírovať po nákupnom centre? Ani doma som neutekala s každou plienkou rovno do kontajnera, smetiak na balkóne, tam išli plienky a keď som išla von, tak som zobrala vyniesť komplet smeti.
Toalety v nákupných centrách alebo reštikách sa kontrolujú pravidelne niekoľkokrát za deň (alebo teda mali by sa), takže ak zistia nejaký "nadštandardný" problém, tak je na nich, aby ho odstránili.
Tak v kazdom normalnom OC je na to miestnost s prebalovacim pultom.ak som v restike a nemaju miestnost na prebalovanie tiez by som to riesila kosom na wc..
no mat tvoje problemy😅
@viestta pis prosim menej realistickejsie, lebo som si to hned predstavila a to pred nakladanim obedu do taniera nie je bohvie co 😅 inak tento mamickovsky folklor, chodit v ogrcanom tricku, som nejako nikdy nepochopila. Asi som divna, ale ja som si vzdy obriadila pogrcane babatko, ciste vonave odlozila do postielky do zvysenej polohy, aby apokalypsa nepokracovala, a obratom som riesila hned aj seba. Tie 2 minutky nikoho nezabili a potom sme pokracovali v papani, krmeni, ak bolo treba 😊 vela zachyti latkova plienka prehodena cez babo
Mne sa to tiež občas stalo v robote, že prišli s bábätkom na vyšetrenie a pokakanú plienku, bez toho, aby ju dali do sáčku, hodili do koša. Akože potom nám smrdí celá ambulancia, ich nenapadlo.
@marzuz89 Tak niektoré deti grcaju viac, niektoré menej. Moja negrcala skoro vobec, vlastne som nemala ani raz grcku na tricku. Ale napriek mojej skúsenosti verím že existujú deti s refluxom, alebo také čo proste grcaju často a veľa. Ty si prezliekla za dve minúty a malá si pokoj, iné prezliekajú aj 15krat za den.
Vždy som nosila mikrotenove vrecka v prebalovacej tasticke. Stalo sa asi 2x za zivot dcerky, ze som ich bola nutena aj pouzit. Od hanby by som sa prepadla, keby komukolvek s takou plienkou znepríjemním deň. Podobne ako ked vidim nezabalenu vložku v koši, nevycistenu toaletu... Zamyslam sa pri takychto zážitkoch, kde sa vytraca dôstojnosť zeny. Len tolko k tejto téme.
asi by stačilo zabaliť do mikr. sáčka...smrud by sa eliminoval. ... sa mi nezdá žeby vynášali kôš v reštike menej ako raz denne...