Ahojte. Už som počul rôzne názory, že s otvoreným vínom rýchlo do chladničky a vzápätí ma niekto presviedčal, že tam sa pokazí a musí sa skladovať pri izbovej teplote. To isté s likérom. Ako je to všeobecne s alkoholom? Kde ho skladovať? Likér by vraj mal byť v chladničke až po otvorení, víno by naozaj malo zostať po otvorení mimo chladničky? Ako to je? Díky za rady.
Tak podľa mňa, všade kde sa dostane vzduch, (kyslík) tak to rýchlejšie podlieha skaze. U vín je to rýchlejšie, tak by som ich sklaladovala v chladničke a čo najrýchlejšie spotrebovala. Čo sa týka alkoholu a likérov, tak tie vydržia dlhšie, aj mimo chladničky, ale tiež by som ich radšej držala v chlade a ak by som ich nevypila, tak by som ich dala aspoň do nejakých dezertov.
podla mna vinu velmi neprospeje chladenie, ohrievanie, chladenie - ani zatvorenemu a o to menej otvorenemu, takze chlad chlad chlad
ak mám otvorený alkohol dám ho do chladničky na vino
vino nestihnem skladovat otvorene nikde pretoze ho hned dopijem
tiež davame všetok alkohol do chladničky na vino, nemusí tam byt iba vinko.
o chladničke na vino som nikdy nepočula. teda viem že su, su cih plne vinarničky, ale žeby sa davali aj do domacnosti?
Liker neviem, ale mame doma taku pumpicku s vrchnakom na vino. Da sa vrchnak cez ktory sa pumpou vysaje z flase vxduch, vrchnak to udrzi. Potom dam vino do chladnicky. Ale zase nie ze na tyzden, tak 2-3 dni najviac