Ahojte, pri veľkom upratovaní som mojim pubertiakom našla z minulého roka nevybuchnuté funkčné petardy (nakúpili si to sami, nikto ich v tom nepodporuje, keby náhodou si niekto myslel, že som im to dovolila...). Tento rok je hlučná pyrotechnika už chvalabohu zakázaná, takže v žiadnom prípade im to nemienim dať. Ako to zlikvidovať? Do smetiaka sa to bojím dať, aby to chudákom smetiarom náhodou pri manipulácii nevybuchlo... Patrí to medzi nebezpečný odpad a je možné to zaniest napríklad na zberný dvor ako nebezpečný odpad? Máte niekto skúsenosť? Ďakujem za odpovede
Odkedy je zakázaná ? neviem o tom
@klarissa25 no, je mi jedno či je alebo nie je zakazana, proste im to nedám... Toľko návštev chirurgie už máme za sebou z rôznych príčin, že si nepotrebujem privodiť ďalšie problémy... Chcem to proste zlikvidovať, len neviem, akým spôsobom...
Daruj zodpovedným ľuďom, ktorí s tým nebudú trieskať barskedy, ale len vo vyhradenom čase. Muž, ty, poznáte slušných susedov, kolegov, rodinu
@sisska96 2.1 Celoročný zákaz vybraných druhov
Zavádza sa celoročný zákaz používania pyrotechnických výrobkov kategórie F2 a F3, ktorými sú petardy, zábleskové petardy, batérie petárd, batérie petárd s externou oporou, batérie zábleskových petárd, batérie zábleskových petárd s externou oporou, výmetnice, míny, rímske sviece, rakety obsahujúce pyrotechnickú jednotku, ktorej hlavným efektom je hluk, a kombinácie obsahujúce ako prvok petardy alebo zábleskové petardy (čl. I bod 5. novely, § 53 ods. 2 zákona o výbušninách).
@jaja1979 keď to dáš do vody a necháš rozpustiť, tak by to už nemalo fungovať, či?
Tak ked to chces znicit tak staci ich namocit do vody a vyhodit, a to netreba ani zakladat diskusie a podobne
@klarissa25 keby to boli nižšie kategórie, do vody nie je problém namočiť... Toto sú tie zakázané. Chcem to zlikvidovať tak, aby to nikomu ani v budúcnosti neuškodilo a keď voda vyschne, netuším, čo to môže urobiť. A myslím si, že môžem založiť akúkoľvek diskusiu, ktorá nikomu neubližuje, nikoho neosocuje a nie je ani vulgárna a všetci sa slušne zapojili... Ďakujem všetkým ktorí sa normálne vyjadrili.
Nie je zakazana vsetka hlucna pyrotechnika….