Kam s nevybuchnutou pyrotechnikou?

jaja1979
18. dec 2024

Ahojte, pri veľkom upratovaní som mojim pubertiakom našla z minulého roka nevybuchnuté funkčné petardy (nakúpili si to sami, nikto ich v tom nepodporuje, keby náhodou si niekto myslel, že som im to dovolila...). Tento rok je hlučná pyrotechnika už chvalabohu zakázaná, takže v žiadnom prípade im to nemienim dať. Ako to zlikvidovať? Do smetiaka sa to bojím dať, aby to chudákom smetiarom náhodou pri manipulácii nevybuchlo... Patrí to medzi nebezpečný odpad a je možné to zaniest napríklad na zberný dvor ako nebezpečný odpad? Máte niekto skúsenosť? Ďakujem za odpovede

klarissa25
18. dec 2024

Nie je zakazana vsetka hlucna pyrotechnika….

sisska96
18. dec 2024

Odkedy je zakázaná ? neviem o tom

jaja1979
autor
18. dec 2024

@klarissa25 no, je mi jedno či je alebo nie je zakazana, proste im to nedám... Toľko návštev chirurgie už máme za sebou z rôznych príčin, že si nepotrebujem privodiť ďalšie problémy... Chcem to proste zlikvidovať, len neviem, akým spôsobom...

cacianka
18. dec 2024

Daruj zodpovedným ľuďom, ktorí s tým nebudú trieskať barskedy, ale len vo vyhradenom čase. Muž, ty, poznáte slušných susedov, kolegov, rodinu

jaja1979
autor
18. dec 2024

@sisska96 2.1 Celoročný zákaz vybraných druhov
Zavádza sa celoročný zákaz používania pyrotechnických výrobkov kategórie F2 a F3, ktorými sú petardy, zábleskové petardy, batérie petárd, batérie petárd s externou oporou, batérie zábleskových petárd, batérie zábleskových petárd s externou oporou, výmetnice, míny, rímske sviece, rakety obsahujúce pyrotechnickú jednotku, ktorej hlavným efektom je hluk, a kombinácie obsahujúce ako prvok petardy alebo zábleskové petardy (čl. I bod 5. novely, § 53 ods. 2 zákona o výbušninách).

lenkakravcova
18. dec 2024

@jaja1979 keď to dáš do vody a necháš rozpustiť, tak by to už nemalo fungovať, či?

sisska96
18. dec 2024

@jaja1979 Ale cez Silvestra môže...

klarissa25
18. dec 2024

Tak ked to chces znicit tak staci ich namocit do vody a vyhodit, a to netreba ani zakladat diskusie a podobne

jaja1979
autor
18. dec 2024

@sisska96 kategórie F2 aF3 sú zakázané celoročne.

jaja1979
autor
18. dec 2024

@klarissa25 keby to boli nižšie kategórie, do vody nie je problém namočiť... Toto sú tie zakázané. Chcem to zlikvidovať tak, aby to nikomu ani v budúcnosti neuškodilo a keď voda vyschne, netuším, čo to môže urobiť. A myslím si, že môžem založiť akúkoľvek diskusiu, ktorá nikomu neubližuje, nikoho neosocuje a nie je ani vulgárna a všetci sa slušne zapojili... Ďakujem všetkým ktorí sa normálne vyjadrili.

leeo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ekira1
19. dec 2024

@jaja1979 do vody, tak sa správne likviduje pyrotechnika. Rozmočí sa, rozpadne a môžeš to vyhodiť.