Ahoj mamičky,idem si k vám po radu.Prosim Vás kde sa dá sťažovať na obecného detského doktorka.Ide o to, že už viac krát sa stalo, že nedodržiava ordinačné hodiny,do práce nepríde, nedá žiaden oznam ani len nezdvihne telefón.Nebere ohľad na to že človek stojí vonku v daždi s chorým dieťaťom.Nepride mi taký prístup správny.Ano viem že môžem dr zmeniť ale nemám momentálne takú možnosť.
pochybujem ze staznost zmeni charakter a postoj k praci toho cloveka. namiesto investovania energie do hladania moznosti staznosti, skus investovat energiu do hladania moznosti zmeny lekara. nedoverujes mu teraz a urcite nebudes ani po vybaveni staznosti.
súhlasím - zmeň lekára, inak čo sa týka zdvíhania telefónu - ak by lekár mal zdvíhať telefón tak veľa detí teda nevyšetrí, u nás berie telefóny sestrička ale tiež nie vždy - lebo aj berie krv aj ide k doktorke ak treba, aj chodí do labáku.....čo sa týka oznamu že nepríde do práce - tak pri doolenke je to reálne, ale ak lekár ochorie určite nepôjde do práce aby vyvesil oznam, takže ak je to niekde v obci mala by to urobiť sesrička
rovnako nie je jeho povinnosť zobrať dieťa mimo ordinačných hodín(aj keď s ním stojí mamička na daždi), treba si pozrieť ordinačné hodiny lebo u nás je tam napr.doktorka od 7-15:00, ale ordinačné hodiny má len od 7-13:00
Staznost ti problem asi nevyriesi, a nejako sa mi nezda, ze by takto nechodil do roboty, keby mu pride kontrola tak mu mozu vziat aj licenciu, no kazdopadne ked sa ti nepaci zmen ho, neviem ake mas alebo nemas moznosti, ale vzdy sa da nieco podniknut
@mogaa Doktor nemá sestričku, všetko robí sám.To že nezdvihne telefón, keď mu ráno v daždi čakajúci rodič volá či príde alebo nie normálne nepríde.Bolo by najlepšie dr.zmenit, viem no momentálne som v situácii kedy to nie je možné.Preto som myslela na sťažnosť, nejaké pokarhanie od kompetentných.
@mogaa Nepísala som o ošetrení mimo ordinačných hodín ale o tom, že ak má byť v práci od 7:30 a vy tam stojíte s chorým dieťaťom od 8:00 do 8:45 voláte či príde a on nezdvihne,nie je to postoj aký by rodič čakal.
ťažko sa vyjadriť k danej situácii, lebo to mohla byť situácia keď bol lekár chorý- a ak je niekto chorý, nepojde do práce a nebude brať ani hovory alebo bol na ceste detto v aute nebude brať hovory...mama mala takého všeobecného lekára(súkromný lekár nie pod poliklinikou) tiež chodil do práce kedy sa mu zachcelo, tým že bol súkromný si potreboval vybaviť veci napr.s poisťovňami a podobne, ale sesričku tam teda vždy mal...to bol jeden z dôvodov prečo ho vymenila, lebo tam ordinovala viac sestrička ako lekár...ak je to súkromná ambulancia - lekár robí sám na seba, poisťovňa mu prepláca úkony a neprítomnosť v práci si vie obhájiť - napr.súrny prípad, urgentné riešenie vecí s poisťovňami a podobne...ak by pracoval pod niekým ako zamestnanec môže tam byť postih, ale ak je súkromník - robí sám pre seba...v tomto prípade nebola zanedbaná ani starostlivosť lebo k ošetreniu neprišlo...neporadím ti, podľa mňa jedine vymeniť
Ďakujem mamičky za rady,s ostatnými rodičmi sme sa rozhodli na podnet jedného rodiča napísať sťažnosť s podpismi starostovi.Ked nedôjde k náprave budeme sa sťažovať "vyššie" na kompetentných miestach.Dufam, že to padne na úrodnú pôdu 😉
Vsetci lekari patria pod dany samospravny kraj, ktory im aj dava povolenie na vykon cinnosti 🙂 takze tam 🙂 neviem, ktory ste kraj, ale takto som nasla napriklad bratislavsky: https://www.e-vuc.sk/bsk/zdravotnictvo/podnety-...