Kam odísť žiť do zahraničia za benevolentnejším systémom?

19. feb 2021

Asi nie som jediná, ktorej sa nepáči, ako Slovensko ide do záhuby. Kam by ste odišli do zahraničia, ak by ste vedeli pracovať aj na diaľku, alebo kde žijete a deti chodia do školy, nemusíte sa pridúšať na čerstvom vzduchu a testovať, ak chcete žiť?

Keď nechceme zomrieť, nesmieme prestať žiť...

tncka
19. feb 2021

Podla mna uplna blbost lebo nikde nie je napisane ze sa to o mesiac nezmeni v takom nemecku,rakusku napr. Mne to teda nevadi sa testovat,uz mam za sebou 9x testovanie a zijem🤣decko ide od pondelka do skoly,ja do prace a vsetko je tak ako predtym s malymi obmenami a ruskom na ksichte,co mi tiez neprekaza uplne az tak,ze by som zvazovala odchod niekam za hranice.

alchemilkazltozelena
19. feb 2021

@tncka cize to, ze je vsetko zatvorene a zijeme jak v base, ti tiez nevadi

autor
19. feb 2021

@tncka Niekto musí aj zostať... Takže chápem.

jaskolka
19. feb 2021

Len môj názor, toto je ešte horšie, ako vojnový stav. Lebo tam je reálne, že sa vojna skončí, ale tu vírus je hlúposť si myslieť, že "zmizne". A čím viac s nim sa budeme bit a bojovať, utekať pred ním, tým horšie. Ľudská imunita sa dokázala prispôsobiť x chorobám, vírusom, a podobne. Izoláciou to vôbec nezlepšíme, naopak obranyschopnosť organizmu len prudko bude klesať. Čiže za mňa je úplne jedno, kde žijeme.

alchemilkazltozelena
19. feb 2021

@jaskolka presne. Len skoda ze to tie tupe hlavy ktore rozhoduju o nasich zivotoch, nevedia. Resp. to vedia ale radsej si robia biznis z testov a dalsich "prostriedkov na znicenie virusu"

autor
19. feb 2021

@jaskolka Súhlasím so všetkým okrem poslednej vety. Systém neriadi vírus, preto sa hľadá rozumný systém, ktorý chápe to, čo si napísala, a nenúti ľudí do rôznych nezmyslov pod hrozbou pokút.

stanulienkat
19. feb 2021

Treba ist do Ruska k Putinovi. Tam je slobodne.🙂 Alebo k Lukasenkovi- tam covid virus nemaju.

autor
19. feb 2021

@stanulienkat Osobná skúsenosť?

autor
19. feb 2021

@stanulienkat Chápem, že ti tento stav nevadí alebo možno vyhovuje, ale načo tá irónia? Alebo si bola v Rusku aj Bielorusku?

autor
19. feb 2021

Pýtam sa na krajinu, kde je vírus, ale zároveň aj rozumná vláda. Sranda, ako si niektoré myslíte, že problémom je vírus, nie neschopnosť vlády.

@stanulienkat @tncka Podľa vás sa to rieši adekvátne na Slovensku? Preto sme sa prepadli medzi najhoršie krajiny po celoplošnom testovaní?

nafka0483
19. feb 2021

Keby sa mi nepacilo v krajine, v ktorej zijem a mala by som dost rozumu na to aby som si hodnotila, ze tu je zle a inde je lepsie, tak by som mala dost rozumu aj na to, aby som si pogooglila oficialne stranky uradov danych krajin a nasla si informacie o tom ake prisne alebo benevolentne pravidla maju.
Nielen co sa tyka sucasnej pandemie, to je to najmenej, ale ako u nich funguje skolsky system, zdravotnictvo, socialny system, dane, poistenia, co kolko stoji a ake je to dostupne, aky status by som v danej krajine mala (moznost ziskat obcianstvo, trvaly pobyt, ci uznaju vzdelanie a kvalifikaciu a mala by som moznost zamestnat sa...), zaujimalo by ma aj podnebie, klima, vyskyt prirodnych katastrof. Tiez mentalita naroda, zvyky, kultura, jazyk.
Toto vsetko je dostupne na internete, vsetko sa da najst, cize zacat poctivym reservonaim informacii a ono by sa to pekne filitrovalo, ktora krajina vychadza idealne na moje potreby, naroky, poziadavky.

Ale to chce plno casu a usilia prelustrovat si to a pozistovat, nie len hodim otazku do fora. Je to ovela komplexnejsia otazka ako sa na prvy pohlad moze zdat.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
19. feb 2021

Už len to že takúto tému píšeš ako anonym.....čo sa hambíš za svoje názory? Opatrenia sú všade na svete, nikede, väčšie, inde menšie ale ver že sú všade......Dokonca aj v takej Afrike.....je zákaz vychádzania cez noc a kto to poruší toho bijú ako žito.....takže asi by sa ti páčilo niečo takéto😉

kinderzwillinge
19. feb 2021

Je zaujimave sledovat, ako sa ludia prisposobia vsetkemu, doslova aj sibenici.
Cumim, ked citam "nevadi mi testovat sa, nevadi mi rusko, nevadi mi, ze je vsetko zavrete a nic sa neda". Nebude Vam rovnako vadit, ked Vas priskripnu a donutia ockovat, aj ked vieme, ze virus sa meni a nikto netusi, co sa prejavi po ockovani o par rokov??
Virus je v kazdej krajine, cize utekat pred nim nema velmi zmysel, ale mne sa tu nepaci kopec inych veci, ako napr smiesne mzdy a ceny ako v luxusnej krajine, druhotriedna kvalita potravin, drogerie a pod... Tiez uvazujeme, ze sa presunieme do inej krajiny.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cookie29
19. feb 2021

No tak hlavne pokial vás v tých ostatných krajinách budú čakať s otvoreným náručím. Pretože vírus je všade. Dopad na ekonomiku katastrofálny. Tu sú napríklad bary reštaurácie fitka plavárne kina atd zatvorené už skoro rok... a keď sa to znovu spustí tak predpokladám že napríklad vybavenie reštaurácií (variče, rúry, chladničky...) po ročnej prestávke nenaskočia len tak :( takze bohužiaľ budú krachy jeden za druhým.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kinderzwillinge
19. feb 2021

@cookie29 Su krajiny, ktore su na tom ekonomicky velmi dobre, resp boli pred virusom, cely tento problem riesia u nich odbornici a teda je predpoklad, ze sa aj rychlejsie spamataju.
Nasa krajina je rozkradnuta cele roky a zaujimala by ma oblast, ktora na tom nie je katastrofalne... skolstvo, zdravotnictvo.. ??

nafka0483
19. feb 2021

Ano, vo vseobecnosti sa mi paci. Su veci, ktore sa mi nepacia, alebo s ktorymi uplne nesuhlasim - ale to je v kazdej jednej krajine. Nenasla som este taku, kde by mi vsetky tie veci co som vymenovala vyhovovali ovela viac. Ak aj niektore oblasti ovela prevysuju, tak potom zas v inych je to bieda, alebo ovela narocnejsie, zlozitejsie a pod.
A to, ze niekto ti tu napise, ze aky je spokojny napr. na Cypre, tak to vobec neznamena, ze by si tam bola spokojna aj ty. Zalezi na tom co su pre teba priority, na co kladies vacsi doraz, ake mas socialne a financne a rodinne zazemie, lebo od toho sa odvija velmi vela dalsich veci...

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mogaa
19. feb 2021

Veď pokiaľ sa tu cítiš obmedzovaná, nik ťa tu nedrží.....v dnešnej dobe môžeš ísť kamkoľvek v rámci EU.....pokiaľ sa cítiš obmedzovaná a nepáčia sa ti tu podmienky, tak sa zober a nájdi si prácu v inom štáte ......ak tu nie si spokojná , tak to zmeň, nik ťa tu nedrží že musíš žiť len na Slovensku

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nafka0483
19. feb 2021

A ty mas teda problem s vladou vseobecne - s vladnutim po vsetkych strankach, alebo ti vadia konkretne opatrenia co spominas - nosenie rusok a testovanie?
Ak ti vadi vseobecne vlada, tak najdes vela krajin, kde je vlada ina, sprava sa inak, vladne inak - v podstate je asi kazda jedna krajina ina ako nasa v tomto smere.
Ak ti vadi testovanie a ruska, tak netestuju vsade, ale neviem v ktorej krajine nie su povinne ruska - mozno niekde v Afrike nie su.

Ak mas problem s vladou vseobecne a s nasim skolstvom, zdravotnictvom, socialnym systemom atd, tak musis napisat ake mas priority, co hladas, aby sa dalo lepsie poradit. Takto si dala otazku prilis vseobecne a mam z nej dojem, ze vadia ti ruska a testovanie a obmedzenia ("lockdown" co tu mame a pod.).

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
19. feb 2021

Tak v Rakusku je to lepsie, mame opatrenia, ake nie je to cista buzeracia. Na sk by som nevidela vyznam ostavat kvoli prave tej vlade, lebo to je psycho zmeska ludi bez urovne

tamialexis
19. feb 2021

k tvojej otáke : zachytila som veľmi rozumný postoj vlády napr v Kanade..tam je tuším zakazne vyslovene sa isť dať testovať bez príznakov..aj s príznakmi treba vyčkať na " prepuknutie" 24 h až potom test...a tiež náhubky nie je povinne nosiť v exterieri absolutne a v interieri obmadzene..písal o tom jeden Slovák príspevok, ktorý tam žije...na fcb..osobnú skúsenosť nemám ale zdieľam to čo sa deje podobnou optikou ako ty... ak sa rozhodneš, daj nam potom feedback napríklad z Kanady 🙂

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kinderzwillinge
19. feb 2021

@vlcik1 To nie su nazory, to je bezne v kazdej teme.
Nemam k veci co povedat, ale mam potrebu sa zapojit, tak aspon zhodim a zdrbnem...

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diewcatqoo
19. feb 2021

Pozri, v kazdej krajine su obmedzenia, s ktorymi obyvatelstvo nie je spokojne. V kazdej krajine su ludia frustrovani z toho, ze nemozu zit tak, ako predtym, ale musia sa prisposobovat niekedy nezmyselnym vladnym poziadavkam. Ak si si nevsimla, takmer v kazdej krajine v Europe sa robia protesty proti vladnym opatreniam.
Ja zijem dlhodobo v Cesku a syn chodi cele obdobie (okrem marca-maja 2020) do skolky bez akychkolvek obmedzeni ci testovania. Mozem vyjst do prirody bez ruska, mozem ist na nakup do druheho okresu, nemusim sa kazdy tyzden testovat ako moji rodicia, ktori ziju na Sk.
Koronou sme si doma presli, aj vacsina mojich blizkych tu v CR. Niektori to zvladli lepsie, niektori horsie, niektori to, bohuzial, nezvladli vobec.