Kam napísať sťažnosť na televízny program?

22. feb 2020

Ahoj baby kde napísať keď chcete nahlásiť nevhodný program pred 22:00
Poprípade nevypipane vulgarizmy

sapetka
22. feb 2020

😁

ukulela
22. feb 2020

rada pre vysielanie a retransmisiu

katarinka89
22. feb 2020

Co pozeras- nech si to pozriem

autor
22. feb 2020

Laky royal neviem či to píšem správne...začalo to cca 20:30?? Neviem presne už mám pretoceny program dozadu....reku pretocim si čo to je za show a tam výraz že p*icovina a dieťa na mňa oči ja na dieťa...akože som ostala mimo
Taký dvaja typkovia Cyklisti sa šli dať ostrihať ...a vtedy ten vyraz

veronikaszabova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
smejko25
22. feb 2020

Inak poviem ti oplati sa to nahlasovat 😁 ja som 2x nahlasila a jojka dostala raz 7000€ pokutu a raz 20 000€ pokutu 😁 maju smolu maju si to strazit....
Aj dnes isiel film 27 siat a odrazu len KURVA KURVA KURVA....nechapem naco su potrebne vulgarizmy v filmoch v TV

autor
22. feb 2020

Ja už ničomu nechapem akože to je normálny slovník???? A čo deti akože tie nedivaju tv??? Ok po 22:00 vieme ako to chodínmame si kvázi strážiť deti....ale to mám striehnuť celý deň?🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

smejko25
22. feb 2020

Nahlas to uvidis padne to na urodnu pôdu 🙂 Ja mam strasne nervy nato ked su nadavky...nehovorim ze ja nenadavam ale pred detmi si davam sakra pozor 🙂
Ked som sa prvykrat stazovala tak to bol program tie susedske Pripady ci co a to bolo okolo 10:00 a tam ze ty ku**a vyj*ana 😳😳 ja som taku nervu chytila si myslim tak super mas deti doma (vtedy som este sice nemala )normalne mas zapnuty TV a tam taky slovnik...ti pride dieta do skolky a povie toto ucitelke...

sissy27
22. feb 2020

@smejko25 ako nie že by mi prišli vulgarizmy v tv vhodné v ktorúkoľvek hodinu, ale prosím ťa, ako sa ti oplatilo nahlásiť takúto vec? 😃 aký prospech si z toho mala? Či len škodoradosť?
Mimochodom dúfam si nahlásila aj tú, čo teraz nevyhrala v teleráne 2500€ 😂

smejko25
22. feb 2020

@sissy27 jasne ze sa mi oplatilo...si vezmi sice ja som dieta vtedy nemala ale keby tvoje take poculo a potom to niekde povie v skolke/skole ucitelke ? 🙂 deti si take veci velmi rychlo zapamätaju a presne pouziju vtedy ked netreba 🙂
Proste vulgarizmy nemaju co do TV patrit a maju si nato davat pozor a hotovo 🙂 ked to mozem ovplyvnit tak preco nie 🙂
Nie na tej som sa veelmi dobre zabavila 😂😂😂

smejko25
22. feb 2020

@sissy27 dobre viem mozno teraz povies ze v dnesnej dobe ich moze pocut hocikde....ale ked nejaky pubertiak v MHD nadava tomu nezabranim ale aspon tymto v TV mozem

nini1010
22. feb 2020

Fandim ti.👍

sissy27
22. feb 2020

@smejko25 ešte raz, lebo fakt som nepochopila - ako sa ti to oplatilo? Navždy si zabránila takýmto prešľapom v tv? Už nikdy žiadne dieťa takéto veci nebude počuť skôr ako ukončí povinnú školskú dochádzku? Časť peňazí z pokuty išla tebe?
A áno, moje dieťa také počulo - 1x už ani neviem kde, každopádne prežila bez ujmy. Mne napríklad v tv oveľa viac vadia reklamy na tabletky na podporu erekcie, na hemoroidy, pani čo nerozumie svojej vagíne a podobné skvosty. Že sem tam ujde vulgarizmus je oproti tomu nič.

autor
22. feb 2020

@sissy27 súhlasím idiotske reklamy

ukulela
22. feb 2020

trocha mimo, no mne zas pride cudne, ked sa robi dabing prilis korektne, v anglictine jasne povie hedec typu stallone fuck a po slovensky jozo vajda "doriti" )alebo este leosie do kelu 🙂

petra_dizajn
22. feb 2020

neries to....

h2
22. feb 2020

Okolo Vianoc tu bola diskusia, že počas nejakého detského filmu, alebo dokonca rozprávky, išla reklama na Clavin (to je to na erekciu). 🤦

strapec
22. feb 2020

@ukulela mňa vždy pobaví pepperoni pizza predkladaná ako papriková 😀🤦‍♀️

nevludna
22. feb 2020

No tak nezabijajte cas pri hlupostiach v telke;) zalovat jak male deti😄
Nadavka nejako ublizi dietatu? Robite z komara somara.

h2
22. feb 2020

@nevludna Nadávka v telke ukazuje dieťaťu, že je normálne a v pohode sa takto vyjadrovať.

nevludna
22. feb 2020

@h2 nato je rodic aby mu to vysvetlil nie?

h2
23. feb 2020

@nevludna Ahá, takže ak rodič dieťaťu vysvetlí, že sa tak rozprávať nemá, ale dieťa to počuje ešte aj v telke (okrem toho, že to počuje bežne na ulici, či v škole) tak určite bude dieťa počúvať rodiča. Pekná teória.

nevludna
23. feb 2020

@h2 a ako chces obmedzit aby to nepoculo v skole a na ulici? Vsak kludne sa jedujte na tv, ked vam to robi radost v zivote a mate na to cas;) alebo ju jednoducho vypnite. V naucnych programoch nadavky nie su;)

h2
23. feb 2020

@nevludna Pre mňa telka nemusí vôbec existovať. Ale myslím, že je rozdiel, či dieťa niečo počuje na ulici alebo keď to je v telke, v nejakom programe vhodnom pre deti.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sovica
23. feb 2020

Kočky, ja neviem... Ak sú deti dobre vychované, tak predsa nebudú nadávať doma, v škole, na ulici alebo v dopravnom prostriedku len preto, že to počuli v TV. Podotýkam, že deti mám, dokonca puberťáka a v živote som ich nepočula nadávať. Majú vysvetlené, že pejoratívne výrazy inteligentí ľudia v bežnej komunikácii nepoužívajú.
"Hoďte kameňom" tá, ktorá ste nikdy nepoužili nejakú nadávku, keď vás niekto poriadne naštval, vytočil alebo ste sa udreli, či ináč poranili... Mimochodom, je dokázané, že nadávky zmierňujú bolesť a stres.
https://www.info.sk/sprava/130484/odbornici-sa-...
https://fici.sme.sk/c/20746231/nadavanie-sice-n...
https://vat.pravda.sk/clovek/clanok/14733-nadav...

zuzanka.zuzu
23. feb 2020

@sissy27 "ako sa ti to oplatilo" a ty robíš len veci, ktoré sa ti oplatia? nič nezištné pre spoločnosť? napríklad, aby sa ľudia trošku viac slušnejšie vyjadrovali? pekne 👎

sissy27
23. feb 2020

@zuzanka.zuzu prepáč, ale tu jediné “sa oplatilo” vidím v škodoradostnosti autorky a také veci fakt nerobím. TV dostala pokutu pár drobných (pre bežného človeka veľká suma, pre komerčnú tv fakt drobné) a autorka vďaka tomu lepšie spí, to je prínos pre spoločnosť naozaj významný 🙄👌 v tv sú omnoho horšie veci ako to, že 2-3x za rok im uletí nejaký vulgarizmus a aj to vždy v programoch, ktoré dieťa nemá čo pozerať už len z princípu (a poväčšine aj dospelí by si mohli pustiť niečo kvalitnejšie). Ale tak smietku v cudzom oku vidieť oveľa viac ako brvno vo vlastnom, že? 😉