rada by som išla na vysokú filozofickú zo zameraním na prírodu tak kam na strednú ? Stačí ak pôjdem na gymko ?
P.S. viem že tato stránka je pre staršie ročníky ale zaujíma ma aj názor druhých .
gymnazium je urcite najlepsia volba pre hocijaku VS
Určite gymnázium, ak chceš pokračovať na VS
filozofická so zameraním na prírodu? 🙄
filozoficka so zameranim na prirodu neexistuje, ale gymnázium pripravi asi najlepsie, pripadne mozes vyskusat strednu veterinarnu, napr v Nitre je taka skola
Ja som chodila na hutnicku priemyslovku a odtial som isla na filozoficku a bez problemov.
Ale aky odbor chces študovať?
Ja som vyštudovala filozoficku a nič prirodné tam nebolo 😉
@katyusa25 Ak mozem poradit, nechod na humanitne zameranu VS, ak sa chces potom uplatnit niekde v zamestnani. Co potom s takou filozofiou? Videla si niekde dopyt po filozofoch? Mne to tiez prislo na ZS ako super terno, a teraz vsetci s humanitnymi VS maju problem zamestnat sa a maju zamestnanie, na ktore staci stredna skola.
Vseovecne gymnazium a pocas neho si dobre rozmysli co vlastne chces studovat
Co vlastne chces studovat? alebo co by si chcela niekedy robit?
Ja mam strednu obchodnu akademiu a VŠ filozoficku. sice titul mam, ale nakoniec sa zivim s odborom strednej skoly. tiez som rozmyslala nad gymnaziom.
ono gympel je fajn, najlepsie pripravi na VŠ (teda mal by), ale mat dalsi papier k nejakemu odboru tiez nie je zle.
tiez to prave riesim s dcerou uz chce ist studovat na vysku ale prihlasku mame podavat na strednu... no nezvolili sme si gympel podla mna je to uplne zbytocne zabyte 4roky nicnerobenim len ucenim sa. zvolili sme radsej skolu s nejakym konkretnym odborom ktory ju viac pritahuje a kam by chcela v buducnosti smerovat. takze tiez to odporucam ako pise "ivanamyl" na strednej studovat odbor a ak aj potom ta bude tahat vysoka zvol si uz presne aku budes chciet a ak ta to medzitym omrzi (predsa len za 4roky sa vselico zmeni...) budes mat v ruke papier a lahsie sa uplatnis na trhu prace
Jednoznacne gymko, tam ta naucia co je filozofia a co prirodoveda a kde sa to studuje... :-/
@katyusa25 hlavne sa zamysli co chces robit, lebo a teraz bez urazky hranolky v mekaci mozes predavat aj bez zvytocneho titulu - podla mna mame kopu zbytocnych vs kt produkuju tituly ale nemaju ziadnu pridanu hodnotu ☹ toto si dobre zvaz pozri uz teraz pracovme inzeraty ake su poziadavky a plat. A vyberaj aj podla toho. Ak chces ist na VS, tak urcite gymko je najlepsie, ak si si VS nie az taka ista tak zvav aj nejaku odbornu skolu. Potom ako budes mat "vybrate zamestnanie" a budes vediet aka VS je preto naj, su pozri kde s to da studovat a ake maju poziadavky nie len prijimacky, ale pozrinaj studijny plan - predmety a sylaby...a potom uz vies pasovat aj maturitu aj na co sa teraz zamerat. 80-90% vs pozaduje matematiku a nejaky cudzi jazyk, idealne je ovladat aj pravopis/ stylistiku, cize toto odporucam davat ako prioritu a zlepsovat sa aj nad ramec poziadaviek strednej skoly...
Preco zbytocny titul a zbytocna vyska? Teraz zosnuly Pavol Paska mal skonceny odbor marxisticko-leninská filozofia, v kombinácii s marxisticko-leninskou estetikou a kam to az dotiahol - na predsedu parlamentu a vlastnictvo polovice Kosic :-/
tak bud chces ist na filozofiu alebo na prirodovedu, to su uplne odlisne skoly.....
uplne ine zameranie......
v zavislosti co chces studovat? nejake jazyky, filozofiu?....