Kam dať psa?

14. aug 2023

Rozmýšľam nad tým kam dať psa ak nebude iná možnosť.?
Ja aj synovia sa staráme o psa v rámci možností,ony chodia brigádovať ja do práce.Za ten čas je pes sám doma na dvore.Vecer sa s ním hráme,chodíme s ním na prechádzky.No podľa manžela je to málo.Vraj potrebuje celodennú starostlivosť.Muz robí doma HO.Lenze on psovi nedá ani jesť ani vodu,ani sa s ním nezahrá,proste nezáujem.Ked ide na dvor kričí že hovno nech to rýchlo upraceme buď ja alebo synovi,keďže my sme chceli psa.Aj manžel s tým samozrejme súhlasil.No vraj teraz vidí koľko práce je okolo toho a nechce psa na staré kolená.Dal mi na výber buď ostane on alebo pes.Nechceme dať psa preč no asi nebude na výber.Poradte ako riešiť túto situáciu.?

isadoraisa
14. aug 2023

ach, chudak pes

sima234
14. aug 2023

Prepáč, ale po prečítaní príspevku by pri takom mužovi u mňa zostal pes 🤷‍♀️🤦‍♀️

zuzubb007
14. aug 2023

Zbalim muza, ze moze ist to je snad jasne, nepotrebujes doma lenivca leniveho somrajuceho

aksniteb
14. aug 2023

kontaktuj chovateľa, od ktorého ste psa kúpili 🙂 určite ti pomôže s hľadaním nového domova pre svoje šteňa, tiež mu asi nie je jedno, kde skončí

mikaela1
14. aug 2023

Aj môj manžel s detmi chceli psa ja tiež, ale zas až tak som netlačíla do toho. Manzel je 3tyzdne prec a týždeň doma. Čiže starám sa o neho len ja. Ale je vychovaný a počúva na slovo. Ale nikdy by mi nenapadlo povedať ze bud pojdem ja alebo pes 🙉 a manžel ked je doma tak taka prechádzka so psom mu neuškodí 🤭 ja som rada za neho, lebo keď sa mi nechce nič a pozriem sa von na psíka tam viem, ze mam nejakú povinnosť a neležím aspoň na gauci

zuzubb007
14. aug 2023

Muz bude prepac ale uplne mimo, tak mate dvor, chodite na prechadzky tak co mate cely den nonstop mu behat za zadkom, vsak to psik vyhral ma svoj vybeh atd. Naozaj by som uprednostnila psa, ten ti da vacsiu lasku

ropucha6
14. aug 2023

Manzela by som pobalila…to co je za pristup? Zodpovednost za tvora,,ktoreho ste si dobrovolne zaobstarali?

puertorico
14. aug 2023

netreba sa viac venovať psovi . buď bude manžel ticho alebo nech ide on preč

lintu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lintu
14. aug 2023

Je kopa psíčkarov, ktorí chodia do práce a pes zatiaľ na nich čaká doma.

anshelia
14. aug 2023

Neviem prečo píšete, že muža pobaliť. Veď on psa nechcel, prečo by sa mal oňho starať. Kto ho chcel nech si zabezpečí stráženie, venčenie...
To je u veľa ľudí moderné mať psa. Susedia na 1,5 roka odišli do zahraničia, zvery čo mali doma kadekomu strkali či nechcú...teraz prišli a nezobrali si starého psa, kúpili nového 🤦

mufka1
14. aug 2023

@aksniteb pokiaľ ho ma bez papierov tak ťažko jej ho vezme s mnoziarne a možno ho dostali ani sama nevie od koho daje tomu s bazosa.Toto je veľmi zla situácia. Keby mal PP tak určite ho vezmú každá Chovateľská stanica si zoberie svoje .Ľúto mi je psíka 😭

o__o
14. aug 2023

Aku celodennu starostlivost, ved pes vacsinu dna prespi.. tvoj manzel asi nehundre len na psa, ze?

autor
14. aug 2023

Pes nemá papiere,máme ho z bazosa.Praveze aj manžel ho chcel súhlasil s tým,za predpokladu že my ostatný sa budeme oňho starať.Aj sa staráme len nedá sa 24 hodín denne.Ze mu vadí keď je doma a pes steká alebo ide na dvor a nájde si hovno alebo pes mu strčí loptu že sa chce hrať,toto všetko mu vadí.Keby bol povedal vtedy že si neželá psa tak by som nekúpila.Ale súhlasil s tým aj on.Neviem čo teraz mu tak vadí všetko.

vanilkovazmrzka
14. aug 2023

Kopec pracujucich ludi (aj mimo domu) ma psa a ten je cez den sam. Ten vas ma uz i takto nadstandard, a ked ma chlap problem a pocit, ze je to malo, co mu neda aspon nazrat a 10 min mu nehadze pocas obeda lopticku?

Ako sorry ale mam pocit ze problem je inde, nie v psovi.

hladamematku
14. aug 2023

Máš chlapa cocota a neverím že toto je jediný problém!!! Inak by ma zaujímalo ako sa dokáže tvoj muž k psovi chovať keď nie ste doma..

colsami
14. aug 2023

Nemyslim si ze tu ide o "nevenujete sa cely den psovi". Bezne majitelia psov chodia do prace a doskoly.
Tu ide o to ze Tvojmu muzovi ten pes vadi.

Ak mu vadi kazde cerstve hovno, alebo pes raz stekne, tak je mimo manzel.
Ak je pes nevychovany, nonstop na zahrade vystakuje a nezbiera sa po nom poriadne a je obkadeny dvor, vtedy by som riesila prevychovu psa a dala si viac prace so spratavanim.

vler
14. aug 2023

Pes mal ist do rodiny kde ho vsetci vyslovene chcu; vy ste teda nikdy nemali mat psa.

autor
14. aug 2023

@colsami Zbierame po ňom hovná,no stáva sa že vidí nás teší sa a vyskakuje alebo nás oblizuje.Aj toto vadí manželovi.Aj to že má chlpy a vsade sú chlpy.Vonku,do domu ho nepustame donutra.

senta_sofia
14. aug 2023

Myslim, ze u vas nie je problem pes.

viestta
14. aug 2023

U vas je problem niekde uplne inde ako v tom, ze sa vy ostatni o psa nestarate... Nechcem lustit z kavoveho logru, ale pan sa rovnako sprava asi aj k ostanym... Ja, ja, ja...

anonymanonym
14. aug 2023

Tuto fakt problem nie je pes. Vacsina psickarov chodi normalne do prace. Ono pre dospeleho psa je aj tak prirodzene prespat aj 15-17 hodin denne, podstate je ako sa tomu psovi clovek venuje ten zvysny cas mimo prace. Nerozumiem aku celodennu opateru by mal pes potrebovat 🤷‍♀️
A ak by chlap suhlasil s kupou psa a nakoniec by mu ani len tu sprostu vodu nedolial ked je s nim sam a rozculoval sa zjavne na vsetko co so psom suvisi, tak by som riesila v prvom rade chlapa a nie psa.

mamelka
14. aug 2023

Manžel je moc doma. To mu vadí 🙄 tiež budeme mat psa, ja do práce, deti do školy, ale 24h za ritou mu nebudeme. To,ze mu všetko vadi je problém v mužovi, dáte preč psa,tak si podľa mňa nájde niečo iné.

peter0123
14. aug 2023

Ja som psa nikdy nemala nikam zatvoreného okrem nevyhnutnej krátkej doby. Ale buď nechcete to psíka a hodíte na bazoš či darujete, (možno sa nájde niekto kto ho bude mať rád) , alebo ak si ho chcete nechať tak si zaobstarať voliéru, psík nebude vykonávať potrebu kade-tade, nebude vyskakovať a možno investovať aj do výcviku.

mysicka36
14. aug 2023

To čo popisujete, robí každý pes do určitého veku. Takže buď chvíľu vydržať a psa viac unavovať (aj v zlom počasí aj v zime) alebo ak sa nechcete viac snažiť, dajte psa niekomu. Aj znovu cez bazoš, keďže už ste podporili množku 😠 .
Muža nezmeníte, je to starý frfloš. No na druhej strane on psa nechcel, len s ním súhlasil. Ja sa o svojho psa tiež starám sama a aj venčím a cvičím sama.

Ja osobne nemám rada ak niekto kúpi psa a potom je ten pes nevyťažený a len sa nudí a po dvore robí zle. To si ten pes nezaslúži, on sa k vám nepýtal. Ak nieste ochotní mu dať viac zo svojho času, radšej ho dajte niekomu, kto bude viac ochotný sa psovi venovať.
Bohužial... Nesúdim vás, treba sa na to celé pozrieť pragmaticky. Ten pes si zvykne aj niekde inde, bude mu lepšie ak bude vyťažený a nielen okrikovaný.

autor
14. aug 2023

@mysicka36 Píšeš ak nie sme ochotný dať mu viac z nášho času,čo akoze mám si dať výpoveď a venovať sa 24 hodín denne psovi?Veď to sa nedá

anonymanonym
14. aug 2023

Ale ak sa nebodaj naozaj rozhodnete dat psa prec (aby teda odpoviem aj na otazku, aj ked tuto je fakt problem chlap, nie pes), tak zostava vam jedine, a to hladat mu domov. Treba sa popytat v okoli, ci by sa ho niekto neujal a ak nie, tak psika pofotit a dat to do vsetkych moznych FB skupin a pod. Holt, kupit psa od mnozitela z bazosu prinasa aj to, ze v pripade takejto situacie vam nema kto pomoct...

anonymanonym
14. aug 2023

@mysicka36 ja sa tiez staram o svojho psa sama, a to nadpriemerne, a ani pomoc v tom nepotrebujem. Ale ak by moj muz pristupoval tak ako opisuje autorka, tak by pravdepodobne mojim muzom uz nebol. A to tiez v podstate so psom "len suhlasil" - nikdy psa predtym nemal, takze mu to bolo vlastne uplne jedno.

vamajka
14. aug 2023

@sima234 Fakt? To pes by ti zarobil na hypoteku, stravu, detom na skoly? Zaujimave. Ked tak citam niektore prispevky rozum sa mi zastavuje, ze muz by siel z domu, ach boze vymenit psa za muza. A ano keby najdem hovno po psovi tiez hulakam lenze cezo mna by pes ani v dome nepresiel

simca06022011
14. aug 2023

tak nech ide chlap.. NIE PES NEPOTREBUJE celodennu starostlivost, to muzovi preskakuje a robi z komara somara, alebo si proste iba vyhladava problem. Predpokladam, ze psa nechcel. Travnik sa uprace raz za par dni u nas, jest pokym nie je stena uz tiez nedostava jest u nas kazdu chvilu, moj dostava kazdy vecer, misu ma asi aj viac ako pollitrovu, to mi za den ani nevypije... a vacsinu dna prespi.
Inak ak ste sa nedohodli pred kupou psa s muzom doma, tak je to velmi zle, ak ste sa dohodli, tak bohuzial, suhlasil, je to clen rodiny uz a vydrzi to. Dieta tiez nepojde do domova, lebo by nebodaj muza rusilo a zmysli si nieco take.
Ak tak sa popytat znamych v okoli, FB, a prinajhorsom bazos. Ale teda ja by osm na to srdce nemala :D
A to ze sa pes tesi a vyskajuje je normlana vec. Mne fakt pride, ze tvoj muz proste nema psov rad, nechcel ho (aj ked citam, ze suhlasil) a nie je ochotny sa kvoli vam nijak prisposobit. Cize to budete mat tazke debaty doma.