Ahojte, dlhodobo mám problém s chrbticou odkedy som na materskej, s držaním tela, fyzio mi poradila skúsiť jógu. Celkom sa na to teším, rada by som si aj čosi načítala, ale zaujíma ma hlavne, ako začať? Našla som na fitshakri program joga, ale nevidím niečo pre začiatočníkov. Viete mi niekto poradiť? Budem veľmi vďačná 🙂
A nemozes ist do joga centra na skupinovku?
Jogu sama doma neskusaj. Bud to budes robit nespravne a teda bez efektu alebo si mozes aj ublizit. Najprv chod na par hodin do kurzu.
Nerob to doma sama. Ak uz mas aj tak problemy s chrbticou, chod len ku skusenej lektorke. Odkial si?
Hľadám hodiny v Prešove, ale vzhľadom k tomu, že som s malým dieťaťom sama, zatiaľ som nenašla nič, čo by som časovo dokázala zvládnuť
Ja mám presne kvôli joge zaplatený fitshaker, sú tam rôzne obtiažnosti, aj ľahké, aj krátke videá, ktoré som robila na začiatku alebo nemám veľmi čas cvičiť. Ja mám sedavé zamestnanie za Pc, bolieva ma hlava, krčná chrbtica, koľkokrát sa mi krkom zle hýbe so strán. Po joge vždy cítim úľavu. Ak máš ale problémy s chrbticou,tiež by som hľadala asi najprv možnosť s nejakou lektorkou, aby si si ešte viac neublížila
@lilinka88 chrbát ma bolí presne z toho, čo opisuješ...dlhé roky sedavé zamestnanie, do toho tehotenstvo, kde som pribrala skoro 30kg a kombinácia neodlozitelne dieťa 🙂 nemám funkčný problém, skôr únavu a zlé držanie tela... Preto hľadám, kde začať, ako sa na to nastaviť, rada by som skúsila aj meditačné cvičenia, len neviem, ako začať
Vyhľadaj skupinovku, tam sa naučíš správne dychanie, držanie tela.... Sama do toho nechoď
YouTube - Yoga with Adriene
Fitshaker má aj meditácie. Ja si zvyknem dať jogu a potom ešte meditáciu
Ak nemáš možnosť skúsiť osobne, daj si do YouTube joga pre začiatočníkov a nájdi si kanál, ktorí tu bude najviac vyhovovat