Ahojte, máte niekto osobnú skúsenosť so Svedkami Jehovovymi. Ako žijú, čo vyznávajú, čo praktizujú? Viem,že chodia po domoch nahovárať ľudí a stoja v mestách s tými ich časopismi. Inak neviem o nich nic. Je naozaj vták nebezpečné tam vstupit ako sa hovorí? Zaujímajú ma vaše skúsenosti...
Chcú aby si im prepísala všetok svoj majetok.
@lejla783 to ani, to je u nich známe. Ale ako žijú? Stretávajú sa aj s inými ľuďmi okrem jehovistov?
@3009 no toto neviem či je pravda... Hovorí sa to,ale či je to fakt tak?
Bratovej snúbenica babka k nim patrí, dom je písaný na ňu. Okrem toho že nesmie ísť do kostola na obrad (nejde vnučke, ani dcére nebola) tak nejaký rozdiel v tom nevidím
pomalicky preberu kontrolu nad tvojimi zivotnymi rozhodnutiami. Zacina to nenapadne napr co s nedelami ale vrlmi rychlo ti to ovladne zivot. S kym sa mozes stykat, s ktm nie ( aj rodina ked nehraju s tebou) co s volnym casom co urobit s tvojim prijmom, proste ti budu v mene jehovi mikromanageovat cely tvoj zivot tak aby sa im do kramu hodil a tvarit sa budu pri tom ako ti strasne pomahaju. Plus vnutorna sutaz- kto vie viac ludi pritiahnut kto vie viac casu stravit na ulici aj ked nemusi atd cize si furt v stave ze robis pre nich malo a musis sa zlepsit. Cele zle
U našich doma sú na ulici ľudia čo sa hlásia k tejto sekte
Podstupis tvrde vymývanie mozgov, čo si samozrejme ani neuvedomia, ale podstupis
To sú už prepracované postupy ako vymyt mozog tak aby zo ten človek ani nebral ako vymývanie mozgu
No a samozrejme tvoj majetok je toez veľmi zaujímavá časť
Ti u nás na ulici? Oco povie, že nie sú schopní komunikovat o ničom len o bohu. Žiadna iná téma. Takze ľudia sa im vyhýbajú
Nebezpečné vstúpiť kam? 🙃 Mužova sesternica je Jehovistka. Bola kresťanka a prešla na druhú vieru. Vykrikovala nám, že ona sa sochám neklania. Kebyže je pravý kresťan, tak by vedela, že ani kresťania sa sochám neklaňajú. Klaniame sa iba Bohu a svätých si ctíme. Panna Mária bola vyhlásená za svätú, ale nebola Bohom.
No a Vianoce. Ona nemala vianočný stromček. Majetok neprepisovala ani nič také sa neriešilo.
Ešte napíšem,že by ma ani nenapadlo k nim prestúpiť. Len ma to zaujima.
@janai1 a stretáva sa so zvyškom rodiny,ktorá k nim nepatrí?
@martinmmartin no už len to nahovaranie ľudí musí byť strašne otravné a ponizujuce.
Áno, normálne sa stretávajú.
@pribinak ale ako že si neuvedomia, že keď sa oni vraj učia lákať tých ľudí,že to vraj normálne nacvičujú,čo majú hovoriť,aby ich nalákali, tak ako že si neuvedomia,že aj ich niekto tak lákal?
@eva112014 a prešla k nim aj s mužom a deťmi ak bola vydatá? Ktovie či môže niekto žiť že jeden partner je jehovista a druhy napr katolík.
To je to “čaro” vymývania mozgu
Vo Švajčiarsku svedkovia Jehovoví chodia z domu do domu a zvonia. I keď na Vianoce dávali ľuďom do poštových schránok veľmi pekne ručne vyrobenú pohľadnicu.
@pribinak smutné fakt. Napadlo ma to v súvislosti s tou Matkou Bartalos, ktorá prestúpila do nejakej Milosti,že tiež je teraz taký fanatik
@eva112014 to aj tu som videla
Tak jehovisti ...ich viera ako každá iná, len teda záleží , ako veľmi ľudia tomu podľahnú a čo všetky si z tej viery osvoja .
*oprava Mariou
Normalne sa s nimi bavime ako ludia s ludmi. Neprehovaraju nas, respektuju nas iny nazor. Vpodstate o viere sa ani nebavíme. Majetok maju pisany klasicky na seba. Nechodia s letacikmi po ludoch, iba na tie svoje kázne v sále. Asi je to o ludoch... v kazdej viere sa najdu fanatici ktori maju potrebu vnucovat to svoje pri kazdom rozhovore...
@lenka.25 no veď práve na zaujíma čo ťa viera obnáša. To lákanie ľudí je asi povinné. A čo keď niekto chce odtiaľ odísť?
Nie, manžel jej zostal kresťanom. Ona chodí na tie združenia. My máme kostol u nich neviem ako sa to volá. Tedá tá miestnosť. Dohoda bola taká medzi nimi, že dieťa, keď bude dospelé, vyberie si svoju vlastnú vieru.
Nestretavaju sa s nikým okrem seba ako spoločenstva. Možno nie preto, že vyslovene by im to zakázali, ale proste oni majú v hlave už len to svoje,takze s ľuďmi "mimo" spoločnenstva si nemajú čo povedať, s výnimkou presviedčania o správnosti svojej cesty.
Tým, že majú vyhranene názory o transfuzii a iných metódach liečby, je to nebezpečna sekta.
A čo sa týka toho, či si uvedomujú, že aj ich niekto presviedčal, tak asi ano, ale tým, že sú presvedčení, tak to berú, že iným ľuďom robia službu svojom naliehanim. Alebo možno ani to neberú ako nátlak, keďže už sú "vymyti"
Kymsom žila u rodičov, pamätám si jednu vzdialenú pribuznu, ona sa stala "salviškou" teda jehovistkou. Predtým sme mali normálne kontakty, stretávali sa na rodinných akciách a odrazuto utalo. Ona bola úplne prepadnuta tej sekte, i inom nevedela hovoriť. A začala nahovárať aj našich. Párkrát to strpeli, slušne ju odmietali, no keď neprestala, tak ju jedného dňa otec normálne vyhodil z obývačky. Povedal jej, že buď bude sa, s nami normálne baviť a bude teda aj naďalej vítaná, alebo už ju nechce u nás nikdy vidieť.
Už nikdy neprišla... Takže asi toľko o Jehovistoch.
Nikto ťa nasilu v nejakom spolku držať nebude, to sú iba fámy . Oni aj veľmi dobre vedia, s ktorými ľudmi sa dá ako "pracovať" .
@eva112014 aha, tak môžu tak žiť s človekom inej viery. Lebo som čítala,že s inými ľuďmi sa nestretávajú,tak či je to pravda. Lebo je veľa fam o Tom, tak človek nevie,čo je pravda
Mám kolegu ktorí k nim patrí aj jeho rodina. Ako všetko v pohode, len nemajú vianoce vtedy sa stretávajú celá rodina na nejakej chate, to mi povedal. A nerobia oslavy na narodeniny a tak.
@lenka.25 lebo som raz videla video bývalého jehovistu a on hovoril, že sa mu všetci otočili chrbtom,ostal sám, že predtým aj najlepší kamoši a potom sa mu nik ani neodzdravil.
@jaskolka presne to vravel ten bývalý jehovista, že to brali,že tým ľuďom chcú pomôcť,aby našli pravdu
No ja som ateista ale podľa môjho názoru je v každom náboženstve množstvo sfanatizovanych ľudí a je jedno či sú to kresťania, budhisti alebo jehovisti. Pre každého je ten jeho boh ten pravý....aj islamisti sú bežný ľudia ale nájdu sa taký, ktorý ti v hlave v poriadku nemajú a robia, to čo robia....to isté je aj v kresťanstve
Nesmies priat napriklad po tazkej nehode cudziu krv a ano svojmu dietatu keby sa mu nieco stalo...myslim