Ahojte.
Mám takú otázku do diskusie.
Vždy sme mali dve autá a boli sme dvaja vodiči. Bývali sme v satelite, bez auta by som to nedala, ale už pár rokov sme späť v meste, všade okolo jazdí MHD.
Máme teraz veľké 7 miestne auto a ešte väčšie 9 miestne auto, s ktorým sa zle jazdí a hlavne parkuje v meste. Potrebovali sme také auto, preto sme ho kupovali, ale už také nepotrebujeme, tak ho na jar predáme (ešte ho v zime potrebujeme na prevoz vecí) a teraz uvažujeme, že či ho vôbec potrebujeme nahradiť, či nám nebude stačiť len jedno auto (7miestne 4x4, ale už má pár rokov). Sme zatiaľ dvaja vodiči, ale syn si robí vodičák, len zas syn je tak polovicu roka v zahraničí.
Ja robím väčšinou z domu a ak niekam idem, tak tam, kde mi ide MHD.
Takže, čo ma zaujíma, máte jedno auto v rodine a ste s tým v pohode? Viete sa dohodnúť, kto ho potrebuje a čo ak sa náhodou niečo s tým autom stane? Budeme bez auta?
uplne jedno auto staci .. ak sa pokazi sa aj opravi pripadne majte odlozenu rezervu keby bolo treba kupit daco lacnejsie .. 80% ludi co auto maju maju len jedno .. a dokonca xy nema ziadna (ja ) .. mhd nieje zla vec,dokonca aj bike existuje ak je nutne .. syn ho nepotrebuje a az si spravi vodicak kupi si chalanske a nie rodinne ...
Ja by som nechala 2 auta
@uglybetty1234 môj muž potrebuje k práci trošku väčšie auto + 4kolka sa hodí, takže to jedno určite zostáva, len teda to druhé už nebude mať význam. Ešte raz opakujem, že sme také veľké auto potrebovali, keď sme ho kupovali a fakt dobre poslúžilo a ešte poslúži, keďže nás musí v zime "presťahovať " do španielska na jar zas naspäť, ale potom ho chceme predať. Zas úplne malé auto neviem, či by sme sa zmestili. Syn má 192cm, ja 180 😅🤦♀️🤷♀️
Za mňa tiež stačí jedno, ja chodím veľa MHD, ale však vyskúšate a uvidíte, nemusíte hneď kupovať 🙂
@tilly zalezi ci muz potrebuje auto a na com bude jazdit syn, ked bude doma?Ja robim vacsinou z domu a tiez pouzivam bus ci obcas taxik, alebo idem s muzom, ked pride z prace na velky nakup ci niekam kde potrebujem nutne.Velke predat a zatial by som druhe nekupovala..uvidi sa co bude, ked bude mat syn vodicsky
Ak bývaš v meste a MHD chodí tak ti úplne stačí jedno auto. Čiže určite ak tak si nechajte to vaše a druhé by som nekupovala, zbytočná investícia,starosti s tým a aj tak bude nevyužité. Ak sa pokazí to vase jedno dá sa do opravy a na ten čas si požičiate iné,ak budete nutné potrebovať.
Zatial by som nechala tak... Predala to "menej potrebne" a uvidis... Ved vudy sa da najst auto, ak ho bude treba... Absolutne ta chapem... My mame auta 3, ale 2 maju spolocne znacky, takze de facto len 2. Potrebovali sme druhe auto, kupilo sa. Teraz zase budem dochadzat do prace, sice len kusok, ale bez auta to nepojde, takze 2 musia byt, aj ked muz to ma do prace doslova par krokov...
My sme dvaja dospelí plus jedno dieťa na prvom stupni ZŠ, MHD je síce blízko, ale obaja robíme mimo mesta a dcéra chodí na krúžky. Máme jedno veľké, jedno malé a jedno stredné ako rezervu...
Je to absolútne super pocit keď viem, že kedykoľvek môžem zobrať auto podľa potreby - aj keď je jedno auto preč, stále mám na výber. Ja mám traumu z MHD a neznášam čakanie, takže aj keď som dala auto do servisu, radšej som išla domov na kolobežke ako s MHD. 😀
Mladý by mal jazdiť, keď si urobí vodičák, aby čo najskôr nabral zručnosti a bude fajn, keď to bude niečo malé šikovné, čo môžeš využiť aj ty.
@tilly uvidis, synovi ak bude treba, tak kupite... Okrem toho male auto sa moc neoplati, hlavne ak prevlakate veci... Aj moje malo byt najskor yariska a skoncili sme pri altei xl... Proste male auto u nas nehrozi...
@tilly my máme dve autá,ale jedno má syn a keď náhodou treba vie nám ho dať a máme jedno kombi a jedno obyčajne ,ktoré používam ja muž má otcove auto firemné takže sa vozia spolu a ak nepotrebuješ denne tak vám postačí jedno
@guiseppinka ja som mala rok golf 🤣, musela som meniť za väčšie
Nám jedno nestači. Ale keby ma niekto z nás homeoffice alebo prácu v čase keď chodi verejná doprava tak by jedno stačilo. Syna by som ale nechala nech si na auto zarobi
@tilly mne sa vzdy pacili yarisky a ked mintrebalo kvoli robote, tak muz ze dobre... A zacal obzerat, ale potom kvakal s kolegami a kedze som jazdievala iba dialnicu, tak tam je pri buracke donry kazdy cm... Takze na yarisku som.mohla zabudnut... A teraz si neviem predstavit mat male auto... Okrem ocovho auta a autoskoly som v malom ani nesedela... Ak si teda odmyslim nase ttcko...
My sme 2 vodiči a jedno auto nám stačí. Možno raz do roka sa stane že potrebujeme auto obaja v rovnaký čas, raz sme to riešili požičanim z požičovne a raz taxíkom a samozrejme aj keby každý mesiac potrebujem ísť niekam taxíkom stále je to lacnejšie ako mať 2 auta. Keď som mala 18 chodila som MHD a mamu ani nenapadlo brať ohľad na mňa že či náhodou nepotrebujem požičať auto 😊
Predala bu som obe opachy a kupila jedno mensie auto