Je vhodné zobrať si na dedinský ples krátke šaty?

28. jan 2023

Je vhodné zobrať si na dedinský ples krátke šaty?
Ďakujem za odpoveď.

nelca84
28. jan 2023

Nie, ked je to raz ples, tak plati dress code.

pribinak
28. jan 2023

Nie, na ples dlhé, jedno či dedinský alebo akýkoľvek iný

deti95060810
28. jan 2023

no veru keď vidím fotky z plesu čo býva u nás každý rok tak krátkych šiat pomaly viac ako dlhých...😉

jasminka22
28. jan 2023

Ja som mala a necitila som sa hlupo. Nebolo to sice podla bontonu ale zabavila som sa a to je hlavne. Pokial mas financie a moznost, tak dlhe saty sa na ples vzdy viac hodia

lienka9
28. jan 2023

My co sme chodili na plesy bolo skoro 50/50 kratke saty..vacsina dedinske ,alebo take menej nobl skolsky ples,maticny a pod..takze v pohode.ale najlepsie je si zistit ako boli zeny napr minuly rok,nech si to vies zhodnotit,aby si sa necitila zle.ale ak sa vyberu elegantne kratke preco nie..

martinka13
29. jan 2023

Na ples sa ma chodiť v dlhých šatách. Je jedno, kde sa organizuje.

nelca84
29. jan 2023

@jasminka22 no vies, to je ako ist na pobreb v zltom a povedat, no a co ze sa to nehodi, mne je takto dobre

anonymous87
29. jan 2023

Nie, nie je to vhodne 🤷‍♀️ Ak ma nejaka spolocenska udalost statut “ples”, saty musia byt dlhe. Aj keby to bolo v stodole

onedaynick
29. jan 2023

My chodime na obyc skolsky dedinsky. Ja mam vzdy dlhe plesove. Az si pripadam " overdressed", lebo su zeny v obyc letnych satach, ci kostymoch. A dalsia polovicka ma plesove roby.

spadnutaslivka
29. jan 2023

na plesy a svadby by mali ísť dlhé šaty... a v posledných rokoch som bola asi jediná, čo tie dlhé šaty mala (okrem nevesty). Popozeraj si fotky z posledných ročníkov z danej obce a sama sa rozhodni. Ale stále mi to príde také blbé, že to iní nedodržujú. Na druhú stranu, ešte pár desiatok rokov dozadu aj svadobné oblečenia boli iné a dnes sú iné...takže možno sa aktuálna situácia len musí "oficiálne splatniť"...

jaja1979
29. jan 2023

Dnes v noci sme prišli z dedinského plesu a veru viac ako polovica žien bola v šatách po kolená. Takže za mňa v pohode, nebudeš jediná...

nafka0483
29. jan 2023

Povacsine tieto maju tieto udalosti s plesom spolocny iba ten nazov.
V skutocnosti su to tanecne zabavy. A to nemyslim vobec nijak v zlom. Taze ano, na taky dedinsky "ples" su kratke saty v poriadku.

nelca84
29. jan 2023

@nafka0483 nesuhlasim, aj my mavame taky obecny ples, ale ak sa tam vyskytne jedna, dve (aj to vacsinou mlade dievciny) v kratkych satach, tak to je vela. Aj obecny ples moze mat uroven, no ta bohuzial zavisi hlavne od ucastnikov. A ked sa tu este budu zeny podporovat v tom, ze je to v poriadku, tak to uz uplne upadne a z plesu sa naozaj stanu len tanecne zabavy. Skoda.

gertrudaosem
29. jan 2023

Nie 🤣 ty kde žiješ, na dedine?

aurora33
29. jan 2023

Podla mňa sa to nehodí, aj keď je to len dedinský ples.

rachel36a
29. jan 2023

Uplne v pohode..organizujem ples uz niekolko rokov a coraz viac sa objavuju kratke saty, ci nohavice... nie je to ples v opere...ja tento rok budem mat tiez kratke...

u2jana
29. jan 2023

Na niektorych dedinach to prezivaju viac ako ples v opere 🤦🏻‍♀️ takze si zisti, ako to byva u vas.

aurora33
29. jan 2023

@u2jana preco? Podľa mňa ples je ples čiže aj na dedine sa patrí pekne obliecť. Etiketa by mala platiť všade.

u2jana
29. jan 2023

@aurora33 ved nik nehovori, ze ma ist v rifliach. Ved pekne a vkusne mozu byt aj kratke saty, mne sa k dedinskemu “plesu” v kulturaku hodi viac, ako dlha roba. Predpokladam, ze muzi chodia v oblekoch a nie vo frakoch.
To je len moj nazor, ja byt autorkou, tak sa popytam priamo v dedine, ako to maju a vybavene.

zlatovlaska123
29. jan 2023

Baby vy ste asi neboli ešte na dedinskom plese, to nie je Ples v Opere. Normálne sa nosia tak ako dlhé, tak aj krátke šaty a nikto to nerieši a všetci sa dobre zabavia. Koniec koncov, dnes nie je nič výnimočné ani na " mestskom plese" mať krátke šaty. Akurát dnes som pozerala fotky z jedného plesu a šaty tak pol na pol.

zlatovlaska123
29. jan 2023

@nelca84 to ako chceš povedať, že o úrovni plesu rozhodujú dlhé šaty? Ale no...

lavinis
29. jan 2023

Na ples sa nosia dlhé šaty
To, že ľudia chodia poobliekani rôzne, je druhá vec
Tak bud budeš dodržiavať etiketu alebo nie, to už si vyber sama

aurora33
29. jan 2023

@u2jana a ja nehovorím nič o robach a frakoch. Nehovorím že každá žena ma mať rukavičky a neviem čo, ale tak dlhé šaty su základ.

zlatovlaska123
29. jan 2023

@lavinis
@aurora33 podľa mňa dôležité je, aby žena bola vkusne upravená, vlasy, make up... a to, či si dá dlhé alebo krátke šaty je len o tom, v čom sa lepšie cíti. Aj krátke šaty môžu byť elegantné a vkusné a navyše sú pohodlnejšie a lepšie sa v nich tancuje.🙂

nelca84
29. jan 2023

@zlatovlaska123 no zjavne ano, ak zeny vyberom siat spravia z plesu ludovu tancovacku... pozri, ty chod v com chces ak sa necitis trapne, ale ver, ze tie, co vedia ako sa treba na ples obliect si pomyslia svoje

saxana000
29. jan 2023

My chodime aj na dedinsky aj na mestsky a kratke mali tak max. 1-2 damy..
Naozaj sa to podla mna nehodi.vyzera to zvlastne. Ak ti je luto penazi pozri na bazari za 20e zozenies urcite nieco krasne a vhodne.

zlatovlaska123
29. jan 2023

@nelca84 na dedinskú ľudovú tancovačku poväčšine nikto nechodí v šatách, tá má od plesu (hoc aj v krátkych šatách) hodne ďaleko.

ankare
29. jan 2023

Jasné.

aurora33
29. jan 2023

@zlatovlaska123 suhlasim s tým, že žena ma byt upravená a podobne, ale dĺžka šiat je jednoznačne daná. Našťastie ja čo chodím na plesy, tak krátke šaty má naozaj málokto.

bluka2
29. jan 2023

Na dedinský ples myslím bez problémov