Je v poriadku nenávidieť človeka?

31. okt 2022

Je v poriadku nenávidieť človeka.
Začnem v skratke pre pochopenie vzťah -2 deti - drogy - liečenie - nová šanca
Toto sa udialo za dva roky .
Manžel bol závislý od pervitínu bol 12 týždňov na liečení . Ide o to , tovar " mal od naj kamoša ktorý ho dva roky kryl Teraz keď je už po liečení zistím že sú v kontakte dokonca bola sms aj o droge . A bodka za všetkým že si ho obranuje viac než rodinu . Nenávidím toho človeka a ten môj nevie pochopiť prečo nedokazem žiť s vedomím že su kamoši.

januska12323
31. okt 2022

Skôr by som sa hnevala na manžela, on má dve deti a manželku, on musí bojovať.

bluka2
31. okt 2022

Zbytočné smerovať hnev na cudzieho človeka. Nástrahy budú vždy a ľudia ako ten kamoš sa môžu hocikedy objaviť s jeho minulosťou. Ide o to, prečo on neprerušil tie kontakty. Máš 2 deti, neviem či chces toto riešiť. Dala by som mu ultimátum, že sa úplne odreže od drogovej minulosti. Ak už teraz vieš, že to je nereálne, rovno rozchod?

autor
31. okt 2022

@januska12323 hnevám sa aj na neho on to vie i napriek tomu sa kamaráta nechce vzdať

althejka
31. okt 2022

No kamos je v tomto pripade obchodny partner nez kamos. Kamos kamosovi drogy neda,aby nicil zivot sebe a rodine. Takze skor tvoj je slaboch a ty si premysli co tebe a detom zivot s nim okrem trapenia ponukne.

autor
31. okt 2022

@bluka2 no ja by som nemala nič proti jeho kamarátovi ak by som si nebola viac než istá že predáva a u nich doma sa stretáva taká spoločnosť kvôli tomu sme boli rok od seba a mal poslednú šancu liečenie išiel a sme kde sme boli

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
31. okt 2022

Hnevať sa máš jedine na seba. Že s takým človekom si si urobila 2 deti, rok ste boli od seba a zase si mu dala šancu. Mňa takéto matere štvú, ľutujem tie detičky. Otec feťák a matka, ktorá sa k nemu vráti.

autor
31. okt 2022

@melanta ja zbožňujem matere jak si ty . Karma

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
31. okt 2022

Ja som dcéru vychovala bez toho, aby som žila s feťákom, pretože ja svoje dieťa milujem, na mňa sa karmou neoháňaj. Milujúca matka nedovolí, aby jej deti žili v prostredí s takým človekom. Ty sa hneváš na nejakého kamaráta namiesto toho, aby si chránila deti pred životom s feťákom.

luccija
31. okt 2022

Fetaci klamu.Usetri si nervy a cas a odid od neho.Nikdy to nebude dobre, ked su v kontakte a obcas mu nieco podsunie.Hnevat sa mas na muza nie jeho kamarata.Muz ma zodpovednost, rodinu a dostal druhu sancu

liljana
31. okt 2022

Preco prskas? Ma pravdu. Mat deti s fetakom, chudaci deti. Ini chlapi neboli v okoli? Fetaci a alkoholici nemaju v hlave nic okrem svojho fetu. Deti su pre nich posledne. A nie je iste, ci sa z toho da liecit. Hocikedy do toho spadnu zase.

grammarking
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
31. okt 2022

Úprimne, nemôžeš sa hnevať, že ti to @melanta napísala takto priamo.
Manzel fetakom, už len to by mi stačilo na rozvod. A ze po liečení sa znovu styka s človekom, ktorý mu drogy dával (a možno aj zase dáva, alebo bude) to už je úplný strop.
Zbytočne sa hneváš na toho kamaráta, treba vyfliaskat manžela a žiadne ďalšie šance. Vybral si sám, keď bude chcieť brat drogy, on si ich nájde, a nemusí to vôbec byť tento kamoš.

stanulienkat
31. okt 2022

Dobre ti baby píšu. Zbytočne sa hneváš na kamaráta. V prvom rade sa hnevaj na seba, že si vybrala feťáka pre svoje deti ako otca, potom sa hnevaj na manžela čo vyvádza, až potom sa hnevaj na kamaráta.

marianarem
31. okt 2022

@melanta Ja na tom nevidim nic zle. Kazdy sa moze dostat do problemov a dolezite je, ako sa k nim postavi. Ak by sa moj partner isiel liecit, tak by som mu tiez novu sancu dala. Vela ludi prejde liecenim, terapiou, porobia si v zivote a vo vnutri zmeny a dokazu dalej slusne zit, mozno aj lepsie ako predtym. Osobne takych poznam, nie fetakov, ale byvalych alkoholikov.
Autorka, podla mna si postupovala spravne, odisla si, dala ultimatum a drzala si sa ho. Hnev nema snerovat k tebe, ani ku kamaratovi, ale k manzelovi - nie je nesvojpravny, sam sa rozhoduje, co robi a s kym je v kontakte. Zial v takomto pripade by som uz asi nadobro odisla.

pipistrel13
31. okt 2022

velmi najivne predstavy,ze vlastne nenavidim tvojho kamosa (lebo samozrejme on je zodppvedny za to,ze ty si bol zavisly),a hnevam sa aj na teba,a nechapes,ze sa s nim mas prestat bavit?...
tak po prve ak keby hned prestal,vase problemy to nevyriesi a po druhe co asi tak pre nho znamenas,ked a
sa nezriekne zivota,ktory ho viedol k zavislosti...
a po tretie a najdolezitejsie ten kamos za nic nemoze,on s tebou nezije,nie je ti nic dlzny a moze sinrobit co chce,zbytocne ho nenavidis,akurat si skodis a hladas priciny problemu tam kde nie su

barborachors
31. okt 2022

fetaci nielenze klamu ale a kradnu, su nebezpecni a vedia v drogovom stave aj zabit, aj mimo neho ked im chyba fet. Nehovoriac o tom ze pervitim robi diery do mozgu, sposobuje nadory a uplne nici mozog a z cloveka je troska raz-dva.... Nebojis sa ze ti deti zabije? Lebo ked ti toto uz nestaci, tak potom mas v hlave seno.

marshmellow356
1. nov 2022

Ahoj. Nenávidieť niekoho je úplne v poriadku ak na to máš dôvod. V tvojom prípade je nenávisť právom. Tiež som sa s týmto stretla a viem aké to je

slovakboy
1. nov 2022

Nenazval by som to nenávisť aké hnev. Neživ ho v sebe a zameraj sa na seba a svoju rodinu. Hnev prejde. Ten díler je ale pravda aj tvoj nepriateľ pretože ti ničí rodinu. A ty si musíš určiť hranice. Nie však cez toho človeka ale cez manžela. Na neho máš väčší vplyv. Nemusíš sa s ním rozísť ale ultimátum mu daj. Buď s tým prestane, alebo rozvod. A hod mu rozvodové papiere na stôl. Iba ako výstrahu.