Je v dnešnej dobe náročné urobiť vodičský preukaz?

20. okt 2021

Je v dnesnej dobe narocne si urobit vodicsky preukaz? Skusky, jazdy atd.chcela by som len dnes samy blazon na ceste a bojim sa ze ho nespravim a zbytočne vyhodené peniaze.

1katus1
20. okt 2021

Hlavne si ujasniť či si schopná na cestách jazdiť sama prípadne voziť v aute deti v akejkoľvek premávke. Lebo ak máš spraviť vodičák a potom nebudeš jazdiť tak sú to zbytočné vyhodené peniaze.

sissy27
20. okt 2021

spraviť si VP nie je o nič náročnejšie ako bolo kedysi. Ale získať VP je len začiatok, nečakaj, že z autoškoly vyjdeš ako skúsený ostrieľaný šofér. To už je potom len o praxi. Ak si vodičák spravíš a nebudeš jazdiť, tak áno, sú to vyhodené peniaze...

autor
20. okt 2021

@1katus1 samozrejme ze by som jazdila

sissy27
20. okt 2021

no to také samozrejmé nie je, poznám dosť ľudí, ktorí síce vodičák majú dlhé roky, ale najazdených 0km - dôvody sú rôzne, ale väčšinou je za tým strach.

petrao2
20. okt 2021

Neboj sa chod do toho
Ja som robila vodicak lebo som musela
Najhorsie rozhodnutie v mojom zivote 100x som to chcela vzdat ale mam ho
Jazdim kazdy den a je to neuveritelna ulava ze nemusim za nikym cakat nikomu sa prosit
Sadnem idem
Ked je mala chora nemusi si brat muz volno idem k lekarke ja
Na nakup uz nemusime vsetci vsetko si vybavim v klude sama

gertrudka222
20. okt 2021

Podla mna je rovnake v kazdej dobe. Hlavne sa netreba bat do toho ist. Ja si neviem predstavit v niektorych situaciach fungovat bez auta.

autor
20. okt 2021

@gertrudka222 ja momentalne teraz fungujem. Bez neho uz 4 mesiace

timetotime
20. okt 2021

blazni na cestu boli, su aj budu. vodicak sa ti podla mna zide a treba len jazdit a jazdit, aby si nabrala skusenosti a nebala sa. vsetko chce cvik.

lienka9
20. okt 2021

Ja som si vodicak spravila v 18ke.nejazdila som 10 rokov,nemala som svoje auto a nechcela som jazdit na otcovom.a potom v robote som dostala auto,dala som par kondicnych jazd a uplna pohodka.jazdim najma v BA a po dialniciach a ma to uz teraz velmi bavi..podla mna ak mas prilezitost urcite si sprav,nikdy nevies kedy sa ti bude hodit..a blazni vzdy boli aj budu to neries.

jani727
20. okt 2021

Ak po ňom skutočne túžiš určite sa dá v pohode spraviť. Treba trochu trpezlivosti učiť sa pravidlene na testy aby si získala potrebny počet bodov. Ak sa ti dá s niekým jazdiť aspon prvý pol rok po získaní vodičáku je to len plus. Musíš si zvyknuť na rôzne situácie a hned reagovať. Zo začiatku je to naročnejšie postupne si zvykneš. Hlavne treba jazdiť čatejšie a na miestach ktoré poznáš a postupne si zvykneš.

vroni
20. okt 2021

Ja keď pozerám, čo za dobytok jazdí po cestách, tak si hovorím, že vodičak asi dávajú ako bonus k nákupu v Tescu. Napodiv po dlhšom pobyte v zahraničí zistite, ze tam jazdí presne taký istý dobytok ako doma. 🤣

autor
20. okt 2021

@jani727 ano da sa manzel ma vodicsky

zafir01
20. okt 2021

@vroni tiez som nezaznamenala, ze by zahranicní soferi boli iní od nasich . hoc uz na cestach obcas s muzom tipujeme narodnost a casto sa aj trafime 😀 ... srby su experti v europe , to sa vidi hned na zvlastnom druhu predbiehania , nemci dokazu vytvorit kolonu takmer kdekolvek, najma ak sa popri ceste nieco udeje a kazdy musi pribrzdit a pozriet, co sa stalo, hoc sa len cesta opravuje . cesi detto ako nemci . poliaci viac kaslu na nedodrzanie maximalok ( ale to aj balkanci )
z okolitych statov sa mne osobne najlepsie jazdilo v rakusku , hoc tam bolo vsetkych spz kopec, ale v meste som si vsimala tu ohladuplnost od inych , a ak sa niekto na mna tlacil, ci nebezpecne predbiehal, alebo vybrzdoval, bol zvycajne dost tmavej pleti, hoc aj na rakuskych spz ( nic proti akymkolvek narodnostiam ) 😀

divoko je to teda vsade veru 😀 a vzdy to chce len prax . bez vodicaku a auta, by som bola ako ryba na suchu . dakujem, za tu vymozenost.

vroni
20. okt 2021

@zafir01, ved to hovorim. Daj Rakúšanom parkovisko a uvidíš, čoho sú schopní. 🤣 Všade jazdí plno polovodičov.

nikkya
20. okt 2021

Vodičak je jednoduché urobiť ,teda aspoň podľa mňa.. mám ho síce od 18 ale šoférovať som začala až teraz v 24 rokoch s dvomi deťmi a fakt neviem čoho som sa tak bála a ľutujem že som nezačala skôr 🤷

jani727
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jani727
27. okt 2021

treba s ním chodiť aspon pár krát do týždna čo i len na polhodinu / hodinu na nákup na návštevu osvojiť si návyky. Ja napr. keby nechodím s otcom na jjazdy par rokov dozadu neviem že napr. nemôžem isť na 4ke do prudkej zákruty. To zistí človek až postupne kde si čo môže dovoliť. Podstatné je zo začiatku jazdiť radšej opatrne skúšať aj náročnejšie trasy postupne ked sa na to človek cíti a postupne sa do toho dostane. Pre mna je doteraz najnaročnejsie parkovať v uzkych priestoroch, alebo cuvať ked su okolomna malé deti lebo ich v spätných zrkadlách nevidím alebo jazdiť počas zimy. Tam byť obzvlašť opatrny.