Ahojte poraďte mi prosím špičkový rum pre muža na okrúhle narodeniny. Je to fajnšmeker na rumy. Cena do 100E. Alebo existuje nejaká online poradňa kde mi poradia?🙈 V predajniach som sa stretla s tym že vôbec nemajú prehľad. Vopred ďakujem.
To je ako s vinom- najlepsie je to co ti najviac chuti.
Ja by som mozno isiel cestou prekvapenia . Nie kupit niekde nieco podla "tabulky" od nejakej mega firmy co chrli flasky rumu a zaplavuje s nimi planetu ale baist nejaku specialitku - niekto kto robi experimenty iba pre seba , nieco zaujimave a nemasove, nieco co nenajdes len tak na google . Skus prehladat nejake fora pripadne dat do nejakych prispevok ze co hladas
Skús pozrieť v Delicateso ten rum.. Ron Zacapa Centenario,
Abulio Centuria - 30 ročný rum, ozaj skvelý, cenovo asi 40 eur nad tvoj limit, ale kto sa naozaj vyzná v rume, ocení. A pozeraj svetnapojov, bottles alebo bottleshop. Delicateso nie, tie drahé flaše tam dlho stoja, nie vždy so správnym skladovaním. To mi povedal priamo človek z Delicateso, že drahé veci tam neodporúča kupovať.
Ten Zaccapa Centario uz mal ja hladam presne nejaku specialitu, limitovanu seriu alebo nieco podobne ako pisete ze malovyrobcovia, kedze nemam prehlad vobec co vsetko uz mal a chcela som nieco specialne co este nemal ale som uplny laik abstinent neviem o tom nic. Natrafila som na toto napriklad:
https://www.vinopolitan.sk/rum/a-h-riise-non-pl...
Ci blbost?
Idem asi vypatrat nejake fora o rumoch, ak nieco take existuje. Pre mna je to spanielska dedina😁
Toto určite nie, čo si pridal link.
Boli sme v BA na ochutnávke rumov (mužovi kúpili dcéry). Fajn zážitok. Tam by vedeli poradiť (musela by som sa ho opýtať, kde to presne bolo).
Zacapa asi nesklame. Ja som raz sla na oslavu narodenin a pytala som sa kamaratov, co piju, oni ze rum. Ja som nieco uchmatla v rakuskom supermarkete, stalo to 7 euro, este som bola hrda, aky rum. Kamos ked to videl, tak sa len zasmial, ze toto este nevidel... takze rum za 7 eur neni dobry rum 😁
@melanta je to nanic? Jemine musim sa tomu povenovat, strasne vela toho je
@anna_maria1 "to je taky, co zreje 23 rokov"
Nooo, to je trosku zamotanejsie - Whisky 23 rocna flaska je taka co ma v sebe najmladsi sud 23 rokov (takze tam moze byt cast aj zo 30, 40 rokov starych sudov ale ak sa tam pouzil aj sud 23 rocny tak je 23 rocna). Rum 23 rocny sa oznacuje ked obsahuje kvapku z 23 rocneho sudu, zvysok moze byt doliaty do tej flase 1 rocny, 3 rocny atd.
@aniele fiha toto mozno tiez nie je zly napad ze vedena ochutnavka rumov s tym ze by si mohol kupit co by mu najviac chutil. Dakujem za tip🙂
@melanta Delikateso premenovali?
@lizatko1009 by mozno vedela
A.H. Riise Non plus ultra
Ak chceš fakt odbornú radu, dám ti na môjho kontakt a kľudne mu napíš
@hiro Ok, nejdem sa hadat 😀 Ja sa nevyznam, to som si len myslela. 😂 Beriem 🙏
@babulkomale delikateso či delicateso, naposledy som tam bola asi pred koronou, tak neviem veru, ale asi ako píšeš ty, s "k".
mozes skusit tu, maju aj Chat: https://dobryrum.sk/obchod/
A.H.Riise 😊
Áno, tá ochutnávka je fakt dobrý nápad, ja nad tým tiež uvažujem. 🙂 Ako darček pre takého, čo si potrpí na kvalitu, tak super vec.
Zalezi co komu chuti, ja muzovi kupujem pravidelne na narodky rum a diplomatico, plantation, a.h riise, angostura mali uspech. Dos maderas chutil viac mne ako jemu. A.H riise kupoval potom aj otcovi ale aj diplomatico alebo plantation kupujeme este do daru. Diplomatico a plntation su take ze kvalitnejsie a o nieco lacnejsie v kategorii drahych rumov.
Ten A.H. Riise Non Plus Ultra som prave pozerala aj ja. Niekto tu spominal ze urcite nie ale neviem dovod. Na mna to z recenzii posobi tiez ako fajn volba. Dnes som to pozerala a zrejme vsadim nan. Isto ho nemal a vo forach som viackrat natrafila na odporucania. Dakujem vsetkym za odporucania, keby este niekomu nieco napadlo sem s dalsimi typmi🙂
Ja som dala vyrobiť súdok na rum s menom. Tum nech si kúpi sám😇
@anna_maria1 - najstarsia zlozka ma 23 rokov, ale nie, ze tolko zreje.
A. H. Riise - su charakteristicke chutou po marcipane, a ze su sladke. Ak ma rad sladke, tak tento black edition by mu chutil. Diplo 12 YO, Plantation 20XO su klasiky, ktore nesklamu a neomrzia. Ale v kategorii okolo 100 eur sa da vybrat aj nieco ine. Ak chces pomoct s vyberom treba napisat, co pije. Moze mat rad sladke rumy, menej sladke, koreniste, ...
noo ja riesim toto iste narodky a kamos ma rad rum robili sme grilovacku a pil nahodou zacapu a vobec mu nechutila🤦🏼♀️
A k tomu a.h.riise tak tu ho mas lacnejsie, a teda o dost
https://drinkcentrum.sk/produkt/ahriise-non-plu...
Ak staci len objednat z internetu, tak ti poradim. My sme svagrovi kupovali Ron Zacapa Centenario, to je taky, co zreje 23 rokov. Svagor si tiez potrpi na rumiky, nevypije hocico a tento dost chvalil 😀