Je tu niekto, komu nerobí problém posielať na dobierku?

mercedezs
9. nov 2011

Peniazky popredu na ucet neposielam po zlej skusenosti,kde mi ani tovar ani peniaze neboli vratene.Podotykam,ze sa jednalo o kupu kociarika za ktory som zaplatila 139 euro.Tak teraz som opatrna a kupujem len na dobierku,Lenze je to velky problem v ustretovosti predavajucich.Nechcu na dobierku posielat,vraj len po prevode na ucet.Neda sa jednoducho vysvetlit,ze som mala zlu skesonost a ze jednoducho som uz ostrazita.Ja som tu mala o vela veci zaujem,no bohuzial som nepochodila.Tak nechapem,o com potom tento bazar je?Je tu niekto,kto by mi predal teda veci aj na dobierku?

wild.horses
9. nov 2011

To je strasne nefer! 😖
Ja som posielala vyhradne na dobierku, ked som predavala vecicky. Podla mna je to ferovejsie pre obe strany, aj ked, niekedy sa mi tovar vratil neprebrany, takze to bola strata na mna

anniera
9. nov 2011

je to o vzájomnej dohode...ja som napríklad mala negatívnu skúsenosť s neprebratými dobierkami, stratenými zásielkami ktoré boli na žiadosť kupujúcich posielané obyčajne a nie doporučene....
Napriek tomu že mám napísané že posielam len po pripísaní peňazí na účet, už som posielala aj na dobierky serióznym osobám (podľa hodnotení, celkového jednania, môjho pocitu...)
Takže so mnou sa dohodnúť dá, ale vždy dám na svoj šiesty zmysel....keď mi hovorí "stop" neseriózna osoba, tak radšej zruším dohodnutý obchod. Mrzí ma že si mala negatívnu skúsenosť, pri takej sume by som sadla do auta a išla za dotyčným človekom, pretože to je dosť veľká suma peňazí. Ak zháňaš niečo konkrétne na kúpu, napíš mi do správy, ak mám doma, pošlem fotky 🙂

jasminet
9. nov 2011

viem, ze na toto si sa nepytala, ale... dobierkou sa tiez mozes velmi spalit. nikde nie je zarucene, ze naozaj zaplatis za tovar, ktory si si vybrala... nie raz namiesto knih ludia dostali v baliku tehlu, namiesto fungujuceho telefonu iba hrackarsky atd atd.

atreyu
9. nov 2011

Ja mám zasa MNOHO veľmi zlých skúseností s predajom na dobierku nie tu na MK, ale na inom bazáre...takže jedine vopred prevodom na účet...prvé čo zrobím čítam všetky hodnotenia už podľa toho môžeš vedieť či je ten a ten kupujúci či predávajúci spoľahlivý...a čo sa týka väčších vecí a súm prikláňam sa k osobnému odberu...kočík by som na dobierku, ani prevodom na účet nekupovala...takú vec je potrebné vidieť na živo

juliankaaa
9. nov 2011

Vies, ono s tou dobierkou maju zle skusenosti zase predavajuce, pretoze je drahsia, a ak si ju kupujuci neprevezme, tak sa vrati spat a odosielatel zaplati dalsie postovne za vratenie sa balicka.....tak skus sama zvazit ci by si posielala niekomu veci na dobierku a hlavne niekomu, kto nie je registrovany alebo nema ziadne hodnotenia.......ja sama som proti dobierkam.....existuje este moznost ze kupujuca posle peniaze sekom na adresu predavajuceho a ten jej potom zasle balicek....tam mas ako kupujuci aspon adresu predavajucej 😉

sisaha
9. nov 2011

niekedy je vyhodnejsie pri drahsich veciach investovat do cestovneho a danu vec si prezriet osobne. ja by som napr. kocik bez osobneho preskusania nekupila. Chapem zase mamicky, ktore po niekolkych zlych skusenostiach s neprebratou dobierkou uz nechcu tento ustupok robit, ale zase ak vyslovene na tom trvas,mozes sa dohodnut s predavajucou, ze jej na ucet vlozis peniaze za postovne zvysene o sumu v pripade, ze by si to neprebrala a potom zaplatila o to vratene postovne menej. Ak si aj ty nazbieras zopar pozitivnych hodnoteni, ze dobierky preberas, tak myslim, ze nebudu mat problem ti takto tovar poslat. 😉

tatolu
9. nov 2011

No myslím, že je to obojstranné. Niektoré majú zas problém, že pošlú na dobierku a dotyčný si to neprevezme. Potom zbytočne platia poštovné a tak... Možno je dobré ak si o osobe od ktorej chceš objednať zistíš hodnotenia. Ak ich má dobré a moc, tak nemyslím, že by mal byť problém poslať peniaze dopredu.
Predávajúce si tiež takto "kontrolujú" potencionálnych kupujúcich.
Ja osobne niekedy posielam aj na dobierku, ale tiež som radšej keď mám peniažky na účte skôr. Pri dobierke si pošta pýta peniaze naviac a veru sa mi stalo, že som zaplatila poštovné vyššie ako som si vyrátala 😝

henka76
9. nov 2011

ja som s mercedezs nad mieru spokojná 🙂 posielala som na dobierku,balíček hned prevzala a poslala korunky 🙂 a čo ma teší najviac,bola s mojím tovarom spokojná 😉

katmi
9. nov 2011

presne,ako sa tu vyjadrilo uz viac mamiciek predo mnou... dobierka je draha, ak si ju kupujuci neprevezme,mne sa vrati a dojdem o postovne,ktore musim zaplatit JA.. ja na dobierku uz ani omylom!! prisla som takto o dost penazi... treba si citat hodnotenia predavajucich...

usacek79
9. nov 2011

nuz ja som zatial nemala zlu skusenost ani s platbou vopred a tiez, ked som predavajuca, preferujem tento sposob. Ale nemam problem posielat aj na dobierku, ak ma o to zaujmca poziada a zda sa mi byt dostatocne seriozny 🙂 co sa zo sposobu komunikacie ako tak da vycitit.. Uprimne povedane, ta dobierka to su asi 2 eura, tak sa to da prezit, ak raz za sto rokov natrafim na nejakeho nezodpovedneho cloveka...

mandragora22
9. nov 2011

@mercedezs vidis to a ja mam zas opacny problem. za posledny rok sa mi vratilo 5 dobierok, co si kupujuca jednoducho rozmyslela a neprevzala. dokonca mali tolko drzosti, ze ma natahovali, vraj nie su doma, nemaju cas, urcite to preberu a bla bla bla. na tych 5 kusoch som bola dohromady stratova okolo 15 €. ak ma viacero bab tuto skusenost, necuduj sa, ze tiez su nedovercive tak, ako ty, akorat z tej "druhej strany".
a este co sa tyka dobierky. kde mas istotu, ze ked ta chce niekto podrazit, ze ta nepodrazi? posle ti krabicu, ktoru zatazi novinami, ty to preberies a v zivote sa nedovolas spravodlivosti. ona (predavajuca) bude tvrdit, ze ti tovar poslala, ze na poste je doklad o tom, ze si si to prevzala. darmo sa budes ohanat, ze tam nie je to, co ma byt.
stale je to riziko a je to o dovere. a o hodnoteniach. tazko ti niekto posle tovar, ked nemas jedno jedine hodnotenie, si registrovana ani nie mesiac ☹ ☹ je tu vela podvodnicok, tak uz su aj predavajuce omnoho opatrnejsie, skus pochopit aj druhu stranu ☹ ak mas problem s prevodom skus aspon prvych 5-6 nakupov poprosit niekoho,kto ma IB a moze prevody robit, ty sa s nim vyrovnas hotovostou a ziskas aspon nie hodnotenia. lebo bez toho sa zrejme nepohnes 😉
ale citam, ze velmi dobre riesenie navrhla @sisaha toto je naozaj riesenie v podstate pre obe strany 🙂

katarinasifrova
9. nov 2011

ja posielam aj na dobierku, pretoze viem, ze je velmi riskantne posielat najprv peniaze a az potom mozno dostat tovar. aj ja som sa uz par krat popalila.

kokorunecka
9. nov 2011

@mercedezs Presne ako ty, aj ja sa snažím nájsť niekoho, kto ešte na dobierku posiela... Ale v poslednej dobe som začala hľadať vecičky čo najbližšie k miestu bydliska, aby som si popr. tovar prevzala osobne, lebo podobne ako ty, mám s platbou na účet zlú skúsenosť a tiež to nebolo 5 korún.....
Tak, keď tak vyskúšaj vecičky nájsť v mieste bydliska,popr. čo najbližšie, aby si si mohla osobne prevzať, lebo tu na koníkovi bolo už naozaj veľa ľudí, čo dobierku zneužili, tak sa nemôžme čudovať...

stanislavao
9. nov 2011

dobierka je draha, stoji pri malej zasielke vyse 2 eura a nakupujucej sa to vacsinou zda vela. po dalsie - aj predavajuce maju zle skusenosti, lebo dobierku poslali a balicek si nikto neprevzal a 18 dni je ulozeny na poste, potom sa im vrati, musia zaplatit dalsie peniaze, cize preto sa na dobierku vacsinou neposiela. treba najst predavajucu, ktora ma vela dobrych hodnoteni, aktualizuje inzeraty denne = denne chodi na MK a mate istotu, ze sa vam nebude zatajovat, lebo viete, ze tu je. obe strany sa chcu chranit.

anjelicek26
9. nov 2011

zariad si paypal a mas po probleme. Ak dojde k akemukolvek problemu, vratia ti peniazky.

damiankad
9. nov 2011

Ja nemám s dobierkou problém.spokojnosť bola doteraz obojstranná 🙂 😉

kukucka1979
9. nov 2011

ahoj, ak mas zaujem, ja nemam problem posielat tovar na dobierku. ked to kupujucej tak viac vyhovuje, prisposobim sa. taktiez nemam problem urobit s babami vymenu, ak sa mi v ich albume nieco paci... je to cislo iba vec dohody. a kazdy mame skusenosti ake mame.

adriana174
9. nov 2011

je mi ľuto že mas takuto skusenosť ja ak sa dohodnem s dotyčnou že jej to poslem na dob. tak poslem a poslem vzdy to co si u mna vyberie plus nieco naviac....ak mam nieco vhodne.
😠 je smutné že existujú takého špekulantky! 😠 ano suhlasim s tebou ostražitosti nie je nikdy dost 😉 ale za to aký ten clovek je vravia referencie a odkazy iných kupujúcich ak nie su tak si tam radsej nekupujem.
drzim palce prie dalsich nakupoch 🙂

olifcek
9. nov 2011

vies, si tu kratko registrovana.. vela predavajucich ma negativnu skusenost s dobierkou... preto mas trable. ja osobne som na dobierku poslala teraz len 2hy krat... uvidime, ci opat uspesne..

zzzz128
9. nov 2011

@henka76 ,keď si bola spokojná,prečo si nepridala hodnotenie? Možno práve preto niektoré maminky nechcú posielať na dobierku,lebo kupujúca nemá žiadne hodnotenie...

lypka
9. nov 2011

@mercedezs ja s tým problém nemám lebo som zatiaľ natrafila len na fajn ľudí, ktorí zásielku prebrali. dúfam, že to tak aj ostane. taktiež nemám problém ani s výmenou, ked to obom stranám vyhovuje 🙂

maggie2
9. nov 2011

nečuduj sa, dobierka je veľmi riskantný podnik pre predávajúceho. Skutočne je obvyklé poslať peniaze vopred. Bohužiaĺ. V zahraničí je to naopak, najprv Ti pošlú a potom zaplatíš. Ale len obchody. Súkromné osoby tiež čakajú platbu vopred. Ak nedôveruješ takýmto súkromným obchodom, tak ich nerealizuj.

vivusika
9. nov 2011

ja nemám problém poslať na dobierku registrovaným s kladnými hodnoteniami, inak neposielam. Tak som napríklad predávala kočíky aj autosedačky. Dala som sa ukecať naposledy pred mesiacom a neprevzatá dobierka ma stála 5.30€ a keďže mne tiež euračiky nerastú na záhrade a počítam s každým centom, tak mám skúsenosť pre budúcnosť 😝

melpomene
9. nov 2011

ja napr. na dobierku posielam len babam, ktore maju pozitivne hodnotenia...ale tiez nemozte tvrdit, ze ak zaplatite vopred na ucet tak vam nepride v balicku ta spominana tehla alebo noviny...a s dovolanim to bude asi rovnako pretoze ta druha strana sa odmlci a dovidenia. pri dobierke treba ratat k postovnemu plus 70 centov za sek co sa vypisuje...ale najdu sa podvodnici na obidvoch stranach a preto je asi najlepsie spoliehat sa na tie hodnotenia, ktore si tu navzajom piseme 🙂
ak ti tu uz niekto nieco predal tak si ziadaj, aby ti napisal hodnotenie nech sa ti to zbiera a dôvera v teba rastie ;)

a2303
9. nov 2011

Ja na dobierku posielam ale len registrovaným mamičkám 🙂 Mala som síce jednu nepríjemnú skúsenosť, pani dobierku neprebrala a vyšlo ma to asi na 5 eur... ale stáva sa aj to, ešte dobre že ma to nestálo viac.

adri2211
9. nov 2011

nakupovat zvyknem platbou vopred,ale predavam vacsinou na dobierku.
zatial som zlu skusenost nemala, klop-klop-klop

tinkag
9. nov 2011

tiez s tym nemam problem. Zvyknem si pozriet hodnotenia, ale nie vzdy su. Dufam, ze sa ti bude darit 🙂 😉

tinka274
9. nov 2011

ani ja nemam problem poslat na dobierku .. a tiež radsej nakupujem na dobierku ale ako hovoris niektore maminky neposielaju po zlej skusenosti co je skoda ... 😒

evickapooh
9. nov 2011

no ja by som uplne neznamemu cloveku nikdy! neposlala vacsiu hodnotu...napr.nad 20-30...ja som predala tu na stranke MK aj na inych strankach drahsie veci -v hodnote vyse 50 eur-ale ak kupujuca nesuhlasila uhradit celu sumu j s postovnym na moj ucet ,chcela na dobierku tak sme to vyriesili tak ze napr. nejaku symbolicku sumu mi poslala na ucet -napr. 3 alebo 5 eur[zavisi od celkovej sumy]a zvysok a j s postovnym zaplatila pri prevzati dobierky samozrejme -suma ktoru mi poslala vopred bola odratane z predajnej ceny.ona mala istotu ze ju neoklamem z mojej strany to bola tiez poistka ze balik mi nepride spat ...ak predsa tak postovne[zaloha od prevajuceho-] mam zaplatene a nic som s nestratila

cajova_lienka
9. nov 2011

ahoj mercedesz a co by si potrebovala? mozno by sa dalo dohodnut naozaj tak ze nejaka ciastka vopred na ucet - napr. 5 -7 € -pripadne kolko vyjde postovne na dobierku x2 a zvysnu ciastku na samotnu dobierku. aby aj mamicky co posielaju boli kryte v pripade ze si to kupujuci rozmysli 🙂