Ahojte kočky
Nájde sa tu nejaká ktorá čaka babetko a užíva AD? ... Som v tretiom mesiaci tehotenstva a v podstate som so svojou gynekologickou spokojna no mam pocit ze by som mala hladat ineho odbornika neviete mi poradit? ja chodim k Mudr.Petrilakovej ...
ahoj surisuri...aké AD berieš? zhruba do 5 tt som brala aj ja, potom som vysadila, teraz končím 11 tt a som zvedavá, či to budem vedieť bez AD vydržať...aké máš ty skúsenosti?
ahoj, surisuri, ja myslim, ze o uzivanie AD v tehotenstve sa ma starat psychiater, gynekologovia s tym myslim nic nemaju, ak si spokojna so svojou gynekologickou, ja by som si ju na tvojom mieste nechala. Ja osobne som pri zisteni tehotenstva AD vysadila. Teraz beriem opat, ale prechadzam na take, ktore v pripade potreby sa daju aj v tehotenstve. Ale kazdopadne v prvom trimestri by som sa snazila byt bez AD, aj ked nie vzdy sa to da.
A s tym porodnikom... To neviem, ako sa riesi, ak si aj v case porodu na AD, tak asi porodnik v spolupraci so psychiatrom...?
ahoj surisuri, ja som brala AD skoro tri roky. moj psychiater hovoril, ze tieto konkreten paretin neuskodia, prave naopak, ze mal pacientky, ktore viackrat potratili a po nasadeni ad dokazali vynosit dietatko. ale neviem ci pri kojeni ich netreba vysadit. ja som v minulom tehu, ktore sa zial skoncilo zle brala aj AD. Teraz som bez nich uz od leta. ale poviem vam, mavam placlivu naladu a som aj nervozna lebo mam velmi velke tehotenske celodenne aj nocne nevolnosti.
ahojte všetci, ja som v 5tt a tiež beriem AD Fevarin polovicu tabletky (25mg), ale doktorka mi povedala že to musím vysadiť,lebo do 3 mesiacov sa vraj nemože nič brať, tak to skúsim i ked sa dosť obávam, pretože ich beriem uz dlhodobo ale kvoli bábatku to musím podstúpiť. Najviac sa bojím točenia hlavy, kvoli tomu vlastne beriem ten fevarin,lebo mam PP, držte mi palčeky. Neviete ktoré druhy AD sa daju brať v tehotenstve? keby nahodou 🙂
Ahojte mamičky.Potrebovala by som radu ohľadne tehotenstva a antidepresív..som liečená tretí rok,beriem cipralex,coaxil a lexaurin..Zistila som,že som tehotná,až keď som už v treťom mesiaci (normálne som mala menzes)..bolo to veľké prekvapenie a jediné šťastie je v tom,že som už predtým začala pomaly vyraďovať lieky,resp.znižovať si dávky,lebo som sa cítila dobre..Takže vlastne v období,keď som už bola tehotná,nebrala som vôbec coaxil.Lenže brala som cipralex 10mg-jednu tabletu každé ráno,plus pol tbl.lexaurinu ráno a niekedy aj večer.Mojej gynekologičke som povedala o cipralexe,ten mi dokonca schválila-aj keď ho už beriem len ob deň,v tom strese som ale zabudla povedať o lexaurine a ešte som asi tri krát za tie tri mesiace zobrala aj ibalgin-robili mi zuby..Samozrejme to lekárke všetko poviem,ale aj tak mám strach a do najbližšej kontroly mám tri týždne,tak sa chcem opýtať,či má s tým niekto skúsenosť,alebo niekoho takého pozná,lebo mám strach,či je dieťa ok..Doktorka povedala,že je vitálne a pekné na svoj "vek",ale predsa,nemôže byť poškodené z toho lex??? dakujem za odpovede
Ahojte chcela by som poradiť ... beriem pol roka paretin 1 tab na deň 20 mg...no zistila som že som tehu .... psycholog.mi povedala na 3 mes.vydsdit no mne bolo zle tak som zavolala svojej gynek.ci mozem brať tak že min.davku štvrtku na deň že je to menšie zlo ako tak rýchlo vysadiť a mat depky na gynekologické. Vyset idem až na budúci týždeň tak sa bojim o bábo :( poraďte
@surisuri Ahoj aké AD si brala v tehu ? ...
Ďakujem za odpoveď
ahoj, skus si zistit nieco o dr Hoppanovi, je tiez na jazere, aspon by si to nemala daleko. ja s nim nemam osobne skusenost, ale kamaratky ho chvalia.