Je toto už obťažovanie?

2. nov 2023

Ahojte, od septembra pracujem ako poštárka. Spoznala som veľa ľudí, práca ma zatiaľ celkom baví.
Lenze je v dedine jeden chlap ktorému sa asi páčim. Keď sa stretneme vždy mi hovorí pekné veci, pýta sa ma či sa s ním nestretnem mimo práce. Samozrejme vždy poviem nie.
No odkedy má moje číslo tak mi vypisuje básničky, posiela romantické obrázky alebo len zapraje mi pekný deň.
Je toto už obťažovanie?
Zo začiatku mi to lichotilo že má niekto o mňa záujem, no niekedy už mi to lezie na nervy že stále píše stále niečo.
Mám to v robote nahlásiť komu? A čo s tým ony môžu zakazu mu aby ma kontaktoval či ako to funguje?

luccija
2. nov 2023

Povedz to jemu, že ďakujes za básničky, ale neprajes si, aby ti pisal

domkakvet
2. nov 2023

Treba to povedat jemu, ze nemas zaujem.

lindous
2. nov 2023

Reaguješ na tieto jeho pokusy a správy nejak? Skúsila si mu úplne otvorené povedať, že ťa to obťažuje a neželáš si, aby to robil?

jana_eyre_2
2. nov 2023

A povedala si mu že ti to prekáža?

melisa281
2. nov 2023

Prečo ma tvoje číslo? Však normálne mu povedz, že nech ti nepíše a blokni číslo

kkovacovak
2. nov 2023

Vyjadrila si voči tomu razantne odpor? Nemyslím len strohé nie ale niečo v štýle: neželam si aby ste ma kontaktovali mimo pracovných záležitostí. Ak nie tak je to bohužiaľ tvoja smola. Veľa žien sa sťažuje na obťažovanie ale nikdy ostro nezakročia. Niektorí chlapi skrátka nechápu na prvýkrát. Skrátka to na teba skúša. Nechápem čo s tým má tvoja práca a komu by si to chcela nahlasovať. Najskôr to porieš slovne a daj mu striktne najavo svoj postoj (nie len naznakmi) a k tomu nezaberie tak to rieš potom

autor
2. nov 2023

Na správy a smsky nereagujem a áno aj som mu povedala že nech s tým prestane no asi nepochopil

doris11
2. nov 2023

Neviem načo by si to hovorila v práci, asi si mu to číslo dala ty pravdepodobne. Tak keď ho stretneš, mu to slušne vysvetlí že záujem nemáš vymysli si kľudne že mas inú známosť a zablokuj.😀

autor
2. nov 2023

@melisa281 Na niektoré zásielky musíme volať, keďže nemám firemný mobil tak volám zo svojho a pred mesiacom mal aj on takú zásielku som mu volala v rámci práci. A on si moje číslo uložil a odvtedy mi vypisuje.

autor
2. nov 2023

@doris11 Nie nedala som mu číslo na seba, čítaj vyššie

babulkomale
2. nov 2023

Zablokuj ho. A pred volanim odblokuj.

autor
2. nov 2023

@babulkomale To sa dá ako?

doris11
2. nov 2023

No ak ti píše len básnicky a romantické obrázky tak to podľa mna obťažovanie neni .. proste si sa chlapovi zapáčila a skúša. Nie vždy to chlap pochopí na prvý krát 😀

viestta
2. nov 2023

Mas jeho cislo. Ked ti nabuduce napise tak mu strucne a jasne odpis, ze si nezelas aby ta obtazoval a ak s tym neprestane, budes to riesit. Niektorym chlapom nestaci jednoduche Nie, oni su pripeceny a mnohe veci im treba "nakreslit" aby pochopili

madeline1
2. nov 2023

Nie, v robote to nenahlasuj. On ta stretava pocas prace, ale nie ako tvoj kolega. Ak ti je nesympaticky je to obtazovanie. Postaci, ak mu napises pekne, slusne, ze nemas zaujem, pripadne mu to napises viac krat, ak sa bude pokusat dalej.

bloger
2. nov 2023

Skús si zmeniť číslo. Prípadne existuje aj čierna listina. Niektoré telefony to podporujú.

dadis
2. nov 2023

Mas firemny mobil? Ved ho na nom blokni a odblokujes, ked mu budes musiet znova pracovne volat. Chod do zoznamu cisel - blokovat. Aj na whatsappe napriklad to vies spravit - ale predpokladam, ze na firemnom cisle whatsapp nemas..

autor
2. nov 2023

@dadis Nemám firemný, volám zo svojho súkromného mobilu. Skúsim pozrieť ako sa robí to blokovanie.

dadis
2. nov 2023

Akoze Slovenska posta ma zasielky, na ktore treba volat a postarky volaju zo svojich sukromnych mobilov?? 🤯

doris11
2. nov 2023

@dadis Ano, mne poštárka tiež vola keď má pre mna list, neviem ci z jej súkromného ale vola.

melisa281
2. nov 2023

V žiadnom prípade by som nevolala zo súkromného čísla cudzím ľudom v rámci vykonávania mojej práce 🤷‍♀️

muchotrafka298
2. nov 2023

Podla mna toto obtazovanie je. Pokial mu slusne povies, ze nemas zaujem, nech Ta viac nekontaktuje a on toto nerespektuje, tak obtazuje urcite.

autor
2. nov 2023

@dadis Áno voláme zo svojich súkromných mobilov.
@melisa281 Mne sa to tiež nepáči že voláme zo svojich lebo takto kopa ľudí má moje číslo ale čo máme robiť, firemné mobily pošta nemá.

dadis
2. nov 2023

Tak ked posta nema firemny mobil, tak nemam ani ja 🤷‍♀️. Ja by som zo svojho urcite nevolala. Uz len z principu..ako nejaky subjekt, co podnika a vykazuje zisky moze vytvorit produkt, ktory nema ako svojimi prostriedkami obsluzit..

kaktusik007
2. nov 2023

co mas robit? proste NEVOLAT - nemam sluzobny telefon, nebudem riesit sluzobne telefonaty. Bodka.

autor
2. nov 2023

@kaktusik007 Lenže je to v náplne práce takže musím na isté zásielky zavolať, nemôžem povedať že nebudem.

lindous
2. nov 2023

Tak pokiaľ pokračuje, aj keď si jasne povedala, že si to neželáš a neustále ťa kontaktuje, je to obťažovanie… v práci by som to určite riešila, ale tak vo všeobecnosti, že toto sa deje a treba to riešiť pracovnými telefónmi (nemyslím si, že budeš jediná)… a čo sa týka konkrétne tohto pána, vyjadrila by som svoj nazujem ostrejšie a prípadne al by nepomohlo, poprosila by som muža, brata, kamaráta a podobne, aby mu zdvihol/zavolal a povedal, nech na toto číslo už nevolá..

dadis
2. nov 2023

Ved budes. Ak ti daju na to prostriedok.

kaktusik007
2. nov 2023

ale mozes!!!! resp. mozes si od nadriadenych vypytat telefon, z ktoreho mas zavolat.
ty naozaj nie si povinna riesit firemne veci zo svojho sukromneho cisla!!!!!! ak by si mala kredit, a platila kazdy hovor, tiez by si tak vo velkom vyvolavala???

autor
2. nov 2023

@kaktusik007 Ja mám mobil na kredit, ináč tie hovory netrvajú dlho len oznámim že majú zásielku a opýtam sa či sú doma to je všetko. Alebo sa dohodneme kedy to môžu vyzdvihnúť na pošte. Nevolam ľuďom dlho.