Je toto šváb?

lenotazka
24. aug 2023

Ahojte, toto je veľmi blbá téma ale je prosím toto šváb?

sasa1310
24. aug 2023
bessie12
24. aug 2023

@lenotazka ano, je to svab

lenotazka
autor
24. aug 2023

Okay.. to som počuť nechcela. Dnes som upratovala byt a keď som odsunula smetný kôš, začal si vykračovať tento šváb po podlahe. Sme normálni čistotni ľudia, svaba som predtym nikdy nikde nevidela.

lenotazka
autor
24. aug 2023

@sasa1310 ďakujem, sedím tu v šoku a bojim sa hocičo ďalšie odsunúť.. :( nevieš prosím ako sa takéto niečo rieši ?

micusa2222
24. aug 2023

@lenotazka firma na deratizáciu...

tanyag
24. aug 2023

Nechcem strašiť, ale čím skôr to začnete riešiť, tým lepšie, sú to svine 😔 nakladú vajíčka a už sa ich nezbavíte...a možete všetko vyhadzovať...

maranta_leuconeura
24. aug 2023

Ste v panelaku? Staci ze ma jeden sused, rozlezu sa cez stupacky, po stenach, skary, diery... Do kazdeho bytu. A mohol inak prist aj z vonku a je to nahoda, ze fakt jeden sa nejak dostal dnu. Toto vyzera byt samec, vajicka nenakladie. Urcite vsetko odtiahni, vystriekaj sprejom proti svabom a pozoruj. Ked napriek tomu zbadas dalsich, oznamila by som spravcovi, musi sa vykonat desinsekcia vsetkych priestorov a v kazdom byte, len tak sa da zlikvidovat zdroj

mira0611
24. aug 2023

@lenotazka ahoj, aj my sme mali svaby ked sme byvali v byte a svaby mali hniezdo v stupackach o 2 poschodia vyssie. Ak zijete v byte chod bezodkladne za predstavitela alebo uz neviem ako sa ten clovek vola a povedz mu to, ziadaj deratizaciu. Mozno len nahoda, ale hlas to, aby o tom vedel, ked este 2-3 to nahlasia musi zavolat deratizera.

lenotazka
autor
24. aug 2023

@mira0611 Mám podkrovný byt v bytovom dome. Napadlo mi, že mohli prísť aj zo strechy. Ideme všetko poodsuvať, vystriekať a pôjdem za domovničkou.

lenotazka
autor
24. aug 2023

@maranta_leuconeura asi ich bude viac, lebo nedávno sme si všimli na lište také čierne škvrny. Pogooglila som a dost sa to podobalo trusu od švábov. :( Ideme to s priateľom poodtahovat, vystriekat a ďalej riešiť s domovnickou.

barborachors
24. aug 2023

@lenotazka áno

barborachors
24. aug 2023

@lenotazka treba volat deratizáciu. inak sa ti rozlezu vsade, vsak firma ti to vysvetli. Obyčajna chémia z obchodu je slabá. Inak najviac svabov je v restauraciach a hlavne čínskych, tiez nam to firma povedala.

azzflo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
azzflo
24. aug 2023

Velmi zla fotka, vygoogli si svabika. Neskodny, vonkajsi hmyz velmi podobny svabovi, vacsinou do 2-3 dni v interieri zomrie. Nemusi to byt klasicky svab.
My sme nasli tychto svabikov tusim dvoch po sebe, sice sa volala aj deratizacna firma, davali do bytov naokolo pasce, ale uz sa potom nenaslo nic.

michaela329
24. aug 2023

@lenotazka áno, je. Nám to raz doniesol brat z ubytovania. Bol to boj chémia plus pasce a pomohlo vyhodiť umývačku do mrazu na týždeň - v nej sa totiž držali. Odvtedy brat musel po príchode z práce veci nechávať vonku v karanténe až kym nezmenili ubytko v práci. V bytoch sa to šíri veľmi rýchlo.

lenotazka
autor
24. aug 2023

@azzflo skúsila som ho odfotiť lepšie. Myslíš že to môže byt švábik? Odsunuli sme všetok nábytok a nič sme nenašli.

maranta_leuconeura
24. aug 2023

@lenotazka aky je velky? Alebo akeho najvacsieho ste videli?

lenotazka
autor
24. aug 2023

@maranta_leuconeura 11 mm bez tykadiel

mija199
24. aug 2023

Buď v pokoji, je to svábik, dostal sa k vám náhodou oknom.

akrobrab
24. aug 2023

@lenotazka Tu su velmi dobre fotky a popis: https://zzgroup.cz/rus-nebo-svab-rozeznejte-je-...

Tiez sa priklanam k @mija199 a @azzflo. Vyzera to na svabika. 🙂

nina255
24. aug 2023

@lenotazka my sme tiez mali tohto rusa doma, v kuchyni len jedneho… tiez najskor panika ale dalsi uz sa neobjavil nikdy, vygooglili sme ze skor ziju vonku tieto druhy a ze sa dovnutra dostanu skor nedopatrenim 🙂

azzflo
24. aug 2023

@lenotazka Uprimne neviem ci to je svabik alebo nie 😀 https://fullprofi.sk/blog/novinky/jesen-je-obdo... tu su tiez obrazky na porovnanie, tie nase mali ine hlavy ako sa mi zda a tom vasim, take blede iba s malymi ocami, presne ako v tomto linku. Kazdopadne si ho niekam odlozte, urcite to tak ci tak povedzte domovnicke a potom to ukazte niekomu, kto sa v tom vyzna.

ivanakaka
24. aug 2023

@lenotazka hej my ich mame vela su tito hmedi hygienicky neskodni garantoval mi to kolega biolog verim
mu

ivanakaka
24. aug 2023

@lenotazka chodia zvonku su nezavadni no stress

ivanakaka
24. aug 2023

@lenotazka nijak

ivanakaka
24. aug 2023

@lenotazka toto je neskodny druh svabika aj my mame teraz