Dobrý deň dnes keď som umývala podlahu som našla toto na podlahe mŕtve môže to byť šváb ?
Ak si to fotila v '98 tak neboj už nežije ani zvyšok jeho rodiny 😁
@aurorastone 😂👍
Podla tejto fotky to asi neurci nikto. Skor ale nie je. Mozno google.com/search?q=Behúnik+plstnatý
Je to svab podľa tych dalsich foto!
Ano, takto by to uz mohol byt svab.
Stale si si ho mohla doniest aj takeho "suseneho" z nejakeho obchodu, ale teda urcite by som spozornel. Mali sme svaby v jedalni na internate. Najlepsie sa "odchytali" v noci, ked si nahle zapla svetlo. Vtedy boli rozlezeni a na svetle zacali pobehovat a schovavat sa. Dlho sme sa na nich stazovali, chytali sme ich takto vecer pod salky a nechavali na okienkach kucharkam. Potom konecne dosli deratizovat a uz bol pokoj. Ak ich mas v byte, tak treba deratizovat aj susedov, lebo mozu uz byt vsade.
@aalt no skúsim celý večer som všetko prezerala a nenašla som nic pozerala som pod dres v kuchiny v linke pod nábytkom a nič som nenašla pre istotu som všetko vysprejovala biolitom proti tomu no uvidíme
@aalt bývam v dome rozmýšľala som či to nieje zo záhrady lebo vždy večer máme plno mušiek a kadejakých motýľov ale úprimne sa bojim
Odtiahni si vecer v kuchyni sokel pod linkou a dojdi potom neskor, ked uz bude dlhsie klud a tma, pozriet baterkou. Mozes si aj zazat, ale na svetle fakt okamzite zdrhaju a schovavaju sa.
Rodinny dom je lepsia verzia. Aj keby si ich mala, tak vyderatizujes a mas pokoj. Znami mali v cinziaku a prve pokusy o deratizaciu zlyhali, lebo nie vsetci susedia dovolili a nevedeli sa ich takto dlho zbavit. Az potom na neviem kolky krat konecne nejak vybavili nekompromisne komplet cely cinziak s pivnicami a stupackami az bol pokoj. Ja som to nastastie od intraku uz nazivo nevidel.
Moze byt kludne aj zo zahrady. Niektore druhy ziju aj u nas v prirode - neovladam.
Ked si uz jedneho objavila a nebolo to v noci, bude ich niekde dost, na tvojom mieste by som nevahala a volala deratizerov, svabov sa sama nikdy nezbavis! Budu sa len mnozit a množiť a neskor ich budes nachadzat ovela viac. My sme mali v robote ,od susednej bytovky spoluobcanov, normalne z umyvadla jeden vyliezol, prve kusy sa objavili vzdy po jednom v noci, a neskor aj cez den . Deratizovali nam 3x a nepomohlo len na chvíľu, pomohlo ked vyderatizovali susednu bytovku
@20erika07 No už som z toho zúfalá musím to večer skúsiť ale manžel je v nočnej a ja sa toho bojím celé dni som s toho v strese cez deň som nastriekala biolit a vyumyvala som všetko savom večer som bola do druhej rána hore a videla som len jedného ale mala som zapnuté svetlo bojím sa toho keď som sama doma
@aalt myslíte že to môže byť aj z vlhkosti ? Ja už som zúfalá stále nad tým rozmýšľam čítala som aj o kyseline boritej ale neviem či je dostupná aj niekde v obchodoch
Svaby su odolne, ti preziju vsade. Bat sa toho vobec nemusis, je to vlastne iba uplne obycajny chrobak, ktory len snori co by zjedol a zje hadam uplne vsetko co najde. Na dedine zo zahrady mas v dome stale nejakych navstevnikov. Ja stale sporadicky nachadzam takych ciernych, obcas "ucholakov" a samozrejme pavukov ...
Svab je plachy, takze ma najradsej klud a ak ho vyrusis, tak sa rychlo zdrha schovat. Ak si nasla len tu "susienku", tak klud. Fakt si si to mohla iba doniest. My sme uz nasli v nakupoch kadeco. Ale ak uz si videla dalsieho behat, tak si fakt rovno vybav deratizaciu a budes mat pokoj.
Chápem ta, tiez som mala paniku a kazdu nočnú som sa iba obzerala a hľadala, kazdy pohyb aj imaginárny som videla 🙈 ale na svabov ti nic nepomoze len deratizer, a ked si nasla dalsieho v noci, naozaj cim skor ho zavolas tym lepsie
veľmi zlá foto, ale môže