Je toto správanie priateľa normálne?

simonabat
8. aug 2021

Ahojte potrebovala by som od vás radu, pretože ja si už pripadáme ako blázon. Som s priateľom 2 a pol roka. Všetko sa na začiatku zdalo úplne normálne. Klasické zamilované začiatky. Postupom času som začala u neho pociťovať väčšie sklony k alkoholu. Všímať si to začali aj priatelia, či sme už boli niekde na výlete alebo v meste. Zažila som už aj to, že klamal kde bol aby mohol ísť piť. Nedávno sme mali ísť stanovať. S priateľmi k vode, kde sme ale boli sami. Prišli tam ľudia z dediny, no neboli úplne v poriadku (asi drogy a alkohol). Každý sme to videli, len môj priateľ bol jediný, ktorý sa k nim pridal piť. Keď som sa mu snažila vysvetliť nech to nerobí, nedovolil mi ani rozprávať. Chcem podotknúť, že daní ľudia, ktorý tam prisli nám nadávali, starali sa do našich vecí a vyhrážali sa nám. Môj priateľ bol snimi však veľký kamarát a kôli nemu sme sa ich nevedeli zbaviť. Skončilo to tak, že nás skoro pobodali a rozrezali fľašou našej známej nohu, museli sme v noci odist . On si to však neuvedomuje doteraz. Dnes sa stalo znova to, že cestou ku mne domov sa zastavil v bare, kde znova pil a prišiel o hodinu a pol pozdejšie. Plus ďalších milión vecí, ktoré tu môžem pisat do rána. Najhoršie na tom je, že moja mama si ho zastáva a robi zo mňa blázna. Myslí si, že mu zakazujem chodiť von, že mu závidím, že preháňam a on má potom dojem, že nerobí nič zlé, len ja som hysterka. Preto sa potrebujem spýtať vás a poprosiť o radu, či je to normalne alebo má ona pravdu a preháňam to. Som už zúfalá.
Ďakujem za odpovede

evita_g
8. aug 2021

S takým človekom po boku sa ti život stane peklom.

pribinak
8. aug 2021

@simonabat dievča odidi, kým nemáte dieťa, toto je zlý nápad, tento chlap

surama
8. aug 2021

Nie je to normalne a kasli na to, co hovori mama. Je to tvoj zivot, tvoje stastie, tvoja buducnost. Ked uz teraz ma problem s alkoholom, tak co bude dalej? Bitky?

haley7897
8. aug 2021

Odpoveď je v tvojej otázke. Precitaj si to po sebe a neexistuje že by si nevedela čo máš spraviť

tncka
8. aug 2021

@simonabat uz vcera bolo neskoro na odchod...

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taskataska
8. aug 2021

spolocensky frajer je ok, prehnane spolocensky, co v kazdom vidi kamosa co s nim vypije je peklo. rychlo prec, kym nemate spolocne zavazky

simonabat
autor
8. aug 2021

@beata_k som zúfalá, kôli alkoholu. Ale na druhú stranu on sa ku mne nikdy zle nesprával. Len ten alkohol..

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
surama
8. aug 2021

Nemalo by to byt, ze len alkohol je problem. Alkohol je obrovsky problem. Ved uz teraz ti robi hanbu. A co bude dalej? Predstav si, ze mate dieta a on ti domov chodi vkuse ozraty alebo ani nepride domov...alebo budes potrebovat, aby ho postrazil a on bud pod vplyvom alebo vezme aj dieta do krcmy...cele zle. Utekaj prec.

kataina
8. aug 2021

rozprávala si sa s ním o tom ? v klude a pohode? Priznal svoju vinu? Kludne mu daj ultimatum "ešte raz" a potom ale naozaj odíd. Alebo ked on nevidí problém, odíd hned

simonabat
autor
8. aug 2021

@kataina veľa krát. Ale nikdy on nevidel problém. On je taký typ človeka, že keď mu dačo poviem tak je ticho alebo sa ma stále dookola pýta, čo som zlé spravil aj keď som mu to povedala už 100 krát. Nikdy neni nejaký útočný, alebo že by kričal práve naopak ako keby mal na háku, čo mu vravím

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
apolka77
8. aug 2021

@simonabat z vlastnej skúsenosti Ti Radim odísť zo vzťahu. Je to zle podľa toho čo píšeš. Veľmi zle. Alkoholik ako vyšitý.
Potiahne ťa na dno ak ho budeš ospravedlňovať.
Mu nepočúvaj iba svoju intuíciu ktorá ti jasne vraví že má tvoj frajer veľký problém.
Ak máš kúska hrdosti neznič si život máš určite na viac.

andrea78
8. aug 2021

@simonabat preber to s nim, ked bude uplne triezvy, daj ultimatum, definuj, co ti vadi, presne detailne. Dodrz slovo, neustup, nie ze tak este jedna sanca. To, ze nie je na Teba zly teraz neznamena, ze sa to neotoci a nabuduce dobre neschytas, ked si dovolis nesuhlasit. Mama zjavne stoji na zlej strane, ked si to vysvetlit neda, budes si musiet poradit sama bez jej podpory, chran seba, mozes zle skoncit. Mama asi nechce, aby si ostala sama, alebo to proste filtruje a nepripusta. Nezila s takymto clovekom nahodou (partner, otec, stary otec)?

apolka77
8. aug 2021

@simonabat môj ex nevidí problém ani po 7rokoch....jedine čo ľutujem že som neodišla skôr..toľko zbytočného trápenia.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simonabat
autor
8. aug 2021

@andrea78 mamin brat je presný príklad toho. On kôli alkoholu skončil v base a pichol nôž kamaratovi do nohy. Ona sním mala vždy problémy, preto sa čudujem, že práve ona si ho zastala a zhodila ma takým štýlom, že mi ostali len oči pre plač. Môj priateľ ma sňou veľmi dobrý vzťah. Lepší než ja, keďže ja a ona sme nikdy nemali najlepši vzťah ale to už je na iné rozpravanie.

simonabat
autor
8. aug 2021

@beata_k ono je to ťažké. Možno ma len taku povahu. Každý mu vraví, že je taký bezstarostný a keď je nieco zle dava ruky preč.

andrea78
8. aug 2021

@simonabat preto to nepripusta a filtruje, zatial. Zbada sa, ked bude neskoro. Nezaoberaj sa nazorom mamy, tentokrat v tejto veci nie. Riad sa svojim rozumom. Som presvedcena, ze vies, co mas robit. Je to pre Tvoje dobro, pekny a normalny, pohodovy a vyrovnany zivot Ta zial s nim necaka. Drzim palce.

osky
8. aug 2021

Bezstarostny alloholik,ktory dava od vsetkeho ruky prec...hm
To je nejaky extra bonus v sutazi o macku vo vreci?

Len ten alkohol...je velmi zle konstatovanie!
Alkohol znicil uz vela zivotov,zabil vela ludi...nielen tych,ktori ho konzumovali!!!

Utekaj,kym je cas!!!
Ani nad tym neuvazuj,zeby si s nim ostala!!!!!!!!

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimka1402
8. aug 2021

@simonabat Teraz sa dúfam neurazíš, ale mne príde, že mamina aj priateľ sú dosť toxicki ako sa v dnešnej dobe vraví. Vravíš, že si nemala s ňou najlepšie vzťahy. Viem, že to bude ťažké, aj sa obávam, že i tak ostaneš s nim, ale odišla by som. Alkohol ak niekto pije a neuvedomuje si to, tak to bude časom len a len horšie. Tvoja mama sa ho zastáva, pričom by mala stáť na tvojej strane, takže jej názor neber do úvahy. Ak je aká je, tak by som asi odstrihla kontakty od obidvoch, lebo mám dojem, že v tebe obaja iba prehlbuju pocit neistoty v seba samej.
Chapem, že ak si žila s takou mamou tak máš aj teraz tendenciu si priateľa zastávať. Nečakaj kým ťa začne biť ani kým s nim budeš mať tri deti a budeš utekať v noci od neho... Poznám veľa prípadov, na začiatku každý podľa tvojho opisu sedel na tvojho priateľa. Priateľ nemá niečo v sebe vyrovnané tak pije. Očividne je labilnej povahy. Takže utekaj!

kitycat
8. aug 2021

@simonabat je to tvoj priatel, nie je to priatel tvojej mamy. Rob ako uznas za vhodne ty. Nie my..

apolka77
8. aug 2021

@simonabat keď sa nemôžeš na chlapa spoľahnúť keď mu nemôžeš dôverovať načo ti je ?!?!????
Mal by ťa teraz robiť šťastnou keď len začínate a ty sa naopak trápis.
Ver, že na svete je kopa normálnych chlapov...tento si vystačí s fľašou...nestojis mu za nič, keď ani nechápe čo zle robí...
Tieto rady čo tu dostávas sú hodné zlata.

susedka
8. aug 2021

@simonabat podla mna s nim chces zostat a hladas tu len nejaku utechu ,,ze jasne to je v uplnom poriadku ze pije " pri stanovacke si pisala :Keď som sa mu snažila vysvetliť nech to nerobí, nedovolil mi ani rozprávať.... tak neviem ako sa chova k tebe ... ide za tebou, prednejsi mu je bar, tam sa nachlasta a potom pride k tebe ? A to ti nevqdi ze prvorqda je krcma , alkohol a potom ty alebo tvoja mama ked ma s nou lepsi vztah .... moja rada rozchod hned, a mame nevesaj hlavne nic na nos, ked si všimne že u vas dlho nebol jednoducho jej povies ze uz ani nepride ... nevysvetluj nic

hankm
8. aug 2021

@simonabat mas rada vzrusenie, adrenalin, si akcna a rada riesis extremne tazke problemy existencneho charakteru? Ostan s nim.

leuska15leuska15
8. aug 2021

@simonabat utekaaaaaaj, nepokaz si celý život. Koľko spackanycj životov je kvôli alkoholu? To nie je ''len alkohol''.

amelie2017
9. aug 2021

Vykasli sa na neho. Nenic si zivot. Mohla by som ti tu opisat 30 rocne manzelstvo mojich rodicov, moje detstvo a ver tomu, ze tak zit nechces. Takze nie je to len alkohol.

miadi
9. aug 2021

Uff byt tvoja kamoska ,co jej vdaka tvojmu nasoskovy porezali nohu( co nema problem sa “ kamošit” s hocijakou sockou chàtrou len aby si mohol vypit pritom ohrozil aj teba..p Ja byt nou tak sa vam vyhybam kym ste spolu alebo uplne koncim kontakt. On sa jej mal ospravedlnit! Nie ze on nevidi nic zle na tom co spravil. On je na ceste byt ako ti pofiderni ozrani co vas napadli. Normalny spravny chlap by v nich videl asocialov nebezpecenstvo. On v nich videl partakov . Sancu si vypit. Tvoja mama nema v tomto na srdci to najlepsie pre teba ale mà snim lepsi vztah ako s tebou tak ho sebecky chce umelo udrzat ten vas vztah koli sebe. Sama vidis ze to nie je dobre . Ver si ! Mas na viac . Nenic si zivot .