Je toto podvod?

deniska121
6. dec 2022

Ahojte cez marketplace predávam topánočky a toto mi prišlo,: Ok, kupujem. Platbu však uskutočním prostredníctvom doručenia TNT EXPRESS v obálke, akonáhle dostanete peniaze, pošlem vám TNT na vyzdvihnutie?

TNT JE DORUČOVACIA SLUŽBA

Myslím tým, že vám pošlem peniaze v hotovosti cez TNT a akonáhle dostanete peniaze, služba vyzdvihne balík pri vašich dverách. Je to podvod? Ze? Lebo viem, ze teraz su vselijaki ludia. A všade píšu o tých podvodoch. ĎAKUJEM za odpovede

tessa2299
6. dec 2022

Ano, podvod

nwnw
6. dec 2022

@deniska121 podvod

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ddaassuullaa
6. dec 2022

🤣🤣🤣🤣 doba cashu? Naozaj najdes jedinu prepravnu spolocnost, ktora preberie CASH a prinesie ti ich do ruky? Boze...predavas, peniaze na ucet, sekom alebo dobierka. Nic ine cez takuto spolocnost neexistuje

cakambabatko
6. dec 2022

Treba poslať na stránku Polície

deniska121
autor
6. dec 2022

Ďakujem všetkým, nebola som si na 100% istá, stále predavam len po prevode na účet ci osobne tak by som inak aj tak neposlala ale tak som chcela mat istotu, a ďakujem pošlem polícii, pekny den všetkým, hrozne ako dnes oblbnu a su ľudia čo takto naletia 🥲

maranco
6. dec 2022

@deniska121 na "potvrdenie kuriéra" alebo inú zámienku by ťa naviedli na falošnú stránku kuriéra/banky cez ktorú by vylákali od teba číslo karty, alebo heslo do internet bankingu a začali by nakupovať na tvoj účet.

maranco
6. dec 2022

Všetky tieto falošné stránky kuriérov, pošty, banky treba nahlasovať aby boli blokované pre potencionálne obete.
Napríklad cez tieto formuláre.
https://safebrowsing.google.com/safebrowsing/re...
https://phishing.eset.com/sk-sk/report

Alebo priamo danému hostingu kde ich majú.

petricka22
6. dec 2022

@deniska121 na fb je skupina nereberacky a podvodnicky, tam si kludne over dotycneho. Ale zakladom je pozriet si profil, ci je vierohodny, ci nie je zalozeny pred tyzdnom, skontrolovat cislo uctu a tieto podvody s kurierom su tu uz dlho.

deniska121
autor
6. dec 2022

@petricka22 dakujem budem vedieť

deniska121
autor
6. dec 2022

@maranco ďakujem